Taiwan reizen

Verrassend en afwisselend

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Taiwan, Opera tijdens festival
 • Skyline Taipei
 • Sun Moon Lake

De traditionele Chinese cultuur, het mooie landschap en de Nederlandse geschiedenis (overblijfselen uit de tijd van de VOC), dat is wat je te wachten staat bij de Taiwan reizen van VNC Asia Travel. Lees verder...

Het eiland Taiwan heeft een goede infrastructuur en is niet al te groot (vergelijkbaar met Nederland). Hierdoor is het een ideaal eiland om per eigen huurauto een rondreis Taiwan te maken. Ook is het mogelijk om diverse individuele tours te boeken of aan te sluiten bij een internationale groepsreis Taiwan.

Welke reisvorm je ook kiest voor je rondreis Taiwan, de veelzijdigheid van het eiland zal je zeker verrassen. Dompel je onder in een van de vele heetwaterbronnen, beklim de Yu Shan, de hoogste piek in Noordoost-Azië (3952 meter) of ontdek al snorkelend de koraalbossen bij Green Island. Er zijn maar liefst zes nationale parken in Taiwan. Voeg zeker de spectaculaire Taroko-kloof toe aan je Taiwan-vakantie. Houd je van tempels? Haal je hart op tijdens een bezoek aan Tainan, de oudste stad van het eiland en ook wel 'stad van 100 tempels' genoemd. Het spectaculaire uitzicht bewonderen vanaf de Taipei 101, tot voor kort het hoogste gebouw ter wereld, is ook een niet te missen hoogtepunt in de hoofdstad van Taiwan.

Je Taiwan-vakantie combineren met een rondreis China? Dit is een prachtige optie, onze reisexperts adviseren je graag.

VNC Asia Travel
Onze Taiwan-reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van een individuele rondreis Taiwan. Wil je zelf je Taiwan-vakantie samenstellen? Laat je inspireren door een bestaande rondreis of leg je wensen aan ons voor. VNC Asia Travel is namelijk dé specialist voor Taiwan reizen. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je. Zij hebben Taiwan bezocht en kunnen je van alle benodigde informatie voorzien zodat je optimaal geniet van je Taiwan-vakantie!

Beste reistijd en klimaat
Het klimaat in Taiwan is bijna net zo divers als het landschap. Terwijl het zuiden tropisch warm is, kan het in de bergen sneeuwen. Gedurende de lente en de herfst zijn de verschillen het kleinst en is het overal aangenaam warm, zo’n 25 graden. Hoogzomer kunnen de temperaturen makkelijk de 35 graden bereiken. In de wintermaanden blijft de temperatuur rond de 10 graden steken. In het zuidwesten vallen stortbuien vooral in de zomermaanden, terwijl de moessonregens in de winter het noordoosten teisteren. De regen valt dan voornamelijk in de late middag.

Bezienswaardigheden Taiwan

Sun Moon Lake
Het meer is populair bij Taiwanese dagjesmensen en vooral bij huwelijksreizigers. Het is dan ook zeer romantisch en het water met op de achtergrond de jadegroene oprijzende bergen in mist gehuld levert een prachtig gezicht op. Het landschap is natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheid. In het meer ligt het eiland Lalu. Lalu betekent ‘zon en maan’ in de inheemse taal en het eiland is heilige grond van de voorouders. De vele bezoekers aan het eiland zorgden voor verzakkingen en daarom mag er niet meer worden aangelegd tijdens een boottocht over het meer.

Rond het meer zijn ook enkele tempels te zien, vaak aangeduid met de verzamelnaam Xuanwu. De mooie Wenwu Tempel staat aan de noordoostzijde van het meer. De Xuan Zang Tempel is populair bij bezoekers uit het Chinese vasteland.

Alishan is een prachtig natuurgebied in centraal Taiwan. Het omvat een gebied van 415 km², de hoogte start op 300m en loopt op naar 2600m. Alishan staat bekend om de thee die er op de hellingen wordt verbouwd. Maar de diversiteit van het landschap betekent ook dat er een zeer gevarieerde flora en fauna is. Je kunt er mooie wandelingen maken. De temperatuur varieert naar seizoen en hoogte. In de zomer is het 14-24°C (hoog-laag), in de winter is het 5-16°C gemiddeld. Alishan is een gebied waarvan je op veel verschillende manieren kunt genieten. Je kunt in Chiayi een scooter huren en over de goede wegen rondtoeren. Je kunt wandelen of een flinke trektocht maken.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Taiwan blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Taiwan
Nathalie de Leeuw Reisexpert

Voor de lekkerste thee moet je naar Taiwan. De wereldberoemde Taiwanese Oolong thee is mijn persoonlijke favoriet. Als je door de bergen rijdt moet je zeker een kijkje nemen bij een theeplantage om te proeven.

Reviews - gemiddelde score voor Taiwan: 8.7/10 - Lees meer reviews »

  • Taiwan (vnc)
   Review van 2 juli 2019
   SCORE: 3/5

   "Taiwan is een leuk land om te zoeken als je van Chinese cultuur houdt en houdt van lekker eten. Wij vinden VNC niet echt een reisorganisatie om Taiwan bij te boeken....

  • Taiwan (vnc)
   Review van 2 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "Taiwan is in alle opzichten een aanrader: natuur, cultureel, klimaat, culinair, veiligheid en bovenal de warme vriendelijkheid van de Taiwanezen."

  • Taiwan (vnc)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Vaak zijn rondreizen erg lang, maar deze rondreis was prima te combineren met een andere vakantie. Inhoud van het programma is prima. Ook een verrassend goed vakantieland!"

  • Taiwan (vnc)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "alles was zeer goed georganiseerd"

  • Taiwan (vnc)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "De reis was verrassend anders als verwacht. Goed georganiseerd en goed programma. Voldoende mogelijkheden om zelf uit eten te gaan."

  • Taiwan (vnc)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Mooi land, leuke guesthouses en hotels, vriendelijke mensen, niet veel toeristen maar te warm in de zomer....."

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Huur een fiets
Impression
Employee
Tempelovernachting
Impression
Employee
Bezoek een VOC fort
Impression
Employee
Treinreis door de bergen
Impression

Afbeeldingen (1/11)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met VNC Asia Travel of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat klaar. Wél verzoeken wij je om je vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure VNC

Vraag onze gratis brochure aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.