Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Taiwan
Geografie

Terug
Kies een pagina:

Taiwan is een eiland, dat 160 km van de kust van het Chinese vasteland ligt. De oppervlakte van Taiwan is 36.000 km² (0,8 x Nederland) met als grootste lengte 394 km en als grootste breedte 144 km.

De geografie van Taiwan wordt qua vorm wel vergeleken met een gekanteld tabaksblad. Aan de westzijde van het eiland is een vruchtbare vlakte. Van noord naar zuid loopt over Taiwan een bergrug met toppen tot 3950 meter (de Yushan) en aan de oostzijde gaan de bergen steil de zee in.  

Bij Taiwan horen diverse kleinere eilanden, zoals de Penghu eilanden, Lanyu, Lutao en Hsiao Liuchiu. Twee eilanden vlak voor de kust van het vasteland, Kinmen (Quemoy) en Matsu worden ook vanuit Taiwan gecontroleerd en zijn militaire bases.  

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.