Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Vietnam
Feestdagen

Terug
Kies een pagina:

In Vietnam zijn zeer veel regionale en lokale festivals. Vaak gaan ze vergezeld van optredens van zang, dans en poppenspel. 

Nieuwjaar 1 januari

Tet Festival 1e dag van het maanjaar, meestal eind januari of begin februari. Tet us het traditionele Vietnamese Nieuwjaars Festi­val. Tet wordt uitgebreid en op diverse manieren gevierd, vooral in familieverband. Er zijn (o.a. in Hanoi) bloemen­mark­ten.

Bevrijdingsdag 30 april. Herdenking bevrijding van Zuid-Viet­nam en Saigon in 1975.

Dag van de Arbeid 1 mei.

Lantaarn Festival Tijdens volle maan in de 4e maanmaand. Tempels en pagodes zijn met lantaarns verlicht.

Geboortedag Ho Chi Minh 19 mei.

Dolende Zielen Dag Tijdens volle maan in de 7e maanmaand. In tempels en thuis wordt geofferd voor de dolende zielen van de vergeten doden.

Nationale Dag 2 september. Parades, m.n. in Hanoi en bootwed­strijden op het Hoan Kiem Meer in Hanoi.

Herfst Festival Tijdens volle maan in de 8e maanmaand. De tempels worden door kinderen versierd met kleurrijke lantaarns en overal worden maankoeken verkocht.

Kerstmis 25 december. Vooral in het zuiden door Katholieken gevierd.

Tet Festival

Tet is de 1e dag van het maanjaar en het Tet Festival is het traditionele Vietnamese Nieuwjaarsfeest. Het Tet Festival wordt in heel Vietnam gevierd en duurt vier dagen. Tet is een tijd van vreugde, het begin van de lente in een agrarisch land. De huizen zijn versierd met bloemen.

De dag voor Tet wordt de Ta Nien Ceremonie gehouden. Daarbij worden de voorouders uitgenodigd terug te keren en deel te nemen in het feest van hun nakomelingen. Er wordt dan ook aan Boeddha geofferd. Buiten de huizen liggen hopen leemstof, dat zorgt voor Boed­dha's bescherming tegen boze geesten.

Op de ochtend van Tet gaat men bij elkaar op bezoek. Families hopen dat hun eerste bezoeker een gelukkig mens is zodat deze de familie het komende jaar geluk bezorgt.

Er zijn tijdens Tet ook allerlei opvoeringen en optochten. Spectaculair is de Drakedans, waarbij de springende draak in een lange sliert door de straten trekt.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.