Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Japan
Gezondheid

Terug
Kies een pagina:

De gezondheidszorg is in Japan van een hoog niveau. Op het eiland Okinawa wonen de meeste 100-jarigen (en ouder) ter wereld. Het gezondheidssysteem is er niet goedkoop.

Een huisarts kennen ze in Japan niet. Ben je niet lekker, dan ga je altijd naar het ziekenhuis of naar een privékliniek. Hierdoor vallen de medische kosten aanzienlijk hoger uit dan in Nederland. Sluit daarom een reisverzekering met werelddekking af of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland. We raden je aan om je dagelijkse medicijnen mee te nemen vanuit Nederland, ook de gewone reismedicijnen. De bijsluiters van Japanse medicijnen zijn alleen in het Japans.

Voor een reis naar Japan hoef je geen verplichte inentingen te halen. Een inenting tegen gele koorts is alleen verplicht als je doorreist vanuit een land waar deze ziekte voorkomt. Als je je toch tegen sommige ziektes wilt wapenen, zoek dan contact met je huisarts, Thuisvaccinatie.nl of GGD. Zij adviseren welke vaccinaties aanbevolen worden. Ook geven zij advies over malaria en andere gezondheidsrisico’s. Neem je vaccinatieboekje wel mee op reis voor het geval je ziek wordt of moet worden opgenomen in een ziekenhuis. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.