Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Taiwan
Natuur

Terug
Kies een pagina:

Taiwan biedt vele mogelijkheden voor de toerist en de natuur is nog erg ongerept. Natuurschoon vind je in het zeer bergachtige binnenland, bijvoorbeeld bij de beroemde Taroko Gorge en het schilderachtige Sun Moon Lake. In het zuiden ligt het mooie Kenting Park. 

Hualien en de Tarokokloof 
Hualien ligt aan de oostkust van Taiwan, een gebied met spectaculaire bergen en kliffen. Op sommige plekken lijken de bergen van 1000 meter loodrecht te zee in te gaan. Hualien is de grootste stad aan die oostkust en ligt op een stukje vlak land tussen de zee en de bergen. De 19 km lange Taroko Kloof, met een snelstromende rivier geflankeerd door hoge steile marmeren rotsen, wordt beschouwd als het mooiste landschap dat er op Taiwan te vinden is. Het aanleggen van de weg door de kloof was een enorm bouwwerk. Iets boven de ingang van de kloof is het Eeuwige Bron Heiligdom (Holy Spring Shrine), een paviljoen met een waterval ter ere van hen die bij de aanleg van de weg hun leven hebben verloren. 

Sun Moon Lake
Ten zuidwesten van Lishan ligt het beroemde Sun Moon Lake, populair bij Taiwanese dagjesmensen en vooral bij huwelijksreizigers. Het meer is dan ook zeer romantisch en het water met op de achtergrond de jadegroene oprijzende bergen in mist gehuld levert een prachtig gezicht op. Het landschap is natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheid. Rond het meer zijn daarnaast ook enkele tempels te zien, zoals de mooie Wenwu Tempel aan de noordoostzijde van het meer. 

Kenting National Park
Het oudste nationale park van Taiwan ligt op het zuidelijkste puntje van het eiland. Naast de mooiste stranden van het land is er een weelderige vegetatie te vinden. Fietsen is een uitstekende manier om het gebied te verkennen. Wat ons betreft een heerlijke plek om tot rust te komen aan één van de mooiste stranden met de mogelijkheid tot verschillende activiteiten. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.