Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Bhutan

De machtige Himalaya herbergt de meest unieke cultuurgebieden. Op je reis Bhutan ontdek je een afgelegen en groen Himalaya-rijk waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

De belangrijkste bestemmingen in Bhutan zijn de hoofdstad Thimphu, Paro, Punakha, Trongsa, Bumthang en Trashigang. Er is maar één vliegveld, in Paro. Over land zijn Phuentsholing en Samdrup Jonkhar de poorten tot het land. Tijdens een rondreis Bhutan is alles voor je geregeld. Een eigen chauffeur en gids is standaard en alle maaltijden en excursies zijn inbegrepen. Je zult je in Bhutan gegarandeerd vergapen aan boeddhistische kloosterforten, groene valleien en imposante bergtoppen. 

Het middeleeuwse koninkrijk Bhutan met zijn boeddhistische Tibetaanse cultuur, ligt ingeklemd tussen Tibet (China) in het noorden en India in het zuiden, landen die een uitstekende toevoeging zijn aan een rondreis Bhutan.

De reisexperts van VNC Asia Travel zijn zeer ervaren in het samenstellen van reizen naar Bhutan. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van unieke rondreizen door Azië, geheel op maat. De reisexperts van VNC Asia Travel hebben alle prachtige gebieden van Bhutan doorgereisd om je te voorzien van alle informatie voor je unieke reis door Bhutan.

Beste reistijd en klimaat
De beste reistijd voor Bhutan is in het vroege voorjaar en in oktober en november wanneer de festivals plaatsvinden. Het klimaat is het gunstigst in de herfst, van eind september tot eind november, als het helder weer is en de bergtoppen goed zichtbaar zijn.

In het zuiden van Bhutan heerst een tropisch klimaat. In Phuentsholing zijn er in juli en augustus regelmatig plotselinge regenbuien (moessontijd). In de hogere, meer gematigde gebieden rond Paro en Thimphu, is de winter mild, de lente en herfst aangenaam (temperaturen rond 20°C) en de zomer warm. Ook hier zijn juni, juli en augustus de natste maanden van het jaar.

Bezienswaardigheden Bhutan

Thimphu
Wellicht is Thimphu de kleinste hoofdstad ter wereld. Met circa 80.000 inwoners doet het meer denken aan een kleine provinciestad. Voor Thimphu in 1952 tot hoofdstad werd uitgeroepen was het niet meer dan een boerendorp. Het ligt in een beboste vallei op 2320 meter hoogte, en heeft slechts enkele grote doorgaande straten, en het centrum is gemakkelijk te voet te verkennen. Hoewel er de laatste jaren ook betonnen gebouwen zijn gekomen, is er geen hoogbouw en zijn in Thimphu de meeste bouwwerken in traditionele stijl.

Taktsang
Taktsang of het Tijgersnest is één van de oudste en belangrijkste heiligdommen in Bhutan. Het dankt zijn naam aan het verhaal dat de Tibetaan Padmasambhava, ook wel bekend als ‘de tweede Boeddha’ en als Guru Rimpoche, hier in de achtste eeuw landde, vliegend op zijn tijger. Hij mediteerde hier drie maanden in een grot en ging vervolgens het boeddhisme in Bhutan verspreiden.

Het is een fikse wandeling van het vertrekpunt (op 2650m hoogte), 1 tot 1½ uur naar het Taktsang Theehuis, dat een mooi uitzicht op het klooster biedt. Vanaf het theehuis is nog 1 uur lopen, en het wordt dan steiler, naar het hoogste punt. Van daar gaan trappen (tegenwoordig met leuningen) langs de rotswand naar beneden en weer omhoog waarmee u het klooster zelf kunt bereiken. In het klooster zijn vier tempels te zien, waaronder een grottempel waarin Guru Rimpoche in de 8e eeuw heeft gemediteerd.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Bhutan blog!

Onze voorbeeldreizen in Bhutan

We hebben 5 voorbeeldreizen voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

Onze reizen

Direct boeken of liever maatwerk?

Anne VandeScheur

Reisexpert

Liever een reis op maat?

Dat kan! De voorbeeldreizen hierboven heten niet voor niets zo. Het zijn - je raadt het al - maar voorbeelden. Al onze reizen zijn dus helemaal op maat te maken.

Mijn wensen doorgeven
 • VNC review
  Review van 21-05-2019
  "Wij vonden het een groot voordeel dat we bij Samdrup het land binnen gekomen zijn. "
 • VNC review
  Review van 05-11-2018
  "Bhutan is een geweldig compassievol land. Liefdevolle mensen, geweldige bezienswaardigheden en een weergaloze natuur."
 • VNC review
  Review van 21-11-2017
  "Prachtig land en zo anders dan de andere landen in de regio"
 • VNC review
  Review van 10-11-2017
  "Fantastische reis gehad. Wees er wel beducht op dat toegezegde accommodaties opeens kunnen veranderen in Bhutan. De reisagent in Bhutan heeft daar zo z'n eigen ideeën over. Vlucht boeken naar Bhutan vanuit Nepal kwam wat laat op gang vanuit VNC - na aandringen van ons!-, waardoor bepaalde vluchten al vol zaten. "
 • VNC review
  Review van 30-10-2017
  "Zeer bijzonder land met andere cultuur dat aan het begon van grotere ontwikkelingen staat door het openstellen van het land."
 • VNC review
  Review van 12-12-2016
  "Op ons verzoek aan de gids hebben we een bezoek gebracht aan de Painting School en aan een wedstrijd boogschieten. Opnemen in het programma lijkt ons een must naast alle tempels. "
 • VNC review
  Review van 18-11-2016
  "Bhutan is een bijzonder land dat nu nog authentiek is, maar flink op weg om te veranderen. Als je de tijd en middelen hebt, stel dan niet te lang uit. Bhutan vond ik een bijzondere 'ervaring'. Staat inmiddels op mijn top 3 van alle reizen."
Bumthang, de Jakar Dzong in het ochtendlicht
Bhutan
Bhutan, gebedsdienst in klooster

Dingen

die je gedaan moet hebben

09 Jan 2020 - Zuid-Korea, Bhutan, Kirgizië, Nepal, Oezbekistan,...

Zo vier je het nieuwjaar in Azië

Voor ons is niets zo normaal als dat het nieuwe jaar altijd... Lees verder

06 Nov 2019 - Vietnam en Bhutan

Combineer twee bestemmingen in één reis

Dat VNC interessante en mooie bestemmingen heeft wist je nat... Lees verder

29 Aug 2017 - Japan, Bhutan en Vietnam

De mooiste wandelroutes in Azië

Reisexperts Daphne, Ilja en Margreet delen hun mooiste wande... Lees verder

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken.

En is er ineens code oranje op je bestemming? Dan mag je binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren. Fijne gedachte, toch?

Bestel onze brochure

Thuis op je gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer