Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

15 Juli 2019 - Japan

Met een huurauto door de Japanse Alpen

Terug
Portret Nathalie de Leeuw
Nathalie de Leeuw

Weet veel over: Vietnam, Taiwan, Japan en Zuid-Korea

Steeds vaker regel ik voor klanten een huurauto in Japan. Het is natuurlijk een hele comfortabele manier van rondreizen die je veel vrijheid geeft. Japan is een land wat is ingesteld op het openbaar vervoer. Zo reist dan ook bijna iedereen het land door, inclusief de Japanners zelf. Wat overigens zeer goed en efficiënt geregeld is in Japan. Het grote voordeel van een eigen huurauto in Japan is eigenlijk dat je eenvoudig op plekken kunt komen waar de massa niet naar toe gaat. Authentieke dorpjes en mooie natuurparken. Tijd om achter het stuur te kruipen en zo zelf te ervaren hoe het is om door Japan te rijden met een auto. 

Internationaal rijbewijs

Naast je rijbewijs is het noodzakelijk om een internationaal rijbewijs aan te schaffen. Geloof me....je krijgt de huurauto echt niet mee als je hier niet over beschikt. Een internationaal rijbewijs is eenvoudig aan te schaffen bij de ANWB en er is 1 pasfoto nodig.

De andere kant van de weg

In Japan rijden ze aan de linkerkant van de weg. Het stuur zit hierdoor dus aan de rechterkant. Dit was iets waar ik me van te voren aardig druk over maakte maar gelukkig is het links rijden me 100% mee gevallen. Wel heb ik alle dagen last gehad van het feit dat de ruitenwissers en de richtingaanwijzer ook omgedraaid zitten. Zeer regelmatig gebeurde het dat ik tijdens het richting aangeven de ruitenwissers aan zette.

Kosten onderweg

Hou rekening met de tolwegen in Japan. De kosten kunnen flink oplopen. Veelal zijn er ook mogelijkheden om de tolwegen te vermijden maar dan ben je vaak wel langer onderweg. Je kan bij het ophalen van de auto een ETC card regelen. Hiermee wordt de tol automatisch van je credit card afgeschreven en kun je bij de tolwegen doorrijden via de ETC poorten. Heb je geen ETC card dan moet je bij de groene poortjes zijn. Je krijgt dan eerst een kaartje en bij het verlaten van de tolweg kun je bij het groene poortje cash betalen. Ook moet er vaak betaald worden om te parkeren,  zelfs  bij de hotels. Controleer eerst hoe het allemaal werkt op een parkeerplaats want het komt regelmatig voor dat de betaalautomaat alleen in het Japans is.

Navigatie en WIFI pocket

De navigatie werkt in Japan anders dan wij gewend zijn. Bij de huurauto’s die VNC Asia Travel boekt zit een navigatiesysteem in de auto. In Japan is het gebruikelijk om het telefoonnummer in te voeren van de locatie waar je naar toe wil. Heel handig als je van hotel naar hotel reist maar je heb natuurlijk een huurauto geboekt om onderweg leuke stops te maken. Die leuke stops zijn meestal niet te vinden in het navigatie systeem. Mijn tip is om een wifi pocket te regelen. Hierdoor beschik je altijd en overal over internet en kun je eenvoudig op bijvoorbeeld google maps rijden of een ander gratis navigatiesysteem. Bij google maps kun je thuis al een favorietenlijstje aanmaken met locaties die je wil bezoeken. Scheelt ter plaatse een hoop gepuzzel.

Onze reis

In Tokyo stappen we op de bus naar Matsumoto. De ideale plek om te beginnen aan een roadtrip door de Japanse Alpen. Persoonlijk zag ik het niet zo zitten om achter het stuur te kruipen in de drukste stad van het land. In Matsumoto halen we de huurauto op. Het is echt wel even spannend om de parkeerplaats af te rijden. Links rijden en een automaat, het werkt allemaal net even anders dan bij ons. Maar al gauw heb ik door dat het rijden in Japan erg soepel gaat. De Japanners rijden heel erg netjes en hebben heel veel geduld. Binnen no-time zit ik ontspannen achter het stuur en kan het genieten gaan beginnen.

Vanuit Matsumoto rijden we de Japanse Alpen in naar Tsumago. De bergen worden steeds hoger en de uitzichten steeds spectaculairder. Op de hoge toppen ligt nog wat sneeuw. Wat is het mooi hier! Via hoge bergen, valleien en vele bergtunnels komen we aan in Tsumago. De kleine dorpjes hier lenen zich uitstekend voor mooie wandelingen. Via Takayama reizen we verder naar Kanazawa. Vanuit Kanazawa maken we met de huurauto een dagtocht naar het schiereiland Noto. Een echte aanrader! We genieten van de mooie natuur en de ruige kusten met hier en daar een mooi strand. Bij Chirihama Beach kun je een stuk over het strand rijden met de huurauto. Dit is meteen ook de enige plek in Japan waar je met een auto over het strand kan rijden.

Mijn conclusie

Reizen met een huurauto door Japan heeft ontzettend veel toegevoegde waarde. Persoonlijk zou ik niet de hele reis met een huurauto doen want dat loopt flink in de papieren. Met name de tol en parkeerkosten lopen dan hard op. En een ritje met een bullettrain hoort natuurlijk ook wel bij een Japan avontuur. Het leukste is om een gedeelte van de reis per huurauto te doen. Denk aan de Japanse Alpen, Kyushu of het noordelijke eiland Hokkaido. Met een huurauto door Japan? DOEN!

Reisexpert

Ik werk al heel wat jaren bij VNC Asia Travel. Mijn passie is uiteraard reizen door Azië en ik krijg vooral een kick van mooie spots fotograferen, gek doen met de lokale bevolking en leuke excursies proberen. Ik vind het heerlijk om na een reis door Azië mijn persoonlijke ervaringen over te brengen aan klanten en ze enthousiast te maken voor een bestemming.

Weet veel over: Vietnam, Taiwan, Japan en Zuid-Korea

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

28 Maa 2017 - Japan

Op reis door de besneeuwde Japanse Alpen

Op naar de kou Daar ga ik weer! Deze keer reis ik af naar he Lees verder

15 Maa 2018 - Japan

Subtropische eilanden van Japan

Het zand tussen de tenen, prachtige blauwe wateren, snorkele Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.