Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Vietnam
Natuur

Terug
Kies een pagina:

Natuurliefhebbers kunnen in Vietnam hun hart ophalen. Door de grote verschillen in temperaturen, regenval en hoogteverschillen heeft Vietnam een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Je vind er hoge bergen, tropische bossen, rijstvelden, natuurparken, delta's, zeldzame diersoorten en ongerepte stranden.   

Halong Bay

Het sprookjesachtige Halong Bay wordt gezien als het mooiste natuurspektakel van Vietnam. Halong Bay doet fabelachtig aan. In de Golf van Tonkin rijzen begroeide rotsen het water uit‚ zodat je een adembenemend landschap met duizenden eilandjes kunt aanschouwen. De meeste eilandjes zijn onbewoond. Het grillig gevormde karstgebergte kun je het beste verkennen via een boottocht‚ die je nooit meer zult vergeten. Hier en daar kun je aanmeren om de grotten ook van binnen te bewonderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Halong Bay op de werelderfgoedlijst van Unesco staat

Sapa 

Sapa is een klein dorp in de bergen, dat bij de Fransen al populair was vanwege het koele klimaat en de werkelijk adembenemende uitzichten. In Sapa en omgeving leven vele traditionele bergvolkeren, die in de loop der eeuwen een ingenieus systeem van rijstterrassen hebben aangelegd. De schitterende omgeving van Sapa nodigt uit tot het doen van wandelingen en trekkings. Omdat Sapa wat hoger in de bergen ligt, is dit een koele omgeving. In de winter en 's avonds kan het zelfs koud worden! 

Mekong Delta

De Mekong Delta is een zeer vruchtbaar gebied‚ waardoor er in de vlakke‚ gevarieerde‚ waterrijke landschap overal uitgestrekte rijstvelden‚ kokosnoot- en bananenplantages te vinden zijn. Maar waar het voornamelijk om draait in deze delta zijn de drukbevaren waterwegen. Meer dan honderden longtailboten en kleinere vervoersmiddelen zorgen voor de welvaart en het transport in deze rivier. Op de drijvende markten verhandelen de mensen uit de omgeving hun gewassen.

Stranden

Het langgerekte Vietnam heeft een imposante kustlijn; bijna 3000 kilometer aan strand. De bekenste badplaatsen zijn Danang, Nha Trang en het eiland Phu Quoc. 

Pu Luong NP

Het Pu Luong National Park ligt in een vallei met rijstvelden en kleine dorpjes.Het is een gebied wat nog maar weinig wordt bezocht door toeristen. Hier in de bergen heeft het inheemse volk de Thai zich gevestigd. Deze bevolkingsgroep woont voornamelijk in woningen gebouwd op palen. 

Phong Nha-Ke Bang NP

Het Phong Nha-Ke Bang National Park is een bijzondere plek in Vietnam. Het uitgestrekte grottencomplex van Phong Nha bevat vele grotten en hallen, met vele soorten stalactieten en stalagmieten. De grootste grot waar je door heen kunt varen is 1450 meter lang.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.