Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Taiwan
Hoofdstad Taiwan

Terug
Kies een pagina:

Taipei (Taibei 台北) heeft een bevolking van tegen de 3 miljoen en is de hoofdstad en grootste stad van Taiwan. Het is het politieke en vooral het economische centrum van het eiland.  Taipei is tevens het culturele centrum van Taiwan. Moderne ontwikkelingen  en traditionele Chinese cultuur gaan hand in hand in de Taiwanese hoofdstad Taipei.

Nationaal Paleis Museum
Het Nationaal Paleis Museum (National Palace museum) is Taipei’s belangrijkste bezienswaardigheid en bevat de grootste collectie Chinese kunst ter wereld. De 600.000 stukken kunnen lang niet allemaal worden tentoongesteld en er zijn dan ook steeds wisselende exposities. De rest wordt in bunkers in de berghellingen bewaard. De tentoongestelde rijkdommen behoren tot de schatten, die Song-keizers als Tazi en Taizong verzameld hadden. Het museum geeft elke dag twee rondleidingen (10.00 en 15.00 uur) in het Engels. Het is ook mogelijk om een koptelefoon met Engelstalige uitleg te huren.

Lungshan Tempel
De Lungshan Tempel is een bijzonder sfeervolle mengeling van Boeddhisme en Daoïsme en een bezoek zeker waard. De tempel is rijk versierd en bevat vele kleurrijke beelden. Het is er vrijwel altijd druk met gelovigen die wierook of `geestengeld’ verbranden of offers brengen. Men stelt het op prijs dat buitenlandse bezoekers zich decent kleden en rustig gedragen bij een tempelbezoek, maar men kan er vrij fotograferen. 

Taipei 101
Met zijn 508 meter is Taipei 101 een van de hoogste gebouwen van de wereld. Er is 6 jaar aan gebouwd en heeft 101 verdiepingen. Met de snelste lift van de wereld ben je in 37 seconden op de 89e verdieping waar de observatory zich bevindt. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over Taipei. Er kunnen koptelefoons gehuurd worden in verschillende talen voor extra informatie.
Een enorme bal tussen de 87ste en 92ste verdieping moet de toren beschermen tegen aardbevingen en extreem zware stormen. Het winkelcentrum bevindt zich op de lagere vijf verdiepingen. Op de derde verdieping van het winkelcentrum bevinden zich de duurdere boetieks met de speciale luxe merken als Prada, Cartier, Dior, Cuggi, Louis Vuitton e.a. De rest van het gebouw bestaat uit kantoren.

Confucius Tempel
De Confucius Tempel is in tegenstelling tot de Lungshan Tempel een rustige plaats waar men tussen mooie gebouwen kan contempleren over de betekenis van de grote wijsgeer voor de Chinese cultuur.

Sun Yatsen Herdenkingshal
Sun Yatsen was de sturende kracht achter de Chinese Revolutie van 1911 en daarna de leider van de Guomindang. Hij wordt dan ook beschouwd als de vader van de Chinese Republiek, waarvan de regering op Taiwan zich als de rechtmatige voortzetter ziet. De Sun Yatsen Herdenkingshal bevat een groot auditorium dat wordt gebruikt voor culturele opvoeringen. 

Monument voor de Martelaren (Martyr’s Shrine)
Dit militaire heiligdom is gebouwd ter ere van hen die hun leven verloren in het verdedigen van de China tegen Japan en van de Chinese (Guomindang) regering tegen de communisten. Het is mooi gelegen, met heuvels op de achtergrond, in het noorden van Taipei. Elk uur vindt hier de wisseling van de wacht plaats.

Shilin Night Market
De Shilin Night Market is gelegen in het noorden van de stad en één van de grootste avondmarkten van de stad. Er is een gedeelte met alleen maar eten en drinken en er is een gedeelte met kleding, schoenen, tassen, cosmetica enz.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.