Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Zuid-Korea

Zuid-Korea staat vooral bekend om zijn industrie; minder bekend is dat het een land is met een eeuwenoude cultuur, keizerlijke monumenten en prachtig gelegen tempels. Perfecte ingrediënten voor een bijzondere rondreis Zuid-Korea.

Het Korean Folk Village is als dagtocht toe te voegen aan je rondreis Zuid-Korea. Bezoek zeker ook het dorp Panmunjom, dat aan de grens ligt en een uitkijk biedt over Noord-Korea. In het centrum van het land tref je prachtige natuurparken met mooi gelegen tempels aan, onder andere Seoraksan en Songnisan. Aan de zuidoostkust ligt de historische stad Gyeongju, met talrijke monumenten die aan het roemrijke verleden herinneren. Seoul is de moderne hoofdstad van Zuid-Korea, en heeft ook veel oude bezienswaardigheden, zoals het Gyeongbok-paleis.

Je vakantie Zuid-Korea is goed te combineren met Japan. Ook is een combinatie met Noord-Korea mogelijk, mits je je reis start in Noord-Korea en vervolgens via Beijing naar Zuid-Korea reist. Onze reisexperts weten dit perfect voor je te organiseren.

VNC Asia Travel
Onze Zuid-Korea-reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van je individuele rondreis Zuid-Korea en maken gebruik van ons grote aanbod aan mogelijkheden. Heb je interesse in een internationale groepsreis Zuid-Korea? Ook dit regelen de reisexperts van VNC Asia Travel graag voor je. Wil je zelf je Zuid-Korea-vakantie samenstellen? Laat je inspireren door een bestaande rondreis of leg je wensen aan ons voor. VNC Asia Travel is namelijk dé specialist voor je rondreis Zuid-Korea. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. Zuid-Korea zit al meer dan 25 jaar in ons programma. Een van onze reisexperts maakt graag een reisvoorstel voor je. Zij hebben Zuid-Korea bezocht en kunnen je van alle benodigde informatie voorzien zodat je optimaal geniet van je Zuid-Korea-vakantie.

Beste reistijd en klimaat
Zuid-Korea kent, net als Nederland, 4 seizoenen. Het voorjaar en de herfst zijn prachtige seizoenen. Overdag is het heerlijk weer en de nachten kunnen fris zijn. Er valt ook bijna geen regen. In de winter sneeuwt het hevig. Het kan dan voorkomen dat delen van de oostkust dagenlang niet bereikbaar zijn. In Zuid-Korea valt in de zomermaanden de meeste regen en kan de dagtemperatuur oplopen tot wel circa 30°C. Is eenmaal de ergste regen voorbij, dan komt het orkaanseizoen. Eind augustus, begin september ontstaan de tyfoons boven zee. Komen deze tropische stormen aan land, dan waait en regent het voor een dag of 2 hard. Daarna zijn de luchten weer helder en onbewolkt.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Zuid-Korea blog!

Onze rondreizen Zuid-Korea

Ter inspiratie hebben we 5 rondreizen Zuid-Korea voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

Onze reizen

Direct aanvragen of liever maatwerk?

Rafella Jans

Reisexpert

Liever een reis op maat?

Dat kan! De voorbeeldreizen hierboven heten niet voor niets zo. Het zijn - je raadt het al - maar voorbeelden. Al onze reizen zijn dus helemaal op maat te maken.

Mijn wensen doorgeven
 • VNC review
  Review van 01-05-2023
  "mooie reis samengesteld door VNC, waarmee land goed verkend kon worden. "
 • VNC review
  Review van 05-11-2019
  "Een mooie gevarieerde reis. Er is goed naar onze wensen geluisterd. En goed gekeken om de prijs/kwaliteit te bewaken."
 • VNC review
  Review van 15-08-2018
  "Voldeed volledig aan onze verwachtingen. Mede door de uitgebreide informatie welke verstrekt wordt."
 • VNC review
  Review van 20-04-2018
  "Prima rondreis om het land te leren kennen "
 • VNC review
  Review van 05-11-2017
  "Japan is een prachtig land. Heeft alles, van lekker eten tot mooi landschap tot een indrukwekkende geschiedenis. Echt de moeite waard. "
 • VNC review
  Review van 04-01-2017
  "De Zuid-Korea rondreis die wij via VNC boekten was prima georganiseerd en de aansluitende verlengde hotelboeking was goed geregeld. Aanvullende info over het land was waardevol."
 • VNC review
  Review van 28-10-2016
  "We hebben de samengestelde reis heel goed gevonden en een prima reis gehad in Korea."
 • VNC review
  Review van 02-10-2016
  "Een op maat gemaakte reis naar Zuid- Korea was prima georganiseerd, treintickers en hotels waren in orde en de documentatie en informatie waren nuttig en handig."
 • VNC review
  Review van 21-08-2016
  "Zuid-Korea is een prachtig land en de bevolking is heel behulpzaam en vriendelijk. Het treinverkeer verloopt uitzonderlijk goed, zonder vertraging. Het land is zeer goed te bereizen met de trein. Zouden zeker nog teruggaan."
 • VNC review
  Review van 15-07-2016
  "De reis voldeed volledig aan mijn verwachtingen en mijn wensen. "
Jirisan, Ssanggyesa templestay
rijk versierde tempels
Gajisan, Tongdosa
Theevelden bij Boseong, Zuid-Korea
Gyeongju, Anapji Pond
Gyeongju, Bulguksa Tempel
Taekwondo

Dingen

die je gedaan moet hebben

12 Apr 2023 - Zuid-Korea

Ga op culinair avontuur in Zuid-Korea

Het is je vast wel opgevallen dat de Koreaanse keuken steeds Lees verder

01 Jul 2020 - Zuid-Korea

9 redenen waarom je naar Zuid-Korea moet reizen

Ingesloten op een schiereiland onder Noord-Korea tussen de w Lees verder

09 Jan 2020 - Zuid-Korea, Bhutan, Kirgizië, Nepal, Oezbekistan,

Zo vier je het nieuwjaar in Azië

Voor ons is niets zo normaal als dat het nieuwe jaar altijd Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.