Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Japan
Hoofdstad Japan

Terug
Kies een pagina:

De metropool Tokyo heeft 40 miljoen inwoners en is de regeringszetel en het handelscentrum van Japan. Tokyo is één van ’s werelds grootste steden en een welvarende stad met uitstekende winkel- en ontspanningsmogelijkheden.

Tokyo is een snelgroeiende stad en wordt gekenmerkt door moderne, hi-tech gebouwen, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de vormgeving. In het verleden werd Tokyo omschreven als een verzameling dorpen. Deze omschrijving klopt nog steeds, zij het dat de dorpen nu in feite steden op zich zijn. De grote metropool Tokyo bestaat uit vele wijken, met elkaar verbonden door een ringlijn van treinverbindingen. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en sfeer.

De meest interessante wijken zijn: 

Centraal Tokyo, waar het Keizerlijke Paleis (Imperial Palace) zich bevindt. 

Ginza is vanouds her het bekendste winkeldistrict vol warenhuizen, elegante winkels en westerse stijl cafe’s en restaurants. 

Akihabara kenmerkt zich door de vele elektronica markten.

In Ueno zijn de bekendste musea gevestigd. 

Asakusa, met de oudste tempel van Tokyo, de Senso-ji en het ultra moderne Tokyo Sky Tree met fantastisch panoramisch uitzicht over Tokyo. 

Shinjuku, het Manhattan van Tokyo en het meest drukke treinstation ter wereld. 

Harajuku & Aoyama waar in de weekenden vooral groepjes punkers, rockers enzovoort zich vermaken in het Yoyogipark. Ook vindt je hier dé modestraat van Tokyo, Omoto Sando Boulevard. 

Shibuya met pachinko hallen, karaoke barren, Shibuya Crossing en het grootste heiligdom van Tokyo, de Meji Shrine. 

Akasaka & Roppongi zijn het centrum van westers georiënteerd vermaak.

In Tokyo verplaats je je het beste met het openbaar vervoer. Je kan bijvoorbeeld voor een dagkaart voor de metro kiezen, of een Suica of Pasmo kaart kopen. Een Suica kaart is een soort ov-chipkaart waar je geld op zet.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.