Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

30 November 2016 - Japan

Kyoto in Japan, een bestemming op zich!

Terug
Portret Daphne van Cauter
Daphne van Cauter

Weet veel over: Japan, Cambodja, Iran, Laos, Oezbekistan, Sri Lanka

Lekker een week er tussen uit? Al snel denk je aan Ibiza of New York, maar waarom niet aan de Japanse stad Kyoto? The new place to be! Met ongeveer 1,5 miljoen inwoners is Kyoto een zeer aangename stad om zeker een week te verblijven.

Kyoto is een hippe stad met bars en clubs met overheerlijke cocktails, drankjes en soms bijzondere entourage. Niks in Japan is te gek. Robotrestaurants, maiden cafés of dieren cafés met katten, uilen of zoals in Kyoto: het Pug Cafe, waar je gezellig wat kunnen drinken met mopshonden.

Culinaire kunst

Op culinair vlak kom je smaakpupillen tekort. Wist je dat er in Kyoto alleen al meer dan 100 restaurants één of meer Michelinsterren hebben? Van traditioneel Japans of Franse keuken tot de trendy Fusion style. Een Kaiseki diner is haute cuisine, een ware verwennerij voor zowel de inwendige mens als voor het oog. Het bestaat uit meerdere gangen en elke gang wordt met passie klaargemaakt en uiterst gedetailleerd en prachtig gepresenteerd. Elk gerecht krijgt zijn eigen plek op het bord. De kleuren van het gerecht en schoteltje waar het op ligt zijn op elkaar afgestemd en zorgvuldig uitgezocht. Pure finesse, smakelijke kunst. Maar ook buiten de haute cuisine kun je al voor € 10,- een overheerlijke sushi bento box op straat kopen of een overheerlijke miso soep in een restaurant. Zorg wel dat je die zoveel mogelijk slurpend naar binnen werkt, dan weet de kok dat je het heerlijk vindt.

Mijn favoriet is de sushi bento box als lunch en in de avond eten bij Curry House ‘Coco’, waar je kunt kiezen tussen beef, chicken of pork met rijst en voortreffelijke saus. Het aantal pepertjes (1, 2, of 3), geeft aan hoe pittig het is. Met mijn allergie voor schelp- & schaaldieren is het prima eten in Japan. Ze spreken niet zo goed Engels, maar ze zijn erg behulpzaam en in veel restaurants hebben ze een menukaart met foto’s of hebben ze hun gerechten geplastificeerd in de etalage staan. Ik heb eerst mijn rijst en vlees besteld via een automaat met keuze knopjes met plaatjes van rijst, soorten vlees en drinken om vervolgens met het bonnetje naar de kok te lopen. Hoe simpel kan het zijn. En voor de zekerheid had ik de agent in Japan waarmee wij samenwerken om een vertaling gevraagd van mijn allergieën. Zo kon ik zorgeloos genieten!

Tempels en tuinen tellen
Als culturele hoofdstad van Japan heb je na een week Kyoto nog niet alle tempels, shrijnen en architectonische gebouwen gezien. Japanners noemen Kyoto ‘de stad van de duizend altaren’. Dit omdat de stad de meeste tempels en shrijnen bevat van elke plek in Japan. Kyoto herbergt 1600 boeddhistische tempels, 400 shinto heiligdommen, paleizen, tuinen en architectuur.

Ik was erg onder de indruk van de kleinere zentuin in de Daisen-in Tempel. Deze trekt minder bezoekers dan de bekendere Ryoanji Tempel met zentuin. Van de zentuin bij de Daisen-in Tempel mogen helaas geen foto’s gemaakt worden. Je krijgt een soort houten boekje met een plattegrond van de tuin, waarop de symbolische achtergrond van elke steen in het Engels wordt uitgelegd.

Mediteren op het Filosofenpad
Tijdens het lopen van het Filosofenpad wandelde ik langs de Eikando Tempel. De tempel vond ik minder interessant, maar deze ligt in uitbundige natuur, omgeven door water. Ik kom zeker nog een keer terug in de herfst op deze plek met dan knalrood, feloranje en gele kleuren. Wederom een bezoek waard. Het Filosofenpad dankt zijn naam aan een van de beroemdste Japanse professoren in de Filosofie, Nishida Kitaro (1870-1945). Er wordt gezegd dat hij dagelijks over het pad liep als meditatie. Dit Filosofenpad begint bij de Ginkakuji, het zilveren paviljoen, loopt langs de Eikando Tempel en verschillende schrijnen en eindigt bij de Nanzenji Tempel. Ik heb het twee kilometer lange pad precies andersom gelopen, wat ook prima is. Je wandelt op eigen tempo en onderweg kom je door een groene en rustgevende omgeving en langs verschillende bezienswaardigheden. Je bent zo een aantal ‘meditatieve’ uren verder!

Na de wandeling en culturele indrukken kun je de citytrip Kyoto perfect afsluiten in een Franse patisserie met heerlijke koffie en een lekker gebakje. Japan meets France! Mijn weekje weg in Kyoto zit erop!

Reisexpert

Ik ben een nuchter persoon, wat mijn collega’s nog wel eens grappig vinden. Op reis maak je me blij met een sfeervol restaurantje waar de menukaart speciaal voor mij geschreven lijkt te zijn. Wijntje erbij en terugblikken op de dag, heerlijk. Mijn dag bij VNC start ik het liefst met een kop koffie, choco Prince erbij én een mail van de klant met het bericht dat het reisvoorstel perfect aansluit.

Weet veel over: Japan, Cambodja, Iran, Laos, Oezbekistan, Sri Lanka

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

11 Aug 2016 - Japan

Japan in stroomversnelling

Op een boot met vlakke bodem, drie bootvaarders met grote, s Lees verder

03 Nov 2016 - Japan

Tokyo bruist (en is een beetje raar)

Wat is Tokyo tof!! Dit roep ik als ik in de wijk Shinjuku de Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.