Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 12 Dagen

Het beste van Laos

Terug Bekijk samenvatting

Maak kennis met de monniken in Luang Prabang en ontdek de vele prachtige tempels die hier te vinden zijn. Via het al even mooie Vang Vieng en de hoofdstad Vientiane reis je naar het gebied van de 4000 eilanden in Zuid-Laos.

Dag 1

Accommodatie: My Dream Resort - classic kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Luang Prabang

Je tour start bij aankomst op de luchthaven van Luang Prabang, één van de meest sfeervolle plaatsen in Zuidoost-Azië. Het visum voor Laos kan je gewoon op de luchthaven kopen. Na de douane word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die je naar het hotel zal brengen. Tijdens de transfer zal de gids afspraken met je maken over de vertrektijden voor de komende dagen.

Dag 2

Accommodatie: My Dream Resort - classic kamer (LO)

Gehele dag in Luang Prabang

Dag ter vrije besteding. Je kan vandaag op eigen gelegenheid de belangrijkste bezienswaardigheden van Luang Prabang bezoeken, zoals het Nationaal Museum en de bekende tempels Wat Xieng Thong, de Wat Sene, de Wat Visoun en de Wat Aham. In het Arts & Ethnology Center krijg je een goed beeld van de minderheden die in Laos leven.

Dag 3

Accommodatie: My Dream Resort - classic kamer (LO)

Gehele dag in Luang Prabang

Dag ter vrije besteding. Vroege vogels kunnen deze ochtend op eigen gelegenheid een bijzondere gebeurtenis meemaken; de processie van de monniken. Gelovige Laotianen schenken op hun knieën en met gebogen hoofd rijst en fruit aan de monniken. Langzaam komen de monniken, gekleed in oranje gewaden, voorbijlopen om de aalmoezen te in ontvangst te nemen. 

Dag 4

Accommodatie: Thavonsouk Resort - riverview kamer (LO)

Per auto met chauffeur naar het groene Vang Vieng

Per privé-auto met chauffeur reis je naar Vang Vieng. De chauffeur zal onderweg regelmatig stoppen bij lokale H'mong dorpjes en mooie uitzichtpunten. Vang Vieng is prachtig gelegen tussen indrukwekkende kalksteenformaties en is mede daarom populair bij natuurliefhebbers.

Dag 5

Accommodatie: Thavonsouk Resort - riverview kamer (LO)

Gehele dag in Vang Vieng

Je heb de hele dag de tijd om op eigen gelegenheid Vang Vieng en omgeving te verkennen. Niet ver van Vang Vieng zijn een aantal grotten te bezoeken en er zijn verschillende activiteiten mogelijk zoals fietsen of kayakken.

Dag 6

Accommodatie: S Park Design Hotel - deluxe kamer (LO)

Per auto met chauffeur naar de hoofdstad Vientiane

Per privé-auto met chauffeur reis je verder naar Vientiane. Vientiane is een rustig stadje, gelegen in een bocht aan de Mekong-rivier. Voor een hoofdstad doet Vientiane met zijn 400.000 inwoners behoorlijk provinciaals aan. Langs de Mekong ligt een 'boulevard' waar je heerlijk kan flaneren en waar je in een van de eenvoudige openluchtrestaurantjes kunt genieten van een schitterende zonsondergang boven de rivier.

Dag 7

Accommodatie: S Park Design Hotel - deluxe kamer (LO)

Gehele dag in Vientiane

Vrije dag in Vientiane. Ga zelf op pad om de verborgen charme van Vientiane te ontdekken. Je kan beginnen met een bezoek aan de Wat Sisaket. Als je nog iets bijzonders wilt bekijken, bezoek dan bij Thadeua aan de grens met Thailand het Bane Hatsayfong of Boeddhapark, In dit park uit 1958 staan allerlei wonderlijke boeddhistische (en enkele hindoeïstische) sculpturen bij elkaar, een soort openlucht beeldenmuseum.

Dag 8

Accommodatie: Pakse Hotel - superior kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht naar Pakse in Zuid-Laos

Je wordt naar de luchthaven gebracht waar je op een binnenlandse vlucht stapt naar Pakse. Pakse ligt in de provincie Champasak en is met circa 60.000 inwoners de tweede stad van Laos. De stad ligt aan de samenvloeiing van de Mekong- en de Xedone-rivieren. Het is een aangename plaats met enkele wats.

Dag 9

Accommodatie: Pakse Hotel - superior kamer (LO)

Gehele dag in Pakse

Dag ter vrije besteding. Het is aan te raden om een bezoek te brengen aan het Boloven-plateau. Naast prachtige watervallen vind je hier koffie-, thee- en bananenplantages en verschillende minderhedendorpjes.

Dag 10

Accommodatie: Pon Arena Hotel - standaard kamer (LO)

Per auto en boot naar Khong Island, gelegen in het 4000 eilanden gebied

Na het ontbijt reis je per auto en boot verder zuidwaarts richting het eiland Khong, gelegen in het gebied van Si Phan Don ofwel de 4000 eilanden. De Mekong-rivier, die hier tot wel 14 km breed is, vormt een labyrint van stromen tussen vele kleine en grote eilanden.

Dag 11

Accommodatie: Pon Arena Hotel - standaard kamer (LO)

Gehele dag op Khong Island

Dag ter vrije besteding. Je kan vandaag eenvoudig op eigen gelegenheid het eiland verkennen per fiets. Overal zijn fietsen te huur en de afstanden zijn kort. Een verharde weg loopt het hele eiland rond. Je kan er ook mooie wandelingen maken, of natuurlijk ook uitrusten en genieten bij het hotel.

Dag 12

Vertrek vanaf de luchthaven Pakse

Vandaag neem je afscheid van het sfeervolle Laos. Transfer naar de luchthaven van Pakse.  

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.