Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Taiwan
Cultuur

Terug
Kies een pagina:

In Taiwan zijn het boeddhisme, het taoïsme en confucianisme de belangrijkste religies. Het grootste gedeelte van de bevolking is Boeddhistisch. 

Het boeddhisme is geen geloof, maar een filosofie, die inhoudt in dat men alleen door niet te begeren de staat van verlichting kan bereiken, het zogeheten nirvana. Tolerantie staat daarbij hoog in het vaandel. Ook het confucianisme kan tot de filosofieën gerekend worden en heeft in Taiwan een grote maatschappelijke invloed. Het confucianisme heeft een strenge ethische code en is sterk hiërarchisch. Respect voor en verering van ouders en voorouders staat centraal.

Taiwan kent ongeschreven regels die voor een buitenstaander niet altijd even duidelijk zijn. Gelukkig wordt er niet verwacht dat je de regels kent, maar om beter te begrijpen wat er om je heen gebeurt is het leuk om er een aantal te leren. Als je bij iemand thuis uitgenodigd wordt, trek dan je schoenen in de hal uit en zet ze met de punten in de richting van waar je vandaan kwam. Op deze manier kun je bij vertrek zo je schoenen in stappen. Als je bij een huisbezoek een cadeautje mee wilt nemen, zijn bloemen, fruit, chocolade of drank altijd een goed idee. Je kunt beter geen witte bloemen, een klok, of een zakdoek geven. Deze staan voor de dood, net zoals het getal 4. Schrijf ook geen namen of kaarten in rood. In deze kleur worden de namen van overledenen geschreven. Cadeautjes worden met 2 handen aangegeven, net zoals visitekaartjes, die veel worden gebruikt in Taiwan. Op straat je neus snuiten in een zakdoek? Doe dat vooral niet in Taiwan. Taiwanezen gruwen bij het idee dat je een vieze zakdoek in je broekzak stopt!

Taiwanese mensen lachen dikwijls. Dit betekent niet automatisch dat ze vrolijk zijn. Een glimlach kan bijvoorbeeld ook een verontschuldiging betekenen.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.