Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Laos

Natuur

Terug

Laos kan onderverdeeld worden in drie gebieden: het ruige noorden, met hoge bergen, kleine valleien en een hoogvlakte (de Vallei der Kruiken). Het midden van het land wordt gekenmerkt door lagere bergen met grote valleien. In het zuiden is het heet en droog. Er zijn brede valleien en een hoogvlakte (het Boloven Plateau).

De Mekong, de levensader van Azië, vormt het grootste deel van de grens met Thailand. In Laos is de Mekong maar liefst 2.030km lang.

De Vlakte der Kruiken
De Vlakte der Kruiken is een bijzondere plek in Laos. Men denkt dat de kruiken meer dan 2000 jaar oud zijn. Archeologen weten nog steeds niet wat het specifieke nut van de kruiken was. Werden ze gebruikt als urnen voor de overledenen of om rijstwijn te bewaren? Er zijn meer dan honderd van deze mysterieuze velden met vazen van zandsteen. 

Vang Vieng
De omgeving rond Vang Vieng is bijzonder schilderachtig door zijn karstlandschap, kalkstenen rotsformaties, indrukwekkende grotten, kristalheldere plassen en watervallen. In de omtrek leven verschillende rondreizende stammen. Het is een ideale plek om te wandelen, te fietsen of om een mooie boottocht te maken.

Het Boloven Plateau
In Zuid-Laos vind je het Boloven Plateau. Dit hoger gelegen gebied staat bekend om zijn prachtige natuur en plantages. Je vindt er watervalen, koffie-, bananen,- en kardamonplantages. 

4000 Eilanden
Siphandone, ook wel de 4000 eilanden genoemd, vind je in Zuid-Laos tegen de grens met Cambodja. Het is een labyrint van vele kleine en grote eilandjes. Enkele eilandjes hebben accommodaties waar je kan overnachten. Bezoek de Liphi waterval, één van de mooiste watervallen nabij de grens met Cambodja. Als je geluk hebt kun je zelfs de zeldzame zoetwater Irrawaddy Mekong dolfijn zien. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.