Tibet

Onze reizen naar Tibet

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
  • Op het dak van het Drepung Klooster in Lhasa
  • Het Potala paleis in Lhasa, Tibet
  • Tibet: gebedsmolens

Tibet, het Dak van de Wereld, en de provincie Xinjiang vormen samen de westelijke helft van het Chinese Rijk. In de spectaculaire hooglanden van Tibet is de ijle lucht doordrenkt van het bijzondere Tibetaanse boeddhisme met zijn kloosters en lama's. Lees verder...

Tibet is als het Tibet Autonomous Region onderdeel van China. Hoewel Tibet dus een iets andere status heeft dan andere Chinese provincies valt het onder het gezag van de Chinese overheid.

De Tibet AR (Tibet Autonome Regio, de provincie Tibet) is kleiner dan wat we zouden kunnen omschrijven als het Tibetaanse cultuurgebied. Dat strekt zich ook uit tot het noorden van de provincie Yunnan, het westen van Sichuan en het zuiden van Qinghai. Ook gebieden buiten China, zoals Bhutan, Sikkim, delen van Nepal en Ladakh (India) kunnen ertoe worden gerekend.

VNC Asia Travel is dé specialist voor een rondreis Tibet. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. De specialisten van VNC hebben de prachtige gebieden van Tibet vele malen bereisd om u te voorzien van alle informatie voor een droomvakantie Tibet.

U kunt heel goed individueel reizen door Tibet, maar niet op de bonnefooi! Uw reis moet van tevoren zijn geregeld via een erkende reisorganisatie opdat u het vereiste reis-permit voor Tibet krijgt toegekend. Ook kunt u ervoor kiezen om samen te reizen met andere geïnteresseerden, in internationaal gezelschap.

In de afgelopen jaren is Tibet bepaalde periodes gesloten geweest voor buitenlandse reizigers. Dat kan altijd opnieuw gebeuren en soms wordt dat pas op het moment dat het reisverbod ingaat bekendgemaakt. Bij het reizen door Tibet neemt u dus het risico dat Tibet door de autoriteiten, soms om niet duidelijke redenen, wordt gesloten en dat u uw reis moet wijzigen en daarvoor kosten maakt of dat er om andere redenen extra kosten zijn door zaken buiten onze macht (bv. wegverstoringen etc.). VNC Asia Travel kan daarvoor niet aansprakelijk worden gesteld. De eventuele meerkosten zijn voor rekening van de reiziger. U dient een adequate reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze reisexperts kennen uw favoriete land op hun duimpje en helpen u graag met het samenstellen en boeken van uw reis.

Reisexpert Tibet
Margreet Versteijlen Reisexpert

Het mooiste, dat je overkomen kan; reizen over het dak van de wereld, tussen de hoogste bergen van de wereld. Ook het Tibetaans Boeddhisme ervaren en luisteren naar het monotone gezang van monniken.

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Beleef de rondgang van gelovigen
Impression
Employee
Bezoek aan Braille Without Borders
Impression

Afbeeldingen (1/11)

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met VNC Asia Travel of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op onze nieuwe thuisbasis, ons kantoor in Arnhem, om een van de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wél verzoeken wij u vooraf in te schrijven.

Bekijk meer informatiedagen

Vraag onze gratis brochure aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.