Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Zuid-Korea
Hoofdstad Zuid-Korea

Terug
Kies een pagina:

Seoul is sinds 1394 de hoofdstad van Korea. De stad ligt tussen de bergen Namsan in het zuiden en Samgaksan (of Paegaksan) in het noorden. Tot begin deze eeuw leefde de bevolking binnen de stadsmuren. De muren hadden acht poorten, waarvan er nog vijf resteren. Halverwege de 20e eeuw breidde Seoul zich snel uit, richting zuidoosten tot over de Hangang-rivier.

Seoul is een stad als geen ander en één van de leukste steden in Azië om heerlijk door te dwalen. Iedere wijk heeft zijn specifieke sfeer of bouwstijl en op iedere straathoek verbaas je je over de hypermoderne architectuur of juist een oude tempel of mooi stadspark. De stad is prachtig groen en overal zie je mensen fietsen of wandelen langs de Han Rivier.

Namsan & Myeongdong
Vanuit elke uithoek van de stad zie je de Seoul Tower al staan, tenzij je natuurlijk net achter een hoge wolkenkrabber staat. De toren staat in het Namsan Park wat erg leuk is om doorheen te wandelen. Met de kabelbaan kun je naar boven en vanaf de top van de toren zie je de gehele stad. De nabijgelegen wijk Myeongdong is erg leuk om te winkelen, lekker te snacken of mensen te kijken. Tussen de vele boetiekwinkels kun je in deze wijk ook leuke galeries bezoeken, of een katholieke kerk uit 1898.

De mooiste musea van Seoul
Natuurlijk mag het Nationaal Museum niet ontbreken. In dit imposante gebouw tref je kunstwerken aan uit de gehele Koreaanse geschiedenis. Het Dongdaemun Design Plaza is een meesterwerk op zich. Binnenin het gebouw zijn archeologische opgravingen te zien. Voor kunst en wat Hollands glorie (de architect van het gebouw was Rem Koolhaas) ga je naar het Leeum, Samsung Kunstmuseum. Zowel binnen als buiten staat zowel traditionele als moderne kunst tentoongesteld.

Naar de grens met Noord-Korea
Het is mogelijk om een dagexcursie per bus te maken naar Panmunjom en de DMZ, de demarcatielijn tussen Noord- en Zuid-Korea. In Panmunjom werd in 1953 de wapenstilstand getekend die een einde maakte aan de Korea Oorlog. Een bezoek aan Panmunjom is een bijzondere belevenis: op enkele meters afstand, maar aan de andere zijde van de grens, staan de Noord-Koreaanse grenswachten.

Proef moderne kunst en ga uit in de wijk Hongdae
Houd je van moderne kunst, bezoek dan het Hangaram Art Museum in het Seoul Arts Center. Of neem een kijkje in het multimediale D Museum. Neem na afloop de metro om de wijk Hongdae, rond de Hongik Universiteit te verkennen. Hongdae staat bekend om de vele trendy café's en bars, een uitgaansgebied voor studenten. Je vindt er 'urban street arts' en clubs waar underground en indie bands optreden.

Bukchon Hanok Village en het moderne Gangnam-district
Maak een uitstapje terug in de tijd en bezoek het Bukchon Hanok Village. Een Hanok is een traditionele Koreaanse woning. In Bukchon vind je er tientallen langs smalle kronkelende straatjes. Als je een beetje vroeg bent is het nog rustig en kun je goed fotograferen. Neem daarna de metro naar Gangnam om dit moderne kantoor- en uitgaansdistrict te verkennen, en voor een bezoek aan de bijzondere boeddhistische tempel Bongeunsa.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.