Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Vietnam
Hoofdstad Vietnam

Terug
Kies een pagina:

Hanoi‚ gelegen aan de oever van de Song Kong‚ ook wel bekend als de Rode rivier‚ heeft door de eeuwen heen zijn charme en provinciale karakter behouden. Ondanks het feit dat de stad enorm aan het uitbreiden is en het aantal auto's en brommers is verdubbeld‚ zijn er nog steeds vele sporen van het koloniale verleden te vinden. Deze stad is dan ook een stuk rustiger en schoner dan Saigon. Meren‚ parken en pagodes maken Hanoi tot een charmante stad. Bij dag en dauw zijn er veel Vietnamezen hun befaalmde tai-chi oefeningen bij de meren aan het doen.

Verdwaal in de oude wijk

De oude wijk van Hanoi is druk en chaotisch maar vooral ook heel sfeervol, authentiek en gezellig. Elke straat heeft een eigen ambacht. Zo vind je er de wierookstraat, de bloemenstraat, de potten- en pannenstraat maar ook de grafstenenstraat. Wandelen is de enige juiste manier om dit gebied te verkennen. De oude wijk grenst aan het mooie Hoan Kiem meer. Grote kans dat je zal verdwalen maar elke taxi chauffeur zal je terug weten te brengen naar je hotel.

Op bezoek bij Uncle Ho

Midden in de stad vind je het Ho Chi Minh-mausoleum waar zich het lichaam van Oom Ho bevindt, de stichter van Vietnam. Ondanks zijn verzoek om gecremeerd te worden werd Ho Chi Minh gebalsemd en opgebaard. Het is indrukwekkend om het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh te zien, een man die zo belangrijk was voor de geschiedenis van Vietnam.

Cultuur snuiven bij de tempel van de Literatuur

De Van Mieu tempel was de eerste universiteit van Vietnam en is één van de mooiste bouwwerken van Hanoi. Het complex is in 1070 gebouwd ter ere van Confucius. Een plek boordevol historie. Het is een lekkere plek om even aan de drukte te ontsnappen en een dosis cultuur te snuiven.

Waterpoppen show bij Mr. Phan Thanh Liem thuis

Het waterpoppen theater is een eeuwenoude vorm van vermaak in Noord-Vietnam. In plaats van een toeristische show te bezoeken kan je op bezoek gaan bij Mr. Phan Thanh Liem. Deze man behoort tot de 8e generatie in zijn familie die shows geeft. Hij geeft shows over de hele wereld en maakt zijn poppen zelf. De poppen zijn zelfs in het Louvre in Parijs tentoongesteld. Op de 4e verdieping van zijn huis woon je een show bij. Daarna kan je zelf ervaren hoe moeilijk en zwaar het is om de poppen in het water te laten bewegen. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.