Askja

Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Japan

Visum Japan

Terug

Bij aanvang van de reis moet iedere reiziger in het bezit zijn van een geldig paspoort. Je paspoort moet bij het verlaten van Japan nog geldig zijn. Is je reisduur korter dan 90 dagen? Dan heb je geen visum nodig.

Wel moet je dan de volgende reispapieren kunnen overleggen:

- Je paspoort moet minimaal één lege visumpagina hebben
- Je bent in het bezit van een retourticket of een ticket naar je volgende bestemming (e-ticket mag ook). In het ticket staat een datum.
- Je bent in het bezit van geldige reisdocumenten voor je volgende bestemming
- Je bent in het bezit van een kopie van je landarrangement
- Je kunt aantonen dat je voldoende geld bij je hebt. 

In Japan moet je je altijd en overal kunnen legitimeren. Draag daarom altijd je paspoort bij je. 

Douane
Je moet bij aankomst in Japan een Disembarkation/Embarkation Card invullen. De douaneambtenaar controleert het formulier en je paspoort en ticket. Ook ga je hier op de foto en wordt er om een vingerafdruk gevraagd. Verder vul je ook een douaneverklaring in. Deze formulieren krijg je al in het vliegtuig uitgereikt. De douanebeambte neemt deze formulieren weer in. Je krijgt, zowel bij het in- als uitreizen van Japan, een stempel in je paspoort. De Japanse douane werkt in het algemeen zeer ontspannen. Er gelden beperkingen voor wat je Japan binnen mag brengen. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe