Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Japan

Geografie

Terug

Japan bestaat uit bijna 7000 eilanden en ligt in de Stille Oceaan ten oosten van Rusland, China en Korea. De 4 hoofdeilanden Kyushu, Honshu, Shikoku en Hokkaido omvatten meer dan 95% van het totale land. Japan is twaalf keer zo groot als Nederland en de lengte van Japan is 3000 kilometer. 

Japan heeft een lange, vaak grillige kustlijn met vele schiereilanden. Het land bestaat voornamelijk uit bergen. Ongeveer twintig procent van het land is geschikt voor landbouw. Alle eilanden zijn van vulkanische oorsprong. Japan bestaat uit een keten van vulkanen, waarvan de hoogste en bekendste de vulkaan Fuji is. Deze vulkaan is 3776 meter hoog. Er zijn 265 vulkanen, waarvan een vijftigtal actief is. De belangrijkste centrale bergketen staat bekend onder de naam 'Japanse Alpen'.

Japan is het land waar de meeste aardbevingen voorkomen. Gemiddeld 22 per dag, maar de meeste zijn veel te klein om te worden waargenomen. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie