Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Taiwan

Verrassend en afwisselend

Terug

De traditionele Chinese cultuur, het mooie landschap en de Nederlandse geschiedenis (overblijfselen uit de tijd van de VOC), dat is wat je te wachten staat bij de Taiwan-reizen van VNC Asia Travel.

Taiwan is een eiland in Oost-Azië en de gebruikelijke aanduiding van de de facto staat. Taiwan noemt zich formeel de Republiek China (Zhōnghuá Mínguó) en die pretendeert nog altijd het legitieme bestuur van heel China te zijn. De Volksrepubliek China beschouwt Taiwan als een afvallige provincie.

Taiwan was van 1895 tot 1945 een Japanse kolonie. Na WOII werd het eiland terugegeven aan China, toentertijd nog de Republiek China. In 1949 werd de Volksrepubliek uitgeroepen en vluchtte Chiang Kaishek met zijn getrouwen naar Taiwan.

Als feitelijke politieke entiteit bestaat Taiwan vooral uit het genoemde eiland, maar zij heeft ook de eilanden Kinmen, Matsu en Wuciou onder controle. Die liggen vlak voor de kust van het Chinese vasteland. Het klimaat in Taiwan is bijna net zo divers als het landschap. Terwijl het zuiden tropisch warm is, kan het in de bergen sneeuwen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe