Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Taiwan

De traditionele Chinese cultuur, het mooie landschap en de Nederlandse geschiedenis (overblijfselen uit de tijd van de VOC), dat is wat je te wachten staat tijdens je rondreis Taiwan.

Het eiland Taiwan heeft een goede infrastructuur en is niet al te groot (vergelijkbaar met Nederland). Hierdoor is het een ideaal eiland om per eigen huurauto een rondreis Taiwan te maken. Ook is het mogelijk om diverse individuele tours te boeken of aan te sluiten bij een internationale groepsreis Taiwan.

Welke reisvorm je ook kiest voor je rondreis Taiwan, de veelzijdigheid van het eiland zal je zeker verrassen. Dompel je onder in een van de vele heetwaterbronnen, beklim de Yu Shan, de hoogste piek in Noordoost-Azië (3952 meter) of ontdek al snorkelend de koraalbossen bij Green Island. Er zijn maar liefst zes nationale parken in Taiwan. Voeg zeker de spectaculaire Taroko-kloof toe aan je Taiwan-vakantie. Houd je van tempels? Haal je hart op tijdens een bezoek aan Tainan, de oudste stad van het eiland en ook wel 'stad van 100 tempels' genoemd. Het spectaculaire uitzicht bewonderen vanaf de Taipei 101, tot voor kort het hoogste gebouw ter wereld, is ook een niet te missen hoogtepunt in de hoofdstad van Taiwan.

Je Taiwan-vakantie combineren met een rondreis China? Dit is een prachtige optie, onze reisexperts adviseren je graag.

VNC Asia Travel
Onze Taiwan-reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van een individuele rondreis Taiwan. Wil je zelf je Taiwan-vakantie samenstellen? Laat je inspireren door een bestaande rondreis of leg je wensen aan ons voor. VNC Asia Travel is namelijk dé specialist voor Taiwan reizen. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je. Zij hebben Taiwan bezocht en kunnen je van alle benodigde informatie voorzien zodat je optimaal geniet van je Taiwan-vakantie!

Beste reistijd en klimaat
Het klimaat in Taiwan is bijna net zo divers als het landschap. Terwijl het zuiden tropisch warm is, kan het in de bergen sneeuwen. Gedurende de lente en de herfst zijn de verschillen het kleinst en is het overal aangenaam warm, zo’n 25 graden. Hoogzomer kunnen de temperaturen makkelijk de 35 graden bereiken. In de wintermaanden blijft de temperatuur rond de 10 graden steken. In het zuidwesten vallen stortbuien vooral in de zomermaanden, terwijl de moessonregens in de winter het noordoosten teisteren. De regen valt dan voornamelijk in de late middag.

Bezienswaardigheden Taiwan

Sun Moon Lake
Het meer is populair bij Taiwanese dagjesmensen en vooral bij huwelijksreizigers. Het is dan ook zeer romantisch en het water met op de achtergrond de jadegroene oprijzende bergen in mist gehuld levert een prachtig gezicht op. Het landschap is natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheid. In het meer ligt het eiland Lalu. Lalu betekent ‘zon en maan’ in de inheemse taal en het eiland is heilige grond van de voorouders. De vele bezoekers aan het eiland zorgden voor verzakkingen en daarom mag er niet meer worden aangelegd tijdens een boottocht over het meer.

Rond het meer zijn ook enkele tempels te zien, vaak aangeduid met de verzamelnaam Xuanwu. De mooie Wenwu Tempel staat aan de noordoostzijde van het meer. De Xuan Zang Tempel is populair bij bezoekers uit het Chinese vasteland.

Alishan is een prachtig natuurgebied in centraal Taiwan. Het omvat een gebied van 415 km², de hoogte start op 300m en loopt op naar 2600m. Alishan staat bekend om de thee die er op de hellingen wordt verbouwd. Maar de diversiteit van het landschap betekent ook dat er een zeer gevarieerde flora en fauna is. Je kunt er mooie wandelingen maken. De temperatuur varieert naar seizoen en hoogte. In de zomer is het 14-24°C (hoog-laag), in de winter is het 5-16°C gemiddeld. Alishan is een gebied waarvan je op veel verschillende manieren kunt genieten. Je kunt in Chiayi een scooter huren en over de goede wegen rondtoeren. Je kunt wandelen of een flinke trektocht maken.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Taiwan blog!

Onze rondreizen in Taiwan

Ter inspiratie hebben we 5 rondreizen Taiwan voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

Onze reizen

Direct aanvragen of liever maatwerk?

Nathalie de Leeuw

Reisexpert

Liever een reis op maat?

Dat kan! De voorbeeldreizen hierboven heten niet voor niets zo. Het zijn - je raadt het al - maar voorbeelden. Al onze reizen zijn dus helemaal op maat te maken.

Mijn wensen doorgeven
 • VNC review
  Review van 15-01-2020
  "Prima introductiereis naar Taiwan - een land dat zeer geschikt is voor toerisme en je kunt prima zelf rijden en op avontuur. "
 • VNC review
  Review van 14-01-2019
  "Taiwan is in alle opzichten een aanrader: natuur, cultureel, klimaat, culinair, veiligheid en bovenal de warme vriendelijkheid van de Taiwanezen."
 • VNC review
  Review van 14-08-2018
  "Vaak zijn rondreizen erg lang, maar deze rondreis was prima te combineren met een andere vakantie. Inhoud van het programma is prima. Ook een verrassend goed vakantieland!"
 • VNC review
  Review van 08-08-2018
  "Aantal dagen en reisafstand zijn goed. Houd er wel rekening mee dat de reistijd in de bergen veel hoger uitkomt dan het navigatiesysteem aangeeft. Het is een mooi land met veel onderweg te zien en dus ideaal om met huurauto rond te rijden. Het is er druk in de grote(re) steden maar goed om zelf te rijden"
 • VNC review
  Review van 27-03-2018
  "alles was zeer goed georganiseerd"
 • VNC review
  Review van 29-09-2017
  "De reis was verrassend anders als verwacht. Goed georganiseerd en goed programma. Voldoende mogelijkheden om zelf uit eten te gaan."
 • VNC review
  Review van 31-08-2017
  "Mooi land, leuke guesthouses en hotels, vriendelijke mensen, niet veel toeristen maar te warm in de zomer....."
 • VNC review
  Review van 08-12-2016
  "Heel mooi land als je houd van natuur en van diversiteit van eten. Zeer vriendelijke en behulpzame mensen."
 • VNC review
  Review van 25-05-2016
  "We hebben een superreis gehad en gaan wellicht nog eens terug!"
 • VNC review
  Review van 08-05-2016
  "Taiwan is een prima georganiseerd land maar we waren toch blij de hotels via VNC geboekt te hebben. Leuke keuzes die je o.a. door de verborgen locaties zelf niet onderweg zou vinden. Goed schema waar langere reisdagen werden gevolgd door rustiger dagen. Het maakte onze vakantie nog relaxter."
Foguangshan, Taiwan
Confucius Tempel, Taipei
Yehliu
Taipei
Taiwan, fietsen
Sun Moon Lake, Wenwu Tempel
Taiwan, trein

Dingen

die je gedaan moet hebben

14 Sep 2023 - Taiwan

Yehliu Geopark, een natuurlijk wonder in Taiwan

Taiwan staat bekend om zijn prachtige landschappen en rijke Lees verder

30 Mei 2023 - Taiwan en Taiwan

7 redenen om naar Taiwan op reis te gaan

Taiwan (vroeger bekend als Formosa) staat bij veel mensen ni Lees verder

29 Mei 2019 - Taiwan en Cambodja

Gewoon Groen

Ja, ik ben wel een beetje een geitenwollensokken type. Biolo Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.