Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Zuid-Korea
Lokale keuken

Terug
Kies een pagina:

Zuid-Korea heeft een rijke culinaire historie. 

Een typische maaltijd bestaat uit een bakje rijst met bijgerechten. Kimchi, ingemaakte groente, is een vast onderdeel van de maaltijd. Ook knoflook, gember, lente-uitjes, sesamolie en sojasaus worden veel gebruikt. Waar Koreanen verzot op zijn is de rode chilipeper, meestal geserveerd als chili pasta. Tip: hoe roder het gerecht, hoe ‘heter’ het zal zijn.

De specialiteit van het land is de Koreaanse barbecue. In de tafel zit een gril verwerkt waar je groente, vlees of vis op kunt barbecueën. Eenmaal gaar neem je een slablad en vult dit met het vlees, de groente, en lekkers uit de vele bijgerechten.

Vergeet ook vooral niet de heerlijke bibimbap uit te proberen. Dit is witte rijst gemengd met heerlijke verse groente, wat vlees of ei en een heerlijk sausje er doorheen. Bibimbap krijg je in een heet pannetje en je moet het zelf nog lekker door elkaar roeren voor je het gaat eten. 

Aan tafel worden gerechten vaak gedeeld. Er is niet altijd een Engelstalig menu, maar vaak wel plastic voorbeelden van gerechten in de vitrine. In winkelcentra zijn food courts te vinden waar je niet alleen Koreaanse gerechten kunt vinden, maar ook pizza of hamburgers.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.