Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 14 Dagen

Per huurauto door de Japanse Alpen

Terug Bekijk samenvatting

Reizen door de Japanse Alpen is een prima manier om te onthaasten. Al wandelend ontdek je het platteland met zijn traditionele boerderijen, oude theehuizen en samoerai-woningen. Overnachten in familiepensions of baden in een onsen; reizen door de Japanse Alpen is een hele ervaring.

Dag 1

Accommodatie: Osaka Monterey Hotel - standaard kamer (LG)

Aankomst in Osaka

De Japan reis start bij aankomst op Osaka Kansai International Airport, een moderne luchthaven gebouwd op een kunstmatig eiland in de baai van Osaka. Na aankomst reis je op eigen gelegenheid naar het hotel. De enorme havenstad Osaka heeft veel te bieden. Je kunt kiezen voor het Osaka Aquarium met als grootste publiekstrekker de 4,5 m lange walvishaai. Het Osaka kasteel was een van de machtigste forten van zijn tijd en is een van de bekendste kastelen van Japan. Voor electronica liefhebbers is Den Den Town een must. Dit ligt niet ver van de uitgaanswijk Namba waar het vooral 's avonds goed toeven is.

Dag 2

Accommodatie: Minshuku Hanaya - Japanse kamer met gedeeld sanitair (HP)

Van Osaka naar Tsumago in de Japanse Alpen

In Osaka haal je de huurauto op en rij je naar Tsumago, een bergdorp aan de oude keizerlijke postroute Nakasendo (ca 275 km/4 uur). Je dineert en overnacht in een echte Japanse minshuku, een traditioneel familiepension, waar bijzondere lokale specialiteiten worden geserveerd.

Dag 3

Accommodatie: Minshuku Hanaya - Japanse kamer met gedeeld sanitair (HP)

Wandelen in de Kiso Vallei

De postroute Nakasendo verbond in de feodale tijd Kyo (Kyoto) met Edo (Tokyo). Het poststation Tsumago is uniek omdat het dorp de geschiedenis vrijwel ongeschonden heeft doorstaan. Vanuit Tsumago kun je een leuke wandeling maken langs de Nakasendo-route naar Magome, door bamboebossen en langs akkers in de Kiso Vallei (8 km, ca.3 uur wandelen). Het advies is om de wandeling vanuit Magome naar Tsumago te lopen. Er rijden bussen naar Magome. Terug in Tsumago kun je gelijk door naar de accommodatie voor heerlijk ontspannen in de Onsen.

Dag 4

Accommodatie: Alpico Plaza Hotel - standaard kamer (LG)

Het zwarte samoerai-kasteel van Matsumoto

Met uw auto rij je naar Matsumoto (ca 110 km/2,5 uur). Tijdens de autorit door de Kiso Vallei kun je een stop maken in een van de andere postdorpjes als Narai of Kiso Fukushima. Aangekomen in Matsumoto kun je deze stad gaan verkennen. Hoogtepunt is het fraaie zwarte 'Kraaienkasteel' midden in Matsumoto, één van de mooiste en meest authentieke samoerai-kastelen van Japan. Wandel ook eens door de wijk Makamachi, met zijn galeries, café's en restaurants. Of bezoek de moderne beeldentuin in het hooggelegen Utsukushigahara. Mocht je nieuwsgierig zijn hoe wasabi wordt verwerkt dan is een bezoek aan een nabijgelegen Wasabi Farm de moeite waard.

Dag 5

Accommodatie: Berghut Myojinkan - Japanse kamer met gedeeld sanitair (HP)

De afgelegen vallei van Kamikochi

Je rijdt in circa 3 uur naar Kamikochi waar je verblijft in een traditionele berghut en slaapt op een futon (matras) die op de tatami-vloer is uitgerold. Kamikochi is een afgelegen bergvallei in de Japanse Alpen. Zelfs auto's zijn niet toegestaan in Kamikochi zelf. Je parkeert de auto bij een parkeerplaats en van hieruit neem je een bus of taxi naar Kamikochi (ca. 30 min. niet inbegrepen). Je kunt er prachtige wandelingen maken, o.a. naar het Taisho Meer met zijn verdronken bomen, of naar de Kappa Brug, een van dé gezichten van de Kamikochi Vallei. Let op: vanaf het bus station is het nog circa 40 minuten lopen naar de accommodatie. We raden aan om uiterlijk 14.30 uur op de parkeerplaats aan te komen omdat de receptie van de accommodatie sluit om 16.00 uur.  

Dag 6

Accommodatie: Berghut Myojinkan - Japanse kamer met gedeeld sanitair (HP)

Wandelen in Chubu Sangaku Nationaal Park

Deze bergvallei is onderdeel van het Chubu Sangaku National Park. Bekend om zijn spectaculaire berglandschappen en een populair wandelgebied in de zomer. Houdt er rekening mee dat de pass is afgesloten van half november tot en met eind april.

Dag 7

Accommodatie: Minshuku Iwatakan - Japanse kamer met gedeeld sanitair (LG)

Dwars door de Japanse Alpen via Hirayu onsen naar Takayama

Je rijdt met de auto over bergwegen naar het kuuroord Hirayu onsen. Voor de liefhebbers van een typisch Japans bad is dit een ideale locatie. Er is ook een kabelbaan en je kunt er mooie wandelingen maken (wil je wandelen dan is een overnachting aan te raden!). Van Hirayu onsen door naar Takayama (ca. 2 uur/75 km), een authentiek bergdorp in de Japanse Alpen dat ook wel bekend staat als ‘Klein Kyoto'. Je verblijft er in een traditioneel Japans ingerichte kamer in een familiepension, een minshuku. Er is een gemeenschappelijke badruimte. Na een warm kruikje sake slaap je heerlijk op de futon (matras) die op de tatami-vloer is uitgerold.

Dag 8

Accommodatie: Minshuku Iwatakan - Japanse kamer met gedeeld sanitair (LG)

Ga wandelen of fietsen in Takayama

De nauwe straten, traditionele houten koopmanshuizen en winkeltjes van Takayama kun je het beste te voet of per fiets verkennen. De stad staat bekend om haar lokale handwerk, vooral lakwerk en houtsnijwerk. Takayama is het culturele en handelscentrum van de Japanse Alpen. Elke ochtend is er een markt waar boeren uit de wijde omgeving hun bloemen en groenten te koop aanbieden. In het plaatselijke openluchtmuseum zijn traditionele boerderijen uit de omgeving te zien.

Dag 9

Accommodatie: Minshuku Nakaya - Japanse kamer met gedeeld sanitair (HP)

Naar Ainokura in het hart van de Japanse Alpen

Na circa 110 km, ruim 2 uur bereik je, in een afgelegen vallei midden in de Japanse Alpen, het traditionele boerendorpje Ainokura. In deze regio, Nanto, verblijf je in een van de meest afgelegen en kleinste bergdorpje in een traditionele gassho-zukuri boerderij in Japanse stijl. Door lange tijd afgesloten te zijn geweest van de buitenwereld ontwikkelden ze een unieke bouwstijl: grote houten boerderijen, met dikke rieten daken die er uitzien als handen in gebedspositie (gassho-zukuri). Het diner en ontbijt zijn inbegrepen en bestaat uit lokale streekgerechten. Ainokura behoort tot Unesco en huist bijna 20 traditionele gassho-zukuri boerderijen.

Dag 10

Accommodatie: Resol Trinity - standaard kamer (LG)

De bergen uit naar Kanazawa

Je rijdt circa 110 km in ruim 2 uur naar Kanazawa. Onderweg kun je een stop maken in het grotere Unesco bergdorp Shirakawago, waar je meerdere traditionele gassho-zukuri kunt bezichtigen. Vanuit Shiroyama heb je een panoramisch uitzicht over de regio. Je rijdt door naar Kanazawa. In de middag heb je tijd om zelf Kanazawa te verkennen. Neem een kijkje in de bekende Kenrokuen landschapstuin of het moderne 21st Century Museum.

Dag 11

Accommodatie: Matsubaya ryokan - westerse kamer (LG)

Naar Kyoto, de culturele hoofdstad van Japan

De autorit van Kanazawa naar Kyoto is ongeveer 260 km, 3 uur. Aangekomen in Kyoto lever je de huurauto weer in. Kyoto is het culturele centrum van Japan en een absolute must voor elke Japan-reiziger. De stad was bijna duizend jaar de zetel van de keizerlijke macht en de vestigingsplaats van vele boeddhistische sektes. Het hedendaagse Kyoto is een moderne miljoenenstad, maar verspreid over de gehele stad en langs de buitenrand vormen de tempels oases van rust en klassieke schoonheid.

Dag 12

Accommodatie: Matsubaya ryokan - westerse kamer (LG)

Kyoto, stad van de mooiste Zen-tuinen

Vandaag kun je lopend, te fiets of per bus Kyoto verkennen. De Kinkakuji (het Gouden Paviljoen) is één van de bekendste tempels van heel Japan. Het elegante paviljoen is bedekt met bladgoud en wordt prachtig weerspiegeld in de omliggende vijver. Bezoek de nabijgelegen Ryoanji Tempel, met de bekende Zen-tuin. Maar er is nog veel meer: loop langs het ‘Filosofenpad', verken de steegjes rond de Kiyomizu Tempel en bezoek het Nijo Kasteel. In de avonduren bruist de uitgaanswijk Gion.

Dag 13

Accommodatie: Matsubaya ryokan - westerse kamer (LG)

Kyoto, of een dagtocht naar de kolossale Todaiji Tempel in Nara

Je kunt vanuit Kyoto een dagtocht maken naar Nara (vervoer niet inbegrepen), in de periode 710-784 de eerste permanente hoofdstad van Japan. Tijdens de Nara-periode beleefde Japan de introductie van het boeddhisme met de daaruit voortvloeiende, verrijkende invloeden op de kunst en de cultuur. Wandel er door het bosachtige gebied van de Kasuga schrijn naar de kolossale Todaiji Tempel.

Dag 14

Vertrek uit Kyoto

Vandaag eindigt in Kyoto deze vakantie door Japan. Je reist op eigen gelegenheid naar de luchthaven. Vanuit de nabijgelegen internationale luchthaven van Osaka vertrekken vluchten richting Europa.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.