Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Zuid-Korea
Geografie

Terug
Kies een pagina:

Het Koreaanse schiereiland, verbonden aan het Aziatische continent in Oost-Azië, is in de Koude Oorlog langs de 38e breedtegraad verdeeld in een Noord- en een Zuid-Korea. 

Met ongeveer 99.000 km is de republiek Zuid-Korea bijna drie keer zo groot als Nederland en grenst in het westen aan de Gele Zee, in het zuiden aan de Straat van Korea, en in het oosten aan de Zee van Japan. Het grootste deel van het land is bergachtig (70% van de landoppervlakte), met van noord naar zuid lopende ketens die in het westen overgaan in laagvlaktes. Het hoogste punt is Mt Hallasan, een dode vulkaan, op het eiland Jeju en meet 1950 meter.  De meeste bergen komen echter niet boven de 1.000 meter. Een uitgebreide archipel met 3.000 eilanden omringt met name de subtropische zuidelijke kustlijn.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.