Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Japan
Lokale keuken

Terug
Kies een pagina:

Sushi, teriyaki, yakitori en wasabi kun je ook in Nederland kopen, maar de Japanse keuken heeft veel meer te bieden. Japanners houden vooral van vers en gezond eten. Ook moet het eten een feest voor het oog zijn. Het wordt dan ook met de grootste zorg opgediend.

Net als bij veel andere volken is het Japanse basisvoedsel een graansoort. Tegenwoordig is dat meestal rijst. Op basis van het boeddhisme was Japan vooral een land van vegetariërs. Als overblijfsel bevatten nog steeds veel gerechten tofu. In de loop van de laatste eeuw is het voedselpatroon sterk veranderd. Zo is brood tegenwoordig overal verkrijgbaar, is het niet meer vreemd om elke dag vlees te eten of soms een bezoekje aan de McDonalds te brengen. De regionale keukens van Japan blijven nog steeds heel divers.

In een kaitensushi bar (回転寿司) komen de sushi’s letterlijk over de lopende band langs je tafeltje. Je pakt de schoteltjes van de band en ben je klaar met eten, dan reken je het aantal schoteltjes af. Japanners eten ook graag okonomiyaki (お好み焼き), dunne pannenkoekjes die voor je neus gebakken worden. Je kunt zelf aangeven welke vulling je wilt. Bovenop komt speciale okonomiyaki-saus en mayonaise. Het klinkt misschien niet zo lekker, maar het is zeker een aanrader!

Vooral in de winter, en op feestdagen, komt de elektrische hotpot op tafel. Voor sukiyaki vul je de pan met kool, dungesneden lapjes rundvlees, paddenstoelen, tofu en noodles naar keuze die je allemaal netjes in de pan legt met wat sojasaus, rijstazijn en suiker. Zo krijg je een warme stomende pan met veel verschillende smaken. Mizutaki gerechten bereidt men in een hotpot aan tafel. Het lijkt nog het meest op bouillon fondue, waar de plakjes vlees, groenten en tofu in de hete bouillon worden gekookt.

Een kaiseki diner is haute cuisine ten top. Het zijn kleine hapjes, die elk op een eigen schaaltje of in een bakje, geserveerd worden. 

Een toetje waarbij geschaafd ijs op smaak gebracht wordt met siroop en gecondenseerde melk. Op zoek naar verkoeling in de Japanse zomer? Ga dan voor kakigori  (かき氷) met groene-thee siroop. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.