Vietnam reizen

Afwisselend met een rijke cultuur

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Een boottocht door Halong Bay is één van de hoogtepunten tijdens een reis door Vietnam
 • Ninh Binh
 • Straatbeeld, Vietnam

Vietnam, gelegen op het schiereiland van Indochina, is inmiddels volop ontdekt als veelzijdige vakantiebestemming. Het rijke verleden, de authentieke stammen, fascinerende natuurschoon en bruisende steden geven ongekend veel mogelijkheden voor een rondreis Vietnam. Lees verder...


Bij Vietnam reizen in het noorden spelen de magische natuur en authentieke bergvolkeren de hoofdrol. Je kunt hier varen in de beroemde Halong Bay en een trektocht maken bij Sapa, een dorpje in de hooglanden van Vietnam. In het zuiden van Vietnam is Ho Chi Minh City een belangrijke bestemming, net als de Mekong Delta met de fotogenieke rijstvelden en kleurrijke markten op het water. Bijzonder overnachten doe je bijvoorbeeld in een eco-lodge zoals de prachtig gelegen Mai Chau Eco lodge.

Wilt je je rondreis Vietnam uitbreiden met een bezoek aan een van de buurlanden? Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je inclusief CambodjaLaos of China.

VNC Asia Travel
Onze Vietnam-reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van je individuele rondreis Vietnam en maken gebruik van ons grote aanbod aan mogelijkheden. Heb je interesse in een internationale groepsreis Vietnam? Ook dit regelen de reisexperts van VNC Asia Travel graag voor je. Wil je zelf je Vietnam-vakantie samenstellen? Laat je inspireren door een bestaande rondreis of leg je wensen aan ons voor. VNC Asia Travel is namelijk dé specialist voor Vietnam reizen. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je. Zij hebben Vietnam bezocht en kunnen je van alle benodigde informatie voorzien zodat je optimaal geniet van je rondreis Vietnam!

Beste reistijd en klimaat
Vietnam heeft een klimaat dat varieert van gematigd in de noordelijke berggebieden tot tropisch in het zuiden. Vietnam kan het hele jaar door worden bezocht. Van januari tot maart is de meest aangename periode; dan valt er weinig regen en is in het zuiden de temperatuur rond de 30°C met een lage vochtigheidsgraad en in het noorden de temperatuur rond de 22°C met een hoge vochtigheidsgraad.

Het regenseizoen begint en eindigt in het noorden (maart t/m september) eerder dan in het zuiden (mei t/m oktober). In de wintermaanden kan het in de noordelijke berggebieden, rondom Sapa, erg koud zijn. Uiteraard variëren deze seizoenen per jaar. Het ene jaar valt in Hanoi de winter veel vroeger in, terwijl het er een volgend jaar in januari nog heerlijk weer is. Houd dus altijd rekening met afwijkingen!

Bezienswaardigheden Vietnam

Hanoi
Hanoi is de Vietnamese hoofdstad. Onder de gebouwen is in het centrum de invloed van de Franse koloniale architectuur nog nadrukkelijk aanwezig. De meren, parken en de boulevards met bomen geven de stad een prettige sfeer. Tijdens het spitsuur wordt het straatbeeld bepaald door duizenden fietsers en bromfietsers. Overal zijn kraampjes en bloeit de straathandel. De mensen zijn in Hanoi meer gereserveerd en tegelijk vriendelijker dan in het zuiden.

Halong Baai
De Halong Baai is een van de meest schilderachtige plekken in Vietnam. Vreemd gevormde rotsen rijzen op uit de zee en geven met de vissersjonken een prachtig panorama, een landschap qua schoonheid vergelijkbaar met dat van Guilin in China. In een gebied van 1500 km² liggen 3000 eilanden in het heldere water van de Golf van Tonkin. De eilanden zijn begroeid en sommige hebben stranden en grotten.

Volgens een oude legende werd Vietnam eens vanuit zee aangevallen door buitenlandse troepen. Een moederdraak en haar zoons schoten de Vietnamezen te hulp. De staarten van de draken splitsten bergen zodat de schepen niet verder konden. Er ontstonden diverse eilanden. Het grote rotsachtige eiland heet Ha Long (de moederdraak, letterlijk `in zee duikende draak’), een groep kleinere eilanden heet Bai Tu Long (de drakenzonen) en een andere groep eilanden wordt Long Vi (drakenstaarten) genoemd.

Hoi An
De oude stad Hoi An ligt 30 km ten zuidoosten van Danang, aan de Thu Bon Rivier. Waarschijnlijk is Hoi An de oudste stad van Zuidoost-Azië. Opgravingen tonen aan dat het gebied al 2200 jaar geleden werd bewoond. Hoi An is een sfeervolle stad met nauwe straten en traditionele huizen, waarvan een aantal uit begin 19e eeuw. De traditionele architectuur van huizen en winkels geven de stad een uniek en authentiek karakter. Hoi An is ook bekend als weefcentrum; er zijn meer dan 600 weefgetouwen die jaarlijks enkele miljoenen meters zijde en andere stof produceren.

Cu Chi Tunnels
De beroemde Cu Chi Tunnels vormen een 265 km lang ondergronds tunnelnetwerk, dat in de guerrillastrijd door de Vietcong tegen de Amerikanen werd gebruikt. De eerste tunnels stammen uit het eind van de veertiger jaren en werden door de Viet Minh gebouwd als defensie in hun strijd tegen de Fransen. Vanaf circa 1960 herstelde de Vietcong de oude tunnels en breidde het netwerk uit. Door de tunnels konden guerrilla-cellen contact met elkaar onderhouden en was de Vietcong in staat om verrassingsaanvallen uit te voeren tot in Saigon zelf. In de tunnels, deels enkele etages diep, waren ook slaapruimtes, kliniekjes en arsenalen. Omdat de Amerikanen geen vat kregen op de bewegingen van de Vietcong besloten ze tot het aanleggen van `bommentapijten’ en werd het Cu Chi District eind zestiger jaren met bommen, gas en ontbladeringsmiddelen grondig onleefbaar gemaakt.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Vietnam blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Vietnam
Nathalie de Leeuw Reisexpert

De reden dat Vietnam een van mijn favoriete bestemming is, is omdat het een zeer veelzijdig land is. Het heeft een perfecte mix van cultuur, natuur, witte stranden en bruisende steden. Voor ieder wat wils!

Reviews - gemiddelde score voor Vietnam: 10.0/10 - Lees meer reviews »

  • Vietnam (vnc)
   Review van 2 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "De reis: het ongerepte noorden van Vietnam heeft helemaal aan onze verwachtingen voldaan. De omschrijving in de brochure geeft in grote lijnen de pracht van het...

  • Vietnam (vnc)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "In relatief korte tijd, 17 dagen, een zeer afwisselende reis gemaakt in Cambodja en Vietnam."

  • Vietnam (vnc)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Deze reis geeft een goede indruk van het land Laos. De mooiheid, de lelijkheid, de geschiedenis, wat er interessant aan is. "

  • Vietnam (vnc)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "We hebben een prachtige reis gehad. De eerste dagen was onze koffer niet aanwezig. Niet prettig maar VNC was goed te bereiken en heeft ons geholpen. Hotels waren...

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Happy food
Impression
Employee
Homestay
Impression

Afbeeldingen (1/11)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met VNC Asia Travel of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat klaar. Wél verzoeken wij je om je vooraf in te schrijven.

zondag 17 nov.
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Vietnam

Aanmelden

zaterdag 25 jan.
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Vietnam

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure VNC

Vraag onze gratis brochure aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.