Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Zuid-Korea
Cultuur

Terug
Kies een pagina:

Zuid-Korea is het meest confucianistische land van Azië, en veel omgangsnormen komen hier vandaan. Zo vermijd een Koreaan het liefst contact met onbekenden, en geeft bij het begroeten geen hand, maar maakt een buiging. Hoe dieper de buiging, hoe lager de sociale rang van degene die buigt. Zoenen als begroeting zal je hier niet zien. Familie en vrienden worden gekoesterd, maar vreemdelingen dan weer niet, met als gevolg dat Zuid-Koreanen soms onbehouwen overkomen in het openbaar.

Schoenen worden uitgedaan in traditionele restaurants, tempels en woonhuizen. Tijdens een huisbezoek is het niet ongebruikelijk om een cadeautje mee te nemen. Bloemen, fruit, chocolade of drank vallen vaak in de smaak. Dit cadeau overhandig je met 2 handen, en zal pas worden uitgepakt als je weer weg bent.

Zuid-Korea kent ook veel bijgeloof. Schrijf geen namen in rood, want daar worden de namen van overledenen in geschreven. Geef ook nooit witte bloemen; de kleur van de doden. 4 is een ongeluksgetal omdat het klinkt als het Koreaanse woord voor dood, en een cadeau in viertal of een geldbedrag met een 4 erin zal niet altijd gelukkig ontvangen worden. Geef ten slotte nooit een klok of zakdoek cadeau, want ook deze verwijzen naar de dood.

Bij het eten zijn er een aantal regels. Zo begin je nooit met eten voordat de oudere aan tafel begonnen zijn. Steek je eetstokjes niet rechtop in je bakje rijst, maar leg ze ernaast. Het eerste wekt de associatie op met crematies. Ook eten doorgeven met eetstokjes is niet de bedoeling. Dit doet denken aan een begrafenisritueel waarbij familieleden de botjes van een overledene op deze manier doorgeven. Mocht je iets van een ander bord willen pakken, gebruik dan je eetstokjes. Drinken schenk je liever niet zelf in, maar wordt ingeschonken door je buurman of vrouw. Snuiten aan tafel is niet gewenst, maar slurpen en je rijstkom naar je mond brengen is dan weer geen probleem!

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.