Rondreis China

Het Rijk van het Midden

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • De Chinese muur
 • De San Ta (Drie Pagodes) bij Dali
 • Op de Li-rivier bij Yangshuo

China, het Rijk van het Midden, heeft een meer dan 2000 jaar rijke geschiedenis van opeenvolgende keizerlijke dynastieën. De Chinese Muur, die bescherming moest bieden tegen barbaren, was het symbool van een in zich zelf gekeerd rijk. Maar de grote reus is ontwaakt en de toeristische voorzieningen zijn inmiddels zeer geschikt voor een rondreis China. Lees verder...

De mogelijkheden voor een rondreis China zijn onuitputtelijk en het rijke culturele erfgoed is onovertroffen. Sinds 1997 hoort Hongkong ook weer bij de Volksrepubliek China, na 99 jaar een Britse kroonkolonie te zijn geweest. Hoogtepunten als het Terracottaleger, de Verboden Stad en de Chinese muur zullen zeker onderdeel zijn van je unieke rondreis China. Maar ook het minder bekende China is ons niet vreemd. Bijvoorbeeld het natuurschoon van Changbai Mountain in het Noordoosten van China, de prachtige kloostercomplexen in Lhasa of bezoek de Hakka een lokale bevolkingsgroep. Een festivalbezoek toevoegen aan je rondreis China is ook een onvergetelijke optie.

China is ook prima te combineren met bijvoorbeeld TibetTaiwan of Noord Korea. Ook daarvoor kun je bij terecht bij VNC Asia Travel.

VNC Asia Travel
VNC Asia Travel is dé China-specialist voor een rondreis China. VNC Asia Travel was in Nederland de eerste die reizen naar China organiseerde. Als echte China-specialist hebben wij het meest uitgebreide aanbod individuele rondreizen en internationale groepsreizen naar China. Kies voor een individuele reis naar China als je de uitgestrektheid van dit fascinerende land wilt ervaren en China op je eigen unieke wijze wilt aanschouwen. Wil je zelf je vakantie China samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of veranderen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Laat je inspireren door onze China reizen of leg ons je wensen voor.

Beste reistijd en klimaat
Het klimaat in een groot land als China is zeer uiteenlopend. In het noordelijk gedeelte van China zijn de winters vrij koud. Vanaf maart gaat de temperatuur omhoog tot gemiddeld 20°C in de lente. Juni, juli en augustus zijn warm, met temperaturen van 25-30°C. In september en het begin van oktober is het overdag nog redelijk warm, maar ’s avonds al aanmerkelijk koeler. Na half oktober komt de temperatuur overdag gewoonlijk niet boven de 15°C. In de zuidelijke helft van China zijn de temperatuurverschillen minder groot. De zomers zijn iets warmer dan in de noordelijke helft, maar in Guangzhou wordt het zelfs in de winter zelden kouder dan 10°C.

De beste reistijd voor een reis naar China is het voorjaar en het najaar. De temperatuur is dan in geheel China aangenaam en je vermijdt de hitte en de hoge luchtvochtigheid van de zomer. De zomertijd is ondanks de warmte en de regenachtigheid niet een periode die je absoluut zou moeten vermijden. Het regent in de zomer meer dan in de andere periodes, maar de regent valt vooral in korte hevige buien aan het eind van de dag. De winter is een interessante tijd voor een stedenreis naar China. Het is koud in Beijing, maar over het algemeen droog en zonnig. De Chinese muur bedekt met sneeuw is een spectaculair gezicht.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons China blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert China
Anne VandeScheur Reisexpert

Een land zo rijk aan culturen, gerechten en geschiedenis, je zou er maanden lang kunnen rondreizen en dagelijks nieuwe dingen ontdekken. Mijn absolute nummer 1!

Reviews - gemiddelde score voor China: 9.6/10 - Lees meer reviews »

  • China
   Review van 3 oktober 2017
   SCORE: 5/5

   "De hele reis hebben we de lof gezongen over *** die deze reis voor ons heeft samengesteld. "

  • China
   Review van 12 juni 2017
   SCORE: 5/5

   "China is een verrassend land met grote contrasten."

  • China
   Review van 11 mei 2017
   SCORE: 5/5

   "Het product voldeed aan de verwachtingen. Enige opmerkingen is dat het niveau Engels van de gidsen nogal verschilt en men het slecht kan treffen."

  • China
   Review van 8 december 2016
   SCORE: 5/5

   "voor wie meer van China wil weten is VNC Asia Travel een aanrader"

  • China
   Review van 3 november 2016
   SCORE: 5/5

   "China is een fijn land om doorheen te reizen - individueel makkelijker met bullit treinen en met een groep goed geregeld vervoer en gidsen."

  • China
   Review van 13 juni 2016
   SCORE: 5/5

   "het was een mooie reisweg maar voor mensen die voor het eerst naar China reizen is het niet aangewezen. ze moeten eerst kennis kunnen maken met de grote toeristische...

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Bezoek een lokale markt
Impression
Employee
Etenstijd?
Impression
Employee
Bezoek de buren
Impression

Afbeeldingen (1/9)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met VNC Asia Travel of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat klaar. Wél verzoeken wij je om je vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure VNC

Vraag onze gratis brochure aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.