Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Taiwan
Lokale keuken

Terug
Kies een pagina:

De Taiwanese keuken maakt veel gebruik van groente en fruit, en ook vis is populair. Traditioneel is Taiwan een land van vegetariërs, en veel lokale gerechten bevatten nog steeds tofu. De invloed van Chinese en Japanse immigranten zorgen voor een heerlijke combinatie.

Er wordt de hele dag door gegeten, in restaurants, maar ook op de avondmarkten. Het basisvoedsel in Taiwan is rijst, maar in de loop van de laatste eeuw is het voedselpatroon sterk veranderd. Brood is tegenwoordig overal verkrijgbaar, en vleesgerechten en McDonalds zijn steeds populairder. Op Taiwan is heerlijke thee te krijgen, en ook koffie wordt veel gedronken. Een van de beste koffiebars ter wereld, Simple Kaffa, bevindt zich in Taipei. In Taiwan wordt met stokjes gegeten, maar als dat lastig is, dan kun je om mes en vork vragen. Slurpen, smakken, luidruchtig kauwen, spreken met de mond vol en met je ellebogen op tafel leunen is allemaal geen probleem. Een oud Chinees gezegde luidt dat het tafel-kleed er na een goede maaltijd als een slagveld uit moet zien. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.