Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Zuid-Korea

Lokale keuken

Terug

Zuid-Korea heeft een rijke culinaire historie. 

Een typische maaltijd bestaat uit een bakje rijst met bijgerechten. Kimchi, ingemaakte groente, is een vast onderdeel van de maaltijd. Ook knoflook, gember, lente-uitjes, sesamolie en sojasaus worden veel gebruikt. Waar Koreanen verzot op zijn is de rode chilipeper, meestal geserveerd als chili pasta. Tip: hoe roder het gerecht, hoe ‘heter’ het zal zijn.

De specialiteit van het land is de Koreaanse barbecue. In de tafel zit een gril verwerkt waar je groente, vlees of vis op kunt barbecueën. Eenmaal gaar neem je een slablad en vult dit met het vlees, de groente, en lekkers uit de vele bijgerechten.

Vergeet ook vooral niet de heerlijke bibimbap uit te proberen. Dit is witte rijst gemengd met heerlijke verse groente, wat vlees of ei en een heerlijk sausje er doorheen. Bibimbap krijg je in een heet pannetje en je moet het zelf nog lekker door elkaar roeren voor je het gaat eten. 

Aan tafel worden gerechten vaak gedeeld. Er is niet altijd een Engelstalig menu, maar vaak wel plastic voorbeelden van gerechten in de vitrine. In winkelcentra zijn food courts te vinden waar je niet alleen Koreaanse gerechten kunt vinden, maar ook pizza of hamburgers.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer