Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Groepsreis Uniek & Boetiek Zuid-Korea

  • • Boordevol activiteiten
  • • Internationaal reisgezelschap met Engels sprekende gids
  • • Slapen in boetiek hotels, een Hanok hotel en een klooster
Duur 10 Dagen

Soort Internationale groepsreizen

Prijs (vanaf) € 2.795

Een complete en comfortabele reis door Zuid-Korea

Verken Zuid-Korea in stijl tijdens onze 10-daagse groepsreis met internationaal gezelschap. De groepen bestaan uit maximaal 14 deelnemers en zitten boordevol leuke en bijzondere activiteiten. Ontdek dit land dat een onweerstaanbare samensmelting is van natuurlijke schoonheid, cultuur en gastronomisch genot! Je bezoekt enkele van de meest bruisende steden van Azië, bergachtige rust en een idyllisch eiland. Je Engelstalige reisbegeleider helpt je de magie van dit land te ontdekken en je slaapt in boetiekhotels, een hanok hotel en in een tempel. Van een K-Pop-ervaring in de wijk Gangnam tot een bezoek aan de DMZ (grens met Noord-Korea). Het is allemaal inbegrepen. 

Deze complete reis brengt je naar de hoogtepunten van Zuid-Korea. Na een stadstour in de metropool Seoul bezoek je de grens met Noord-Korea, de DMZ. In het historische Gyeongju stap je op de fiets voor een leuke tocht langs oude tombes en tempels. Hier slaap je in een Hanok, een traditioneel Koreaans huis. De perfecte manier om de traditionele Koreaanse levensstijl en cultuur te ervaren. In de Golgulsa tempel leer je van alles over material arts en verschillende vormen van meditatie door beweging. In de bruisende havenstad Busan neem je deel aan een Koreaanse kookworkshop. De reis eindigt op het eiland Jeju, het "Hawaii van Zuid-Korea". Tijdens een boottocht en wandeling ga je de mooiste plekjes ontdekken. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst in Seoul en geniet van het uitzicht over de stad: Vluchten Het vliegticket zit nog niet bij de reissom inbegrepen. Hiervoor doen we je graag een voorstel. Je kunt kiezen uit vluchten met KLM of Korean Air die in de meeste gevallen een rechtstreekse verbinding heeft maar ook bieden we vluchten met andere luchtvaartmaatschappijen. Hierbij dien je 1 x over te stappen. Deze vluchten kunnen voordeliger zijn dan de non-stop vluchten van KLM of Korean Air.  MaaltijdenHet ontbijt is elke dag inbegrepen en daarnaast zijn 3 lunches en 3 diners inbegrepen. De gids geeft je graag advies waar je de andere dagen kunt eten. AccommodatiesIn Seoul, Busan en Jeju slaap je in goede (boetiek)hotels. Een maand voor vertrek weten we welke hotels er daadwerkelijk geboekt zijn. In Gyeongju ervaar je de Koreaanse levensstijl en cultuur door te slapen in een Hanok, een traditioneel Koreaans huis. Ook wordt er een nacht bij de monniken geslapen bij de Golgulsa-tempel. Minimale en maximale groepsgrootteEr zijn minimaal 5 deelnemers nodig om de reis door te laten gaan en de groepen bestaan uit maximaal 14 deelnemers. Afwijkende betalings- en annuleringsvoorwaardenAls er niet voldoende deelnemers zijn om de groepsreis door te laten gaan zullen wij de reis annuleren en krijg je je geld terug. De aanbetaling van de reis is 25% van de reissom. Het restant bedrag moet uiterlijk 90 dagen voor vertrek volledig betaald zijn. Bij annulering binnen 90 dagen voor vertrek zijn de annuleringskosten 100%. Welkom in Zuid-Korea! Deze rondreis start bij aankomst in Seoul op Incheon International Airport. Je gaat op eigen gelegenheid naar het hotel. Tegen een toeslag van €38,- per persoon kunnen we een privé transfer naar het hotel regelen. Afhankelijk van je vluchttijd is de rest van de dag ter vrije besteding. Aanrader is een wandeling door de gezellige wijk Insadong met zijn vele kunstgaleries, antiekwinkels en kleine restaurantjes. Vanavond maak je kennis met de rest van de groep tijdens een groepsdiner (inbegrepen in de prijs), waar je voor het eerst proeft van de Koreaanse keuken. Dan is het tijd om te genieten van de stad, met een betoverend uitzicht vanaf de N Seoul Tower. Kijk neer op de stad waarvan je de komende dagen op ontdekkingstocht gaat. 
Dag 2 - Bezoek het Gyeongbokgung Paleis en ontdek de Koreaanse K-Pop: Vandaag beginnen we de dag met een bezoek aan het Gyeongbokgung Paleis. Eerst bekijken we de wisseling van de koninklijke wacht. Hierna krijg je de kans om traditionele Koreaanse kleding, een hanbok, te dragen en het paleis te ontdekken. Neem een foto van jezelf in klederdracht in dit koninklijke paleis en poseer als achttiende-eeuwse Koreaanse adel. Bij het Bukchon Hanok Village stappen we terug in het verleden. Het dorp, met een 6 eeuwen oude geschiedenis, ligt tussen de 2 mooiste paleizen van de stad, Gyeongbokgung en Changdeokgung. In tegenstelling tot andere traditionele dorpen is Bukchon niet gebouwd voor toeristen. Tijdens de Joseon-dynastie woonde hier de heersende klasse, nu resideren er nog enkele nakomelingen van de aristocratie. Je geniet hier van een lunch. Later in de middag bezoek je tevens Insadong, de uitgelezen plek voor traditionele Koreaanse souvenirs en theehuizen.  Het muziekgenre uit Zuid-Korea dat letterlijk ‘Koreaanse pop’ betekent is de afgelopen jaren ook in Europa steeds bekender geworden. Het is een mix van muziekstijlen, voornamelijk hiphop- en popmuziek, maar heeft ook soul- en funk-invloeden. Een voorbeeld van een artiest die K-pop internationaal op de kaart zette is PSY, met het nummer “Gangnam Style” in 2012 maakte hij een grote hit. Ook de naam BTS zal bij velen een belletje doen rinkelen. Deze avond is het tijd om in het kloppende hart van de Koreaanse K-Pop scene te stappen met een avondje karaoke (optioneel).
Dag 3 - Naar de grens met Noord-Korea: Vandaag heb je de kans om de tragische geschiedenis van dit verdeelde schiereiland te begrijpen, met een tocht naar de grens met Noord-Korea - de DMZ. Bezoek het observatorium, het oude treinstation dat Noord- en Zuid-Korea verbindt, en zie de tunnels die het Noorden bouwde om het Zuiden binnen te vallen. Leer meer over de sociale geschiedenis door een praatje met iemand die uit het Noorden naar Zuid-Korea is overgelopen. Na een indrukwekkende ochtend ontspan je tijdens een wandeling in Hongdae, een populair gebied voor stedelijke kunst onder de jonge plaatselijke bevolking met straatmuzikanten, kunstenaars, winkels, unieke cafés en restaurants. Deze avond maak je je klaar voor een bezoek aan een van de meest levendige wijken van Seoul: Myeongdong. Bewonder de acrobatische en komische grootsheid van de Nanta Show, voordat we je meenemen naar enkele van onze favoriete bars in de stad!
Dag 4 - Naar Gyeongju - Een eeuwenoud wonder: Vanuit Seoul reizen we met de hogesnelheidstrein naar Gyeongju. Ooit was Gyeongju de hoofdstad van de Shilla-dynastie, die in de 8e eeuw zijn hoogtepunt kende. Met zijn 52 erkende historische bezienswaardigheden wordt Gyeongju ook wel het 'museum zonder muren' genoemd. We stappen op de fiets voor een leuke tocht langs oude tombes en tempels. Onderweg maken we een stop voor een kopje thee in een 300 jaar oud theehuis. Vanavond dineren en slapen we in een hanok. Een hanok is een traditioneel Koreaans huis. Het is een goede gelegenheid om de traditionele Koreaanse levensstijl en cultuur te ervaren. De meeste hanoks zijn tientallen tot honderden jaren oud. Ze zijn enigszins gerenoveerd voor het gemak en de veiligheid van de gasten, maar de traditionele Koreaanse stijl en sentiment blijven behouden. In de winter worden ze verwarmd door een ingenieus systeem; het huis wordt verwarmd door te stoken in het stenen plateau onder het huis en door tunnels wordt de warmte verspreid over de vertrekken. De vloeren, bedekt met vinyl, worden verwarmd, wat voor een zeer aangename temperatuur zorgt. Er wordt op slaapmatjes op de (in de winter) verwarmde vloer geslapen. Dat klinkt spartaans maar dat valt mee. Het is er heel schoon en redelijk tot heel comfortabel. De aankleding van de hanoks is compleet met oude meubels, ramen met rijstpapier en houten balken in het plafond.
Nathalie de Leeuw

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3030 160
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• Engels sprekende reisbegeleider
• alle het vervoer in Zuid-Korea 
• genoemde hotelovernachtingen in luxe- en boetiekhotels, inclusief ontbijt
• tempelovernachting 
• 3 lunches
• 3 diners
• binnenlandse vliegtickets Busan - Jeju - Seoul in economy class, inclusief 20 kg bagage
• welkom diner op de 1e avond in Seoul
• bezoek aan de Seoul N Tower
• yoga in een traditioneel huis
• bezoek aan het Gyeongbokgung Palace en de wisseling van de wacht
• lunch at Tonjin Traditional Market
• Soju Sampling experience
• karaoke Night in Gangnam
• DMZ experience 
• Nanta Show
• paard rijden
• Sunmudo demonstratie 
• meditatie sessie 
• thee drinken met een Boeddhistische monnik 
• boogschiet les
• thee in een traditioneel huis
• Hanok lunch
• Songdo Marine Cable Car
• Jagalchi Fish Market
• Haenyeo Divers experience
• Jeju Olle Trail wandelen
• Beach side BBQ
• uitgebreide reisinformatie
bijdrage Future For Nature 
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Niet inbegrepen:
• internationale vluchten (kunnen bijgeboekt worden)
• transfers bij aankomst en vertrek in Seoul (kunnen bijgeboekt worden)
• overige lunches en diners
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3030 160

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.