Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Taiwan
Infrastructuur

Terug
Kies een pagina:

Het openbaar vervoer is op Taiwan zeer efficiënt. Bovendien is het eiland niet groot (slechts iets groter dan Nederland.) Daardoor kan men in korte tijd veel plaatsen bezoeken. Ook worden er steeds meer rondreizen door Taiwan met een eigen huurauto gedaan.  

Internationale vluchten
De meeste reizigers vliegen aan op Chiang Kai Shek International Airport, 40 km buiten Taipei. Daarnaast heeft ook Kaohsiung in het zuiden een internationale luchthaven. 

Treinen
Het treinnetwerk in Taiwan is bijzonder goed. Alle grote steden en dorpen in Taiwan worden verbonden door het efficiënte Taiwan Railway Administration (TRA). Dit is een soort mix van lokale, oudere treinen en moderne hogesnelheidstreinen. De snelste en beste trein is echter de High Speed Rail, geopend in 2007.

Bussen
Waar je ook heen wil op Taiwan, er is altijd wel een bus te vinden die er naar toe gaat. Bussen rijden naar elke uithoek van het land. Ze zijn daarnaast vrij goedkoop, veilig, betrouwbaar en niet onbelangrijk; comfortabel. Bussen zijn over het algemeen goedkoper dan de trein, en vaak ook sneller.

Autohuur
Buiten de drukke steden is autorijden in Taiwan goed te doen. Voor het huren van een auto is een internationaal rijbewijs nodig. Dit rijbewijs mag 30 dagen gebruikt worden waarna een Taiwanees rijbewijs verplicht is. De snelwegen van Taiwan zijn in prima conditie. Om de dertig kilometer staan er tolhuisjes, waar een klein bijdrag betaald moet worden. Dit kan zowel cash als electronisch met een tolkaart. Het is handig om van tevoren in een supermarkt een tolkaart te kopen, zodat je niet steeds in de rij hoeft aan te sluiten.

Verkeersregels:

 • In Taiwan wordt rechts gereden.
 • Het is verboden te rijden onder invloed van alcohol of drugs.
 • Het is bestuurders van gemotoriseerde voertuigen verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden.
 • Hou er rekening mee dat op de volgende plaatsen niet ingehaald mag worden:
  • Bij een enkele of dubbele doorgetrokken gele middellijn op de weg.
  • Tijdens een steile afdaling.
  • In een tunnel.
  • Binnen 30 m van een kruispunt en een voetgangers- of fietsoversteekplaats

Taxi's 
Rond middernacht stopt het openbaar vervoer en wordt er gebruik gemaakt van taxi's. Het tarief varieert per plaats en per onderneming, maar alle taxi's hebben een kilometerteller. Als je de taxi neemt, dubbel check dan altijd dat het een legale taxi is waar je instapt.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.