Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Japan
Infrastructuur

Terug
Kies een pagina:

In Japan zijn de afstanden enorm. Door het supersnelle vervoer tussen de steden, is het mogelijk om toch in kortere tijd veel van het land te zien. Binnen de grote steden leg je ook de benodigde kilometers af. Voor verplaatsingen over grotere afstand reis je vaak per hogesnelheidstrein of per binnenlandse vlucht. De bestemmingen op het platteland zijn juist weer beter bereikbaar per bus. Ook worden er steeds meer rondreizen door Japan met een eigen huurauto gedaan.  

Openbaar vervoer

Japan is een land waar bijna iedereen met het openbaar vervoer reist. Dat is ook de reden waarom de meeste van onze Japan reizen gebaseerd zijn op reizen met het openbaar vervoer. Wij verzorgen de overnachtingen en regelen daarnaast een Japan Railpass (treinpas) waarmee je het hele land kunt doorkruisen. Ideaal toch? Wist je dat de vertragingen in seconden worden aangegeven? Dat geeft wel aan hoe goed het geregeld is in Japan.

Er zijn in Japan veel busmaatschappijen. Waarschijnlijk zal je bus vanaf het busstation in het centrum vertrekken. Je bagage (1 stuks) kun je meestal afgeven en wordt onderin de bus opgeborgen. Boven je stoel is plek om een klein tasje op te bergen. Hoe langer de afstand, des te luxer je bus. Zo zijn een toilet en een telefoon heel gewoon aan boord. Ook zijn er bussen waar de stoelen op vliegtuigstoelen lijken. In de rugleuning zit dan vaak een entertainmentsysteem ingebouwd.

Heel handig zijn de bagagekluizen op de stations. Ben je op doorreis, maar wil je even de stad in zonder bagage? Huur dan een kluisje voor ¥ 400 tot ¥ 800 per kluis per dag. Let er wel op dat sommige bagageruimtes niet meer bereikbaar zijn later op de avond.

Reizen met je eigen huurauto

Zelf rijden in Japan is niet moeilijk. Vrijwel iedereen rijdt in een automaat. Je huurauto is ook een automaat. Het verkeersbeeld komt heel gedisciplineerd over. De verkeersborden komen vaak overeen met de borden die in Nederland gebruikelijk zijn. 

De infrastructuur is erg goed aangelegd, wegen verkeren in goede staat. In verband met bergachtig gebied moet je rekening houden met veel tunnels. Borden en straatnamen zijn in Japanse karakters weergegeven en, voor het gemak staat het er ook in het Engels bij. Met behulp van een Engels navigatie systeem kom je bij de accommodaties en bezienswaardigheden. Parkeren kan soms bij de accommodatie, maar is veelal op speciale betaalde parkeerterreinen die duidelijk staan aangegeven.

In Japan rijden ze aan de linkerkant van de weg.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.