Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Tibet

Tibet, het Dak van de Wereld, en de provincie Xinjiang vormen samen de westelijke helft van het Chinese Rijk. Een rondreis Tibet betekent reizen door de spectaculaire hooglanden waar de ijle lucht doordrenkt is van het boeddhisme.

Wapperende gebedsvlaggen, magische landschappen en bijzondere kloostercomplexen wisselen elkaar af tijdens je spectaculaire rondreis Tibet, ook wel het land van de Dalai Lama genoemd. Het indrukwekkende Himalaya-gebergte ontdekken mag ook zeker niet ontbreken aan je reis naar Tibet.

De Tibet AR (Tibet Autonome Regio, de provincie Tibet) is onderdeel van China en valt onder het gezag van de Chinese overheid. Je kunt heel goed individueel door Tibet reizen, maar niet op de bonnefooi! Je rondreis Tibet moet van tevoren zijn geregeld via een erkende reisorganisatie opdat je het vereiste reis-permit voor Tibet krijgt toegekend. Een gids zal je reis begeleiden. Ook is het mogelijk aan te sluiten bij een internationaal gezelschap.

Je reis naar Tibet kan uitstekend gecombineerd worden met een rondreis China. Onze reisexperts stellen graag een combinatiereis voor je samen.

VNC Asia Travel
Onze Tibet-reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van je individuele rondreis Tibet met gids en maken gebruik van ons grote aanbod aan mogelijkheden. Heb je interesse in een internationale groepsreis Tibet? Ook dit regelen de reisexperts van VNC Asia Travel graag voor je. Wilt je zelf je reis naar Tibet samenstellen? Laat je inspireren door een bestaande rondreis of leg je wensen aan ons voor. VNC Asia Travel is namelijk dé specialist voor Tibet reizen. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je. Zij hebben Tibet bezocht en kunnen je van alle benodigde informatie voorzien zodat je optimaal geniet van je reis naar Tibet!

Beste reistijd en klimaat
In de zomer zijn de dagen in Tibet aangenaam warm, soms stijgt de temperatuur uit tot boven de 30°C. Om dan in de nachten tot vlak boven het vriespunt te dalen. Er zijn dan ook grote verschillen tussen dag en nacht. Ook bij bewolkt weer of harde wind kan de temperatuur plotseling sterk dalen. Door de ijle lucht is de zonnekracht nog sterker. De meeste regen valt in juli en augustus, terwijl de rest van het jaar erg droog is, met alleen maar af en toe een buitje. Droogte en harde wind zorgen in mei en juni voor stofstormen. Dat is lastig, maar ze duren meestal nooit lang. De wintermaanden zijn ijzig koud, waardoor alleen de steden op het Tibetaanse hoog-plateau te bezoeken zijn. De meeste bergpassen zijn in de winter afgesloten door sneeuwval.

De drie steden van Tibet
Tijdens een reis door Tibet mag een bezoek aan de hoofdstad Lhasa niet ontbreken. Ook al is Lhasa aan het veranderen door de economische ontwikkeling en de groter wordende invloed van de Han-Chinezen, het centrum is onmiskenbaar zeer Tibetaans. In en rond de Jokhang Tempel ervaar je het dagelijkse leven en de devotie. Een ‘must see’ is het Potala Paleis, de zetel van de Dalai Lama. Lhasa telt diverse kleine tempels en drie grote kloosters: Drepung, Sera en Ganden.

De tweede stad van Tibet is Xigaze. Hier zetelt de Panchen Lama in het grote Dashilhumpo Klooster. Er is een sfeervolle oude wijk met de resten van een fort. Maar Xigaze heeft ook een groot deel met Chinese bebouwing en het leger is er sterk aanwezig.

De derde stad is Gyangtze. Het dorpser dan Xigaze, meer Tibetaans. Er staat een klooster dat in recente jaren is hersteld en wederopgebouwd. In het klooster is een prachtige oude chorten. Gyantze heeft ook een fort dat was geruïneerd, maar de laatste jaren wordt hersteld.

Met een bezoek aan Lhasa, Xigaze en Gyangtze heeft een goede indruk van Tibet. Tussen Lhasa en Xigaze loopt een goede weg langs de rivier, maar als de passen open zijn is het aan te raden heen of terug die route te nemen, je ziet dan het heilige Yamdrok-meer.

In de afgelopen jaren is Tibet bepaalde periodes gesloten geweest voor buitenlandse reizigers. Dat kan altijd opnieuw gebeuren en soms wordt dat pas op het moment dat het reisverbod ingaat bekendgemaakt. Bij het reizen door Tibet neem je dus het risico dat Tibet door de autoriteiten, soms om niet duidelijke redenen, wordt gesloten. Dit betekent dat je je reis moet wijzigen en daarvoor kosten maakt of dat er om andere redenen extra kosten zijn door zaken buiten onze macht (bv. wegverstoringen etc.). VNC Asia Travel kan daarvoor niet aansprakelijk worden gesteld. De eventuele meerkosten zijn voor rekening van de reiziger. Je dient een adequate reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Tibet blog!

Onze voorbeeldreizen in Tibet

We hebben 4 voorbeeldreizen voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

Onze reizen

Direct boeken of liever maatwerk?

Liever een reis op maat?

Dat kan! De voorbeeldreizen hierboven heten niet voor niets zo. Het zijn - je raadt het al - maar voorbeelden. Al onze reizen zijn dus helemaal op maat te maken.

Mijn wensen doorgeven
  • VNC review
    Review van 03-06-2016
    "Reis zat goed in elkaar. De eerste dagen in Lhasa waren fijn om aan de hoogte te wennen. Lake Namtso is mooi, maar de overnachting is heel oncomfortabel. Alles is er duur, neem je eigen eten mee!"
Tibet, rotsschilderingen bij klooster
Tibetaanse gebedsdienst
Het Potala in Lhasa, Tibet
Lhasa, Sera Klooster
Het Ganden Klooster in Tibet
Tibet, monnik met gebedsmolen
Tibet, yak op bergpas

Dingen

die je gedaan moet hebben

01 Maa 2017 - Tibet

Op avontuur in Tibet, letterlijk en figuurlijk adembenemend

In juli 1994 ben ik bij VNC Asia Travel komen werken als rei... Lees verder

09 Jan 2020 - Zuid-Korea, Bhutan, Kirgizië, Nepal, Oezbekistan,...

Zo vier je het nieuwjaar in Azië

Voor ons is niets zo normaal als dat het nieuwe jaar altijd... Lees verder

17 Okt 2018 - China, Japan, Tibet, Vietnam en Zuid-Korea

5 x lekker eten in Azië

Wat kan een reis nou extra leuk maken? Lekker eten natuurlij... Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.