Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

06 Juni 2019 - Vietnam

6 plekken in Vietnam waar je geslapen moet hebben

Terug
Portret Nathalie de Leeuw
Nathalie de Leeuw

Weet veel over: Vietnam, Taiwan, Japan en Zuid-Korea

Slapen op een bijzondere plek maakt je reis nog leuker. Denk bijvoorbeeld aan een lodge midden tussen de rijstvelden, een overnachting op een boot in Halong Bay of een luxe homestay op het Vietnamese platteland. Er zijn tal van leuke mogelijkheden in Vietnam die een toevoeging zijn aan je reis. In dit blog vertel ik je over mijn persoonlijke favoriete overnachtingen in Vietnam.

1- Pu Luong Retreat in het Pu Luong Nationaal Park
Het Pu Luong Retreat is een prachtige plek met uitzicht over de groene heuvels van het Pu Luong Nationaal Park. Een plek waar nog maar weinig toeristen hun weg naar toe weten te vinden. Het Nationaal Park ligt in een vallei met rijstvelden en kleine dorpjes. Hier in de bergen heeft het inheemse volk de Thai zich gevestigd. Deze bevolkingsgroep woont voornamelijk in woningen gebouwd op palen. Wat dit plekje extra bijzonder maakt is dat er geen enkele boom gekapt is om het te bouwen. De oude dame die eerst op het stuk land woonde eiste dat niemand de oude bomen mocht aanraken. Daarom groeit er nu een Jackfruit boom dwars door de junior suite heen.

2- Moon Garden Homestay op het Vietnamese platteland
Een homestay is een overnachting bij mensen thuis. Je verwacht dan vaak een eenvoudige slaapplaats maar Moon garden homestay is juist het tegenovergestelde. Deze mooie accommodatie ligt in het kleine dorpje Ky Son op ongeveer 1,5 uur rijden van Hanoi. Het Vietnamese platteland waar men nog op traditionele wijze leeft is eenvoudig te verkennen per (gratis) fiets. Het is een authentiek huis vol met bijzondere details. De gastenverblijven zijn gelegen in verschillende gebouwen op het terrein en allemaal in authentieke Vietnamese stijl ingericht. Erg leuk om te doen is de kookworkshop. Je leert hoe je een Vietnamese loempia maakt en na afloop kun je genieten van je zelfgemaakte creatie.

3- Slapen op een boot in Halong Bay
Een bezoek aan Vietnam zonder een bezoek aan Halong Bay is als een bezoek aan Parijs zonder de Eiffeltoren gezien te hebben. Halong Bay is een baai waar vele prachtig gevormde kalksteenrotsen oprijzen uit zee. Je kan vanuit Hanoi een dagexcursie maken naar deze baai maar veel leuker is het om een 2 of 3-daagse tocht te maken waarbij je slaapt op de boot. Er zijn vele verschillende soorten boten van uiteenlopende kwaliteit. Voor ieder wat wils. Varend door de baai ontdek je de mooiste eilandjes en grotten en bij mooi weer kan er volop gezwommen worden. Vanaf het dek de zon onder zien gaan met een cocktail in mijn hand is een geluksmomentje dat ik niet snel meer vergeet.

4- Mai Chau eco lodge gelegen tussen de rijstvelden
Dit is mijn favoriete accommodatie in Vietnam. Een eco lodge gelegen in de groene vallei van Mai Chau, midden tussen de rijstvelden. Vanuit Hanoi is het ongeveer 3 uur rijden naar Mai Chau. Alles is gebouwd met materialen uit de omgeving. De receptie, de bar en alle bungalows staan op palen en zijn gebouwd van bamboe en hout, net als de paalwoningen in het dorp. Wat deze lodge echt uniek maakt is de locatie midden tussen de rijstvelden. Wandelen en fietsen is de leukste manier om de vallei te verkennen. Het verkoelende zwembad is daarna een heerlijke plek om aan het eind van de middag even bij te komen van alle prachtige indrukken.

5- Privé sampan (boot) in de Mekong Delta
Het vruchtbare deltagebied van de Mekong rivier in Zuid-Vietnam moet je gezien hebben. Een labyrint van kanalen en rivieren doorsnijdt de groene vlaktes waar rijst wordt verbouwd. Met een zeer comfortabele privé sampan (boot) vaar je over kanalen en smalle waterwegen. Ook stap je op de fiets om kleine dorpjes te verkennen. In de avond legt de boot aan voor de overnachting, midden in de Mekong Delta. Veel leuker dan een hotel in de stad toch?

6- Cat Tien jungle lodge
Hou je van avontuur en natuur overweeg dan een bezoek aan het Nam Cat Tien Nationaal Park, gelegen op 160 kilometer van Ho Chi Minh-stad. Hier vind je 600 soorten planten, 240 soorten vogels en 50 soorten zoogdieren. De Cat Tien jungle lodge is een comfortabel boetiek hotel en ligt midden in de jungle. Word wakker van de roepende gibbons, stap op de gratis fiets voor een tocht door de jungle en eindig de dag met een duik in het zwembad.

Reisexpert

Ik werk al heel wat jaren bij VNC Asia Travel. Mijn passie is uiteraard reizen door Azië en ik krijg vooral een kick van mooie spots fotograferen, gek doen met de lokale bevolking en leuke excursies proberen. Ik vind het heerlijk om na een reis door Azië mijn persoonlijke ervaringen over te brengen aan klanten en ze enthousiast te maken voor een bestemming.

Weet veel over: Vietnam, Taiwan, Japan en Zuid-Korea

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

28 Jul 2016 - Vietnam

Het groene pareltje in Vietnam dat Mai Chau Eco lodge heet

Het is acht uur in de ochtend. Na een aantal mooie dagen in Lees verder

02 Aug 2017 - Vietnam

Vietnam: ‘Mist’erieus Halong Bay

Voor mijn werk en privé heb ik reeds regelmatig naar Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.