Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Taiwan

Taal

Terug

Mandarijn is de belangrijkste taal op Taiwan maar het is vaak een mix van Mandarijn, Hakka en Taiwanees. Iedereen spreekt Manarijn maar Taiwanezen spreken onderling vooral Taiwanees. Het schrift is traditioneel Chinees. 

Spreken ze Engels op Taiwan?

Het algemene antwoord op deze vraag is; hoe toeristischer de plek, hoe groter de kans dat mensen Engels spreken. In grote steden zoals Taipei is ook veel bewegwijzering in het Engels te vinden en veel restaurants hebben een meertalige menukaart. Ben je daarentegen van plan om een roadtrip  te maken over het eiland? Dan is een boekje met standaardzinnen of een vertaal app op je telefoon geen overbodige luxe. Mocht je helemaal verdwaald zijn en hulp nodig hebben, dan adviseren we je op zoek te gaan naar een jong iemand. De jeugd spreekt over het algemeen beter Engels dan de ouderen.

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.