Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Japan
Weer & klimaat

Terug
Kies een pagina:

Een rondreis door Japan, is een reis door vele klimaten door de uitgestrekte noord-zuidligging van het eilandenrijk. 

De koude Siberische winden zorgen in het noordelijke Hokkaido in de wintermaanden voor bijzonder lage temperaturen. Zelfs de zomers zijn hier niet warm. Een bergrug zorgt ervoor dat op het eiland Honshu twee klimaatzones voorkomen. Zo liggen de Japanse Alpen ten westen van deze bergrug. Hier zijn de winters koud, omdat de Siberische winden ook hier waaien. De dikke sneeuwlaag die hier in de winter valt, zorgt voor een prachtige sfeer. Tokyo en Kyoto liggen aan de oostkant van de bergrug. De bergrug houdt de Siberische poolkoude tegen. De winters zijn hier dan ook aangenamer van temperatuur. Okinawa, in het diepe zuiden, kent een subtropische klimaat, hier zijn de winters dan ook aangenaam warm. In heel Japan valt in de zomermaanden de meeste regen en kan de dagtemperatuur oplopen tot circa 35°C. Is eenmaal de ergste regen voorbij, dan komt het orkaanseizoen. Eind augustus, begin september ontstaan de tyfoons boven zee. Komen deze tropische stormen aan land, dan waait en regent het een dag of twee hard. Daarna zijn de luchten weer helder en onbewolkt.

Kersenbloesem & herfst
Twee bijzondere seizoenen zijn het voorjaar en de herfst. Eind maart, begin april kondigt de bloei van de Japanse kers het voorjaar aan. Vanuit het diepe zuiden trekt de bloei van de kersenbloesem naar het hoge Noorden. De kersenbloesemtijd valt in Tokyo altijd een à twee weken later dan in Kyoto dat 600 km meer naar het zuiden ligt. Tijdens de herfst in Japan, als de bomen prachtig kleuren, schuift de kleurenpracht langzaam van Hokkaido in september naar het zuiden. Hier kleuren de bomen pas in november. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.