Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Vietnam
Cultuur

Terug
Kies een pagina:

De Vietnamese cultuur is erg confuciaans waarbij familieplicht en harmonie zeer belangrijk zijn. Er zijn van oudsher grote (cultuur)verschillen tussen het noorden en zuiden van het land. Het zuiden is meer gericht op Thailand en Cambodja terwijl het noorden meer Chinese invloeden kent. Toch is de Vietnamese cultuur het sterkst beïnvloed door de Chinese. Niet verwonderlijk, want de Vietnamezen zijn oorspronkelijk afkomstig uit China en het land was lange tijd een Chinese provincie.

Omgangsnormen

Het tonen van emoties is een subtiele aangelegenheid in Vietnam. Openbare liefkozingen en zoenen worden niet met gejuich begroet, en met kwaad worden of schreeuwen bereik je in Vietnam weinig. Het tonen van respect voor anderen wordt wel sterk gewaardeerd.

Vietnamezen houden hun vloeren onberispelijk schoon, en het is dan ook gebruikelijk om je schoenen uit te doen bij binnenkomst in een Vietnamese woning.

Geloof

De grootste religie in Vietnam is het boeddhisme, voornamelijk het Mahayana-, Theravada- en Hoa Hao boeddhisme. Naast het boeddhisme kent Vietnam het confucianisme, het taoïsme, het christendom en een kleine islamitische minderheid. Een religie die alleen in Vietnam voorkomt is het Caodaïsme: een sektarische beweging die oosterse en westerse religies samenbrengt. Het Caodaïstische hoofd kwartier in Tay Ninh is te bezoeken.

Gezichtsverlies

Een Vietnamees zal niet snel nee zeggen. Dit is namelijk gezichtsverlies. Men zal proberen je op een omzichtige manier te laten inzien dat iets niet kan of mag. Dat kan zeer verwarrend werken. Als iets niet kan of je iets geweigerd wordt zal je gesprekspartner meestal blijven glimlachen en heeft het een averechts effect als je je boos maakt. Omgekeerd moet je vermijden een Vietnamees in een situatie te brengen die voor hem vervelend is en daarmee hij zijn gezicht verliest. Gezichtsverlies is een grote schande en je kunt het nauwelijks weer goedmaken.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.