Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

China

De mogelijkheden voor een rondreis China zijn onuitputtelijk en het rijke culturele erfgoed is onovertroffen.

Hoogtepunten als het Terracottaleger, de Verboden Stad en de Chinese muur zullen zeker onderdeel zijn van je unieke rondreis China. Maar ook het minder bekende China is ons niet vreemd. Bijvoorbeeld het natuurschoon van Changbai Mountain in het Noordoosten van China, de prachtige kloostercomplexen in Lhasa of bezoek de Hakka een lokale bevolkingsgroep. Een festivalbezoek toevoegen aan je rondreis China is ook een onvergetelijke optie. Sinds 1997 hoort Hongkong ook weer bij de Volksrepubliek China, na 99 jaar een Britse kroonkolonie te zijn geweest.

China is ook prima te combineren met bijvoorbeeld TibetTaiwan of Noord Korea. Ook daarvoor kun je bij terecht bij VNC Asia Travel.

VNC Asia Travel
VNC Asia Travel is dé China-specialist voor een rondreis China. VNC Asia Travel was in Nederland de eerste die reizen naar China organiseerde. Als echte China-specialist hebben wij het meest uitgebreide aanbod individuele rondreizen en internationale groepsreizen naar China. Kies voor een individuele reis naar China als je de uitgestrektheid van dit fascinerende land wilt ervaren en China op je eigen unieke wijze wilt aanschouwen. Wil je zelf je vakantie China samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of veranderen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Laat je inspireren door onze China reizen of leg ons je wensen voor.

Beste reistijd en klimaat
Het klimaat in een groot land als China is zeer uiteenlopend. In het noordelijk gedeelte van China zijn de winters vrij koud. Vanaf maart gaat de temperatuur omhoog tot gemiddeld 20°C in de lente. Juni, juli en augustus zijn warm, met temperaturen van 25-30°C. In september en het begin van oktober is het overdag nog redelijk warm, maar ’s avonds al aanmerkelijk koeler. Na half oktober komt de temperatuur overdag gewoonlijk niet boven de 15°C. In de zuidelijke helft van China zijn de temperatuurverschillen minder groot. De zomers zijn iets warmer dan in de noordelijke helft, maar in Guangzhou wordt het zelfs in de winter zelden kouder dan 10°C.

De beste reistijd voor een reis naar China is het voorjaar en het najaar. De temperatuur is dan in geheel China aangenaam en je vermijdt de hitte en de hoge luchtvochtigheid van de zomer. De zomertijd is ondanks de warmte en de regenachtigheid niet een periode die je absoluut zou moeten vermijden. Het regent in de zomer meer dan in de andere periodes, maar de regent valt vooral in korte hevige buien aan het eind van de dag. De winter is een interessante tijd voor een stedenreis naar China. Het is koud in Beijing, maar over het algemeen droog en zonnig. De Chinese muur bedekt met sneeuw is een spectaculair gezicht.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons China blog!

Onze voorbeeldreizen in China

We hebben 18 voorbeeldreizen voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

01 Apr 2020 - China

Waar was de mol? De mooiste locaties uit Wie Is De Mol

Het waren weer bloedstollende weken waarin we massaal op jac... Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Liever echt maatwerk?

Al onze reizen zijn op maat te maken. En dan bedoelen we ook écht op maat. Laat ons dus door middel van dit formulier je wensen weten en we gaan zo snel mogelijk voor je aan de slag.

Ik heb liever maatwerk
 • VNC review
  Review van 25-06-2019
  "Wij hadden een eigen programma, de organisatie er om heen is goed verzorgd door vnc. Daarvoor onze grote waardering."
 • VNC review
  Review van 26-05-2019
  "Goed georganiseerde reis voor twee personen voor 2 weken China met bezoek aan alle belangrijke plaatsen en bezienswaardigheden en nog voldoende tijd voor eigen inbreng, shoppen etc."
 • VNC review
  Review van 24-05-2019
  "Reis was wat anders dan wij, op basis van de info. in de reisgids, ons hadden voorgesteld. Afhandeling reisaanvraag door VNC was in orde."
 • VNC review
  Review van 22-10-2018
  "Goed initiatief: prive bezoeken van 4 mega steden in China met de hoge snelheids trein"
 • VNC review
  Review van 10-09-2018
  "Alles was prima georganiseerd."
 • VNC review
  Review van 25-08-2018
  "Heel tevreden over de goede organisatie.Vooral Anne van de Scheur is goed."
 • VNC review
  Review van 31-07-2018
  "Tussen een 3 en een 4 in. Dit gebied is in de regentijd niet ideaal te bezoeken want er hangen veel buien in de bergen. Bovendien begon de Chinese schoolvakantie hetgeen het heel druk maakte. Lawine gebaar en landslides maken de rit door de TLG noet altijd Mogelijk. Wij zijn blij dat het bij ons wel gelukt is want het was schitterend!! "
 • VNC review
  Review van 29-07-2018
  "moeilijke reis waarbij het allemaal klopte"
 • VNC review
  Review van 12-06-2018
  "altijd verzorgde service en we bevelen VNC ASIA TRAVEL aan bij Vlamingen"
 • VNC review
  Review van 11-05-2018
  "Het is een fascinerend land met een rijkdom aan natuurschoon en cultuur."
Xiahe, het Tibetaanse Labrang Klooster
Vissen met aalscholvers op de Li-rivier bij Yangshuo
Binnenland, Mongolie
Tempeltje in de Mingshashan zandduinen bij Dunhuang
De 'tulou' fortwoningen in Fujian
De 'tulou' fortwoningen in Fujian
Yuci bij Taiyuan

Dingen

die je gedaan moet hebben

02 Nov 2018 - China en Mongolië

Ooit in een trein gezeten die op je wacht als jij gaat zwemmen?

Ik wel! Op 5 juli jl. ben ik naar Beijing gevlogen om van da... Lees verder

17 Okt 2018 - China, Japan, Tibet, Vietnam en Zuid-Korea

5 x lekker eten in Azië

Wat kan een reis nou extra leuk maken? Lekker eten natuurlij... Lees verder

12 Okt 2017 - China, Taiwan en Japan

De leukste familie excursies in Azië

Een rondreis Azië maken met de kinderen? Voor wie nog t... Lees verder

29 Aug 2017 - China

Langs de Zijderoute door de Chinese provincie Gansu

Het is juni 2017 en ik maak met een klein groepje een studie... Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.