Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Vietnam

Vietnam, gelegen op het schiereiland van Indochina, is inmiddels volop ontdekt als vakantiebestemming. Het rijke verleden, de authentieke stammen en bruisende steden geven ongekend veel mogelijkheden voor een rondreis Vietnam.


Bij Vietnam reizen in het noorden spelen de magische natuur en authentieke bergvolkeren de hoofdrol. Je kunt hier varen in de beroemde Halong Bay en een trektocht maken bij Sapa, een dorpje in de hooglanden van Vietnam. In het zuiden van Vietnam is Ho Chi Minh City een belangrijke bestemming, net als de Mekong Delta met de fotogenieke rijstvelden en kleurrijke markten op het water. Bijzonder overnachten doe je bijvoorbeeld in een eco-lodge zoals de prachtig gelegen Mai Chau Eco lodge.

Wilt je je rondreis Vietnam uitbreiden met een bezoek aan een van de buurlanden? Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je inclusief Cambodja, Laos of China.

VNC Asia Travel
Onze Vietnam-reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van je individuele rondreis Vietnam en maken gebruik van ons grote aanbod aan mogelijkheden. Heb je interesse in een internationale groepsreis Vietnam? Ook dit regelen de reisexperts van VNC Asia Travel graag voor je. Wil je zelf je Vietnam-vakantie samenstellen? Laat je inspireren door een bestaande rondreis of leg je wensen aan ons voor. VNC Asia Travel is namelijk dé specialist voor Vietnam reizen. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je. Zij hebben Vietnam bezocht en kunnen je van alle benodigde informatie voorzien zodat je optimaal geniet van je rondreis Vietnam!

Beste reistijd en klimaat
Vietnam heeft een klimaat dat varieert van gematigd in de noordelijke berggebieden tot tropisch in het zuiden. Vietnam kan het hele jaar door worden bezocht. Van januari tot maart is de meest aangename periode; dan valt er weinig regen en is in het zuiden de temperatuur rond de 30°C met een lage vochtigheidsgraad en in het noorden de temperatuur rond de 22°C met een hoge vochtigheidsgraad.

Het regenseizoen begint en eindigt in het noorden (maart t/m september) eerder dan in het zuiden (mei t/m oktober). In de wintermaanden kan het in de noordelijke berggebieden, rondom Sapa, erg koud zijn. Uiteraard variëren deze seizoenen per jaar. Het ene jaar valt in Hanoi de winter veel vroeger in, terwijl het er een volgend jaar in januari nog heerlijk weer is. Houd dus altijd rekening met afwijkingen!

Bezienswaardigheden Vietnam

Hanoi
Hanoi is de Vietnamese hoofdstad. Onder de gebouwen is in het centrum de invloed van de Franse koloniale architectuur nog nadrukkelijk aanwezig. De meren, parken en de boulevards met bomen geven de stad een prettige sfeer. Tijdens het spitsuur wordt het straatbeeld bepaald door duizenden fietsers en bromfietsers. Overal zijn kraampjes en bloeit de straathandel. De mensen zijn in Hanoi meer gereserveerd en tegelijk vriendelijker dan in het zuiden.

Halong Baai
De Halong Baai is een van de meest schilderachtige plekken in Vietnam. Vreemd gevormde rotsen rijzen op uit de zee en geven met de vissersjonken een prachtig panorama, een landschap qua schoonheid vergelijkbaar met dat van Guilin in China. In een gebied van 1500 km² liggen 3000 eilanden in het heldere water van de Golf van Tonkin. De eilanden zijn begroeid en sommige hebben stranden en grotten.

Volgens een oude legende werd Vietnam eens vanuit zee aangevallen door buitenlandse troepen. Een moederdraak en haar zoons schoten de Vietnamezen te hulp. De staarten van de draken splitsten bergen zodat de schepen niet verder konden. Er ontstonden diverse eilanden. Het grote rotsachtige eiland heet Ha Long (de moederdraak, letterlijk `in zee duikende draak’), een groep kleinere eilanden heet Bai Tu Long (de drakenzonen) en een andere groep eilanden wordt Long Vi (drakenstaarten) genoemd.

Hoi An
De oude stad Hoi An ligt 30 km ten zuidoosten van Danang, aan de Thu Bon Rivier. Waarschijnlijk is Hoi An de oudste stad van Zuidoost-Azië. Opgravingen tonen aan dat het gebied al 2200 jaar geleden werd bewoond. Hoi An is een sfeervolle stad met nauwe straten en traditionele huizen, waarvan een aantal uit begin 19e eeuw. De traditionele architectuur van huizen en winkels geven de stad een uniek en authentiek karakter. Hoi An is ook bekend als weefcentrum; er zijn meer dan 600 weefgetouwen die jaarlijks enkele miljoenen meters zijde en andere stof produceren.

Cu Chi Tunnels
De beroemde Cu Chi Tunnels vormen een 265 km lang ondergronds tunnelnetwerk, dat in de guerrillastrijd door de Vietcong tegen de Amerikanen werd gebruikt. De eerste tunnels stammen uit het eind van de veertiger jaren en werden door de Viet Minh gebouwd als defensie in hun strijd tegen de Fransen. Vanaf circa 1960 herstelde de Vietcong de oude tunnels en breidde het netwerk uit. Door de tunnels konden guerrilla-cellen contact met elkaar onderhouden en was de Vietcong in staat om verrassingsaanvallen uit te voeren tot in Saigon zelf. In de tunnels, deels enkele etages diep, waren ook slaapruimtes, kliniekjes en arsenalen. Omdat de Amerikanen geen vat kregen op de bewegingen van de Vietcong besloten ze tot het aanleggen van `bommentapijten’ en werd het Cu Chi District eind zestiger jaren met bommen, gas en ontbladeringsmiddelen grondig onleefbaar gemaakt.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Vietnam blog!

Onze rondreizen in Vietnam

Ter inspiratie hebben we 11 rondreizen Vietnam voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

09 Maa 2023 - Vietnam

De 10 meest gestelde vragen over Vietnam

Vietnam, gelegen op het schiereiland van Indochina, is inmid Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Nathalie de Leeuw

Reisexpert

Liever echt maatwerk?

Al onze reizen zijn op maat te maken. En dan bedoelen we ook écht op maat. Laat ons dus door middel van dit formulier je wensen weten en we gaan zo snel mogelijk voor je aan de slag.

Ik heb liever maatwerk
 • VNC review
  Review van 24-05-2023
  "De reis was goed georganiseerd."
 • VNC review
  Review van 25-02-2023
  "De reis, de service en de accomodaties waren echt ver boven verwachting! Ook het detail dat wij (in afwachting van onze treinreis in de avond) voor de middag nog een dagdeel hotel aangeboden kregen om even op te frissen; echt helemaal top!"
 • VNC review
  Review van 18-05-2019
  "De reis: het ongerepte noorden van Vietnam heeft helemaal aan onze verwachtingen voldaan. De omschrijving in de brochure geeft in grote lijnen de pracht van het landschap aan. De kleuren waarin de bevolking zich presenteert moet je gezien hebben! "
 • VNC review
  Review van 19-08-2018
  "In relatief korte tijd, 17 dagen, een zeer afwisselende reis gemaakt in Cambodja en Vietnam."
 • VNC review
  Review van 14-08-2018
  "De vietnam reis vonden wij geweldig. Wij waren enthousiaster over het noorden tov het zuiden. Noord vietnam is authentieker. De Nederlandse sprekende gids was een geweldige aanvulling waardoor we vietnam heel goed hebben leren kennen. Op ons kwam vietnam minder toeristisch over dan we hadden gedacht, zelfs in juli. Door de gids hebben we dingen gezien en gedaan die jezelf minder makkelijk kunt regelen of zelf niet kunt vinden. We kijken echt terug op een hele mooie reis."
 • VNC review
  Review van 12-02-2018
  "Deze reis geeft een goede indruk van het land Laos. De mooiheid, de lelijkheid, de geschiedenis, wat er interessant aan is. "
 • VNC review
  Review van 21-08-2017
  "5 sterren omdat de reis compleet aan alle verwachtingen voldeed. Veel gezien, goede gids, voldoende rust, betrouwbare chauffeurs die altijd perfect op tijd waren, mooie hotels. Bovendien is Azie echt een belevenis"
 • VNC review
  Review van 25-05-2016
  "We hebben een prachtige reis gehad. De eerste dagen was onze koffer niet aanwezig. Niet prettig maar VNC was goed te bereiken en heeft ons geholpen. Hotels waren perfect, vooral die in Mai Chau. Fietsen in Laos was erg leuk. Goede gidsen. Wij hebben genoten van onze vakantie!"
Vietnamees straatbeeld
Het strand van Nha Trang
Vietnam
Lokale markt
Rickshaws voor het Keizerlijk paleis, Hue
De prachtige omgeving van Sapa

Dingen

die je gedaan moet hebben

06 Nov 2019 - Vietnam en Bhutan

Combineer twee bestemmingen in één reis

Dat VNC interessante en mooie bestemmingen heeft wist je nat Lees verder

06 Jun 2019 - Vietnam

6 plekken in Vietnam waar je geslapen moet hebben

Slapen op een bijzondere plek maakt je reis nog leuker. Denk Lees verder

03 Jun 2019 - Vietnam

Reizen door Vietnam met eigen gids en chauffeur

Twee weken naar Vietnam! Ik heb er zin in en ben heel benieu Lees verder

31 Mei 2019 - Vietnam en Vietnam

De 10 must do’s in Hanoi

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam is een drukke maar sfeervoll Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.