Bhutan reizen

Het land van het Bruto Nationaal Geluk

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Novicen in dzong-klooster
 • Punakha Dzong
 • Het Tijgersnest in de buurt van Paro

De Bhutan reizen van VNC Asia Travel brengen je naar een bestemming voor bevoorrechte reizigers. De machtige Himalaya wist, door zijn ontoegankelijkheid, unieke cultuurgebieden te bewaren. Tijdens je rondreis Bhutan ontdek je een afgelegen, uniek en groen Himalaya-rijk waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Lees verder...

De belangrijkste bestemmingen in Bhutan zijn de hoofdstad Thimphu, Paro, Punakha, Trongsa, Bumthang en Trashigang. Er is maar één vliegveld, in Paro. Over land zijn Phuentsholing en Samdrup Jonkhar de poorten tot het land. Tijdens een rondreis Bhutan is alles voor je geregeld. Een eigen chauffeur en gids is standaard en alle maaltijden en excursies zijn inbegrepen. Je zult je in Bhutan gegarandeerd vergapen aan boeddhistische kloosterforten, groene valleien en imposante bergtoppen. 

Het middeleeuwse koninkrijk Bhutan met zijn boeddhistische Tibetaanse cultuur, ligt ingeklemd tussen Tibet (China) in het noorden en India in het zuiden, landen die een uitstekende toevoeging zijn aan een rondreis Bhutan.

De reisexperts van VNC Asia Travel zijn zeer ervaren in het samenstellen van reizen naar Bhutan. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van unieke rondreizen door Azië, geheel op maat. De reisexperts van VNC Asia Travel hebben alle prachtige gebieden van Bhutan doorgereisd om je te voorzien van alle informatie voor je unieke reis door Bhutan.

Beste reistijd en klimaat
De beste reistijd voor Bhutan is in het vroege voorjaar en in oktober en november wanneer de festivals plaatsvinden. Het klimaat is het gunstigst in de herfst, van eind september tot eind november, als het helder weer is en de bergtoppen goed zichtbaar zijn.

In het zuiden van Bhutan heerst een tropisch klimaat. In Phuentsholing zijn er in juli en augustus regelmatig plotselinge regenbuien (moessontijd). In de hogere, meer gematigde gebieden rond Paro en Thimphu, is de winter mild, de lente en herfst aangenaam (temperaturen rond 20°C) en de zomer warm. Ook hier zijn juni, juli en augustus de natste maanden van het jaar.

Bezienswaardigheden Bhutan

Thimphu
Wellicht is Thimphu de kleinste hoofdstad ter wereld. Met circa 80.000 inwoners doet het meer denken aan een kleine provinciestad. Voor Thimphu in 1952 tot hoofdstad werd uitgeroepen was het niet meer dan een boerendorp. Het ligt in een beboste vallei op 2320 meter hoogte, en heeft slechts enkele grote doorgaande straten, en het centrum is gemakkelijk te voet te verkennen. Hoewel er de laatste jaren ook betonnen gebouwen zijn gekomen, is er geen hoogbouw en zijn in Thimphu de meeste bouwwerken in traditionele stijl.

Taktsang
Taktsang of het Tijgersnest is één van de oudste en belangrijkste heiligdommen in Bhutan. Het dankt zijn naam aan het verhaal dat de Tibetaan Padmasambhava, ook wel bekend als ‘de tweede Boeddha’ en als Guru Rimpoche, hier in de achtste eeuw landde, vliegend op zijn tijger. Hij mediteerde hier drie maanden in een grot en ging vervolgens het boeddhisme in Bhutan verspreiden.

Het is een fikse wandeling van het vertrekpunt (op 2650m hoogte), 1 tot 1½ uur naar het Taktsang Theehuis, dat een mooi uitzicht op het klooster biedt. Vanaf het theehuis is nog 1 uur lopen, en het wordt dan steiler, naar het hoogste punt. Van daar gaan trappen (tegenwoordig met leuningen) langs de rotswand naar beneden en weer omhoog waarmee u het klooster zelf kunt bereiken. In het klooster zijn vier tempels te zien, waaronder een grottempel waarin Guru Rimpoche in de 8e eeuw heeft gemediteerd.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Bhutan blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Bhutan
Anne VandeScheur Reisexpert

In Bhutan is het Boeddhistisch gehalte erg hoog, maar daarnaast heeft het land een prachtige natuur en zijn de inwoners erg gastvrij en vriendelijk.

Reviews - gemiddelde score voor Bhutan: 9.1/10 - Lees meer reviews »

  • Bhutan (vnc)
   Review van 2 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "Wij vonden het een groot voordeel dat we bij Samdrup het land binnen gekomen zijn. "

  • Bhutan (vnc)
   Review van 6 november 2018
   SCORE: 5/5

   "Bhutan is een geweldig compassievol land. Liefdevolle mensen, geweldige bezienswaardigheden en een weergaloze natuur."

  • Bhutan (vnc)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Prachtig land en zo anders dan de andere landen in de regio"

  • Bhutan (vnc)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Zeer bijzonder land met andere cultuur dat aan het begon van grotere ontwikkelingen staat door het openstellen van het land."

  • Bhutan (vnc)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Op ons verzoek aan de gids hebben we een bezoek gebracht aan de Painting School en aan een wedstrijd boogschieten. Opnemen in het programma lijkt ons een must naast...

  • Bhutan (vnc)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Bhutan is een bijzonder land dat nu nog authentiek is, maar flink op weg om te veranderen. Als je de tijd en middelen hebt, stel dan niet te lang uit. Bhutan vond...

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Boeddhistisch Festival
Impression
Employee
Neem een ‘hotstone bath’
Impression

Afbeeldingen (1/9)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met VNC Asia Travel of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat klaar. Wél verzoeken wij je om je vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure VNC

Vraag onze gratis brochure aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.