Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

14 September 2023 - Taiwan

Yehliu Geopark, een natuurlijk wonder in Taiwan

Terug
Portret Nathalie de Leeuw
Nathalie de Leeuw

Weet veel over: Vietnam, Taiwan, Japan en Zuid-Korea

Taiwan staat bekend om zijn prachtige landschappen en rijke cultuur. Eén van de mooiste natuurlijke attracties van het land is Yehliu Geopark aan de noordkust van Taiwan. Tijdens mijn studiereis, georganiseerd door het Taiwan Tourism Board, stond een bezoek aan dit gebied met prachtige rotsformaties uiteraard op het programma. Ik ben er in 2005 ook geweest en ben benieuwd of het nog steeds zo mooi is.

Hoe kom je in het Yehliu Geopark?

Het park is makkelijk op eigen gelegenheid te bezoeken. Met een huurauto is het een klein uurtje rijden, maar ook met het openbaar vervoer is het prima te doen. Je neemt de metro (MRT) naar Tamsui Station en vanuit daar reis je met de bus verder naar het Yehliu Geopark. Mijn tip: boek vanuit Taipei een excursie. Een gids geeft veel uitleg over de vorming van het park en alles wat er te zien is. Dit maakt een bezoek nóg interessanter.

Wat is er te zien in het Yehliu Geopark?

Het park is verdeeld in drie gebieden: "Yehliu Geo-park", "Yehliu Ocean World" en "Yehliu Fisheries Harbor". Het grootste en bekendste deel is het Yehliu Geopark, dat zich uitstrekt over een oppervlakte van ongeveer 1,7 vierkante kilometer. Hier kun je enkele van de meest opvallende rotsformaties van Taiwan bewonderen, die door de zee en wind zijn gevormd gedurende duizenden jaren. Deze rotsformaties hebben bijzondere vormen en lijken op verschillende dieren en objecten. Eén van de bekendste formaties is de "Queen's Head", een rotsformatie die lijkt op het hoofd van een koningin. Deze rotsformatie is één van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in Taiwan en trekt duizenden bezoekers per dag. Mij valt op dat de nek van de koningin wel wat smaller is geworden sinds 2005. Andere opvallende formaties zijn onder meer de "Sea Candles", "Fairy's Shoe", "Ginger Rocks" en "Elephant Rock".

Je kunt door het park wandelen op de aangelegde paden en genieten van de mooie uitzichten op de zee en de rotsformaties. Als je het park verder verkent, vind je nog meer fascinerende rotsformaties zoals "The Fairy Shoe" en "The Ginger Rocks". Deze rotsen hebben bijzondere kleuren en texturen. Je kunt ook verschillende dieren in het wild zien, zoals vogels en krabben die zich verschuilen tussen de rotsen.

Het park heeft ook een bezoekerscentrum waar bezoekers meer kunnen leren over de geologische processen die hebben geleid tot de vorming van de rotsformaties. Het centrum heeft een uitgebreide collectie van geologische monsters en informatie over de formaties in het park.

Een ander interessant deel van Yehliu Park is het Yehliu Ocean World. Dit is een aquarium en onderwaterwereld waar je verschillende zeedieren kunt zien, waaronder pinguïns, dolfijnen en haaien.

Als je van verse zeevruchten houdt, dan moet je ook zeker een bezoek brengen aan het Yehliu Fisheries Harbor. Hier kun je een grote verscheidenheid aan verse vis en zeevruchten proeven die dagelijks door lokale vissers worden gevangen.

Wat is de beste reistijd voor het Yehliu Geopark?

Eén van de beste tijden om Yehliu Geopark te bezoeken is tijdens de lente en de zomer, wanneer het warmer is en de bloemen en planten in volle bloei staan. Er zijn ook verschillende evenementen die in het park worden gehouden, zoals de vuurwerkshow tijdens het Chinees Nieuwjaar en de zee-offeringsceremonie tijdens het Geestenfestival. Trek goede schoenen aan, want als het regent kan het op sommige plekken glad zijn.

Kortom, Yehliu Park is een fascinerende bestemming die je een glimp geeft van de rijke natuurlijke diversiteit van Taiwan. Of je nu geïnteresseerd bent in geologie, natuur of dieren, er is voor elk wat wils. En vergeet je camera niet mee te nemen, want dit is een plek waar je zeker veel prachtige foto's zult maken. 

Reisexpert

Ik werk al heel wat jaren bij VNC Asia Travel. Mijn passie is uiteraard reizen door Azië en ik krijg vooral een kick van mooie spots fotograferen, gek doen met de lokale bevolking en leuke excursies proberen. Ik vind het heerlijk om na een reis door Azië mijn persoonlijke ervaringen over te brengen aan klanten en ze enthousiast te maken voor een bestemming.

Weet veel over: Vietnam, Taiwan, Japan en Zuid-Korea

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

30 Mei 2023 - Taiwan en Taiwan

7 redenen om naar Taiwan op reis te gaan

Taiwan (vroeger bekend als Formosa) staat bij veel mensen ni Lees verder

14 Mei 2018 - Taiwan

Per huurauto door Taiwan

Als we aankomen op de internationale luchthaven Taoyuan bij Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.