Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Japan
Taal

Terug
Kies een pagina:

In Japan wordt Japans gesproken, ook wel nihongo genoemd. Nergens anders op de wereld wordt er Japans gesproken. Het wordt geschreven met tekens. Deze karakters worden kanji genoemd. 

Het Japans kent veel beleefdheidsniveaus. Mannen en vrouwen gebruiken verschillende woorden. Ook heel belangrijk is de toon waarop men de woorden uitreekt en wie je gesprekspartner is. Of iemand ouder is of jonger, een collega of iemand aan wie je rapporteert, iemands functie of opleiding, of je het over jezelf of iemand anders hebt, al deze en nog veel meer zaken hebben invloed op welk woord je gebruikt. Het leren van deze niveaus is voor een buitenstaander nogal lastig.

Spreken ze Engels in Japan?

Het algemene antwoord op deze vraag is; hoe toeristischer de plek, hoe groter de kans dat mensen Engels spreken. In grote steden zoals Tokyo of Kyoto is ook veel bewegwijzering in het Engels te vinden en veel restaurants hebben een meertalige menukaart. Ben je daarentegen van plan om een roadtrip te maken door het platteland? Dan is een boekje met standaardzinnen of een vertaal app op je telefoon geen overbodige luxe. Mocht je helemaal verdwaald zijn en hulp nodig hebben, dan adviseer ik op zoek te gaan naar een jong iemand. De jeugd spreekt over het algemeen beter Engels dan de ouderen.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.