Nepal reizen

Himalaya hooggebergte en eeuwenoude tempels

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
  • Nagarkot,
  • Durbar plein in Patan

Kenmerkend voor Nepal zijn de statige pieken van het imposante Himalaya gebergte. Oog in oog staan met de machtige Mount Everest is dan ook onbeschrijflijk. Maar reizen door Nepal omvat ook het ervaren van eeuwenoude culturele tradities, ontdekken van de veelzijdige natuur en genieten van de gastvrijheid. Lees verder...

De belangrijkste culturele bestemmingen van Nepal liggen in de Kathmandu Vallei. Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, en de oude koningssteden Bhaktapur en Patan mogen niet ontbreken in een rondreis Nepal. In het zuiden van het land is Chitwan National Park een fraaie natuurbestemming. Grote kans dat je in dit ongerepte gebied de gepantserde Chitwan neushoorn treft. De stad Pokhara is de toegangspoort voor trektochten in de bergen. Er is altijd wel een trektocht in het Annapurna gebergte die past in je rondreis Nepal.

Tijdens je Nepal vakantie kom je in aanraking met intrigerende rituelen rondom het Hindoeïsme en Boeddhisme. 81% van de inwoners belijdt het Hindoeïsme. Ook het Boeddhisme is belangrijk; Lumbini, een dorp in het zuiden van Nepal, is de geboorteplaats van Boeddha. 11% van de inwoners is 11% Boeddhistisch.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Nepal
Anne VandeScheur Reisexpert

Bij uitstek het land om een trekking te maken, maar is dat niet wat u zoekt, dan zijn er voldoende alternatieven om 14 dagen door Nepal te reizen en te genieten van de gastvrije Nepalees, z’n prachtige cultuur en de overweldigende natuur.

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Luxe en traditioneel dineren
Impression
Employee
Mount Everest
Impression

Afbeeldingen (1/11)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met VNC Asia Travel of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat klaar. Wél verzoeken wij je om je vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure VNC

Vraag onze gratis brochure aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.