Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Zuid-Korea
Natuur

Terug
Kies een pagina:

Met ongeveer 99.000 km is de republiek Zuid-Korea bijna drie keer zo groot als Nederland en grenst in het westen aan de Gele Zee, in het zuiden aan de Straat van Korea, en in het oosten aan de Zee van Japan. Het grootste deel van het land is bergachtig (70% van de landoppervlakte), met van noord naar zuid lopende ketens die in het westen overgaan in laagvlaktes.

Zuid-Korea heeft maar liefst 22 nationale parken, waarvan er 17 in de bergen liggen. Het oudste en bekendste is Jirisan National Park in het zuiden. Hier kun je de hoogste berg (ruim 1900 meter hoog) van het Zuid-Koreaanse schiereiland beklimmen. Maar of je nu de top wilt bereiken of gewoon een mooie bergwandeling wilt maken, je krijgt altijd wel gezelschap van enthousiaste Koreaanse wandelaars. Vooral in de weekenden trekken de Koreanen graag met z’n allen de natuur in. 

Het noordoostelijke Seoraksan National Park heeft grillige rotspartijen, bossen en snelstromende rivieren. Ook het centraal gelegen Songnisan National Park is heerlijk om te voet te verkennen. In bijna alle nationale parken vind je ook de mooiste boeddhistische tempelcomplexen, omringd door de natuur. Zo ligt de beroemde tempel Haeinsa midden in het dichtbeboste Gayasan National Park, dat vooral in de herfst prachtig kleurt. Op die manier kun je een verblijf in een tempel, altijd goed combineren met een wandeling in de natuur.

In alle nationale parken kun je kiezen uit vele keurig onderhouden wandelpaden, soms met trapjes en al, dus verdwalen is moeilijk. Alle nationale parken zijn goed bereikbaar over de weg, het handigst per (huur)auto of anders per bus. De beste tijd om nationale parken te bezoeken is van het voorjaar (april-mei) tot laat in de herfst (november).

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.