Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Vietnam
Geografie

Terug
Kies een pagina:

De Socialistische Republiek Vietnam ligt aan de oostelijke rand van het Indo-Chinese schiereiland. Het grenst in het noorden aan China en in het westen aan Laos en Cambodja. De Zuid-Chinese Zee en de Golf van Tonkin vormen in het oosten en zuiden de natuurlijke begrenzing.

Door de langgerekte vorm van het land heeft de kustlijn een lengte van meer dan 3.000 kilometer. Het noorden en zuiden van Vietnam worden gekenmerkt door twee grote rivierdelta's: de Rode Rivierdelta (Songkoi-delta) met de hoofdstad Hanoi in het noorden en de Mekong-delta met als grootste stad het economische centrum Ho Chi Minh Stad (Saigon) in het zuiden.

Vietnam is ongeveer 8 keer Nederland. Circa 85% van de bevolking is etnisch Vietnamees, terwijl de rest behoort tot een van de meer dan 50 minderheidsgroepen (o.a. Chinezen, Khmers, Hmongs).

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.