Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Japan
Natuur

Terug
Kies een pagina:

Japan is enorm afwisselend qua natuur. Niet zo gek aangezien het land uit bijna 7000 eilanden bestaat. 

Het meest noordelijke eiland van Japan is Hokkaido Met haar actieve vulkanen, hoge bergen en adembenemende landschappen is dit eiland zeer geliefd onder natuurliefhebbers. Je vindt er vele mooie natuurparken waar je uitgebreid kan wandelen. Dwaal door oerbossen, langs ruige kusten of kom tot rust in één van de vele warmwaterbronnen (onsen). Grote kans dat je hier beren tegen komt. Een waar aparadijs voor liefhebbers van rust, ruimte en natuur. 

Een echte aanrader is het gebied van de Japanse Alpen, gelegen tussen Tokyo en Kyoto. Al wandelend ontdek je het platteland met zijn traditionele boerderijen, oude theehuizen en samoerai-woningen. Overnachten in Japanse familiepensions of baden in een onsen; reizen door de Japanse Alpen is een hele ervaring. Dit gebied is goed te bereizen met het openbaar vervoer of met een eigen huurauto.

Het schiereiland Kii ligt ten zuiden van Kyoto en Osaka en is één van de meest afgelegen en mystieke gebieden van Japan, ondanks de nabijheid van deze grote steden. Kumano Kodo is een beroemd netwerk van vijf pelgrimsroutes naar en in het Kii-Gebergte op Kii. De routes lopen langs een aantal zeer belangrijk boeddhistisch en shintoistisch cultureel erfgoed.

Ten zuidwesten van het hoofdeiland Honshu, ligt het vulkanische eiland Kyushu. Subtropisch Kyushu is een spectaculaire regio. Hier zie je borrelende heetwaterbronnen, weldadige modderbaden en natuur ontstaan door actieve vulkanische bergketens. Er valt veel te ontdekken over de tradities van de Japanse badcultuur en de invloed van Nederland op het oude Japan.

De Ryukyu eilanden is een keten van vele eilandengroepen, ten zuidwesten van Japan. Het grootste en meest bezochte eiland van de Ryukyu-eilanden is Okinawa. De eilanden hebben een heerlijk subtropisch klimaat, met gedurende het hele jaar een aangename temperatuur tussen de 20 a 25 graden. Het wordt omgeven door koraalriffen en kristalhelder water en kent een grote diversiteit aan flora en fauna. Daarnaast kennen de eilanden een geheel andere cultuur, religie en keuken dan de rest van Japan, te danken aan Chinese invloeden. Ook populair zijn de meest zuidelijke gelegen Yaeyama eilanden, met onder andere Ishigaki, Taketomi en Iriomote, waar je de beste duik – en snorkelmogelijkheden hebt.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.