Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Laos

Hoofdstad Laos

Terug

Vientiane is de hoofdstad van Laos. Omdat Vientiane zo goed als afgesloten is geweest van de buitenwereld is het koloniale erfgoed grotendeels intact gebleven. 

De architectuur is een mengelmoes van oost en west; je ziet Franse koloniale villa’s en traditionele houten Laotiaanse huizen afgewisseld met Chinese winkels en modernere gebouwen. Vientiane is klein en compact zodat alles makkelijk bereikbaar is, vooral lopend of per fiets.

De oudste tempel van de stad is Wat Sisaket. Een tempel met duizenden miniatuur Boeddha beelden. Midden in de stad vind je het imposante Patuxay Monument, wat bekend staat als Vientiane's eigen Arc de Triomf. Leuk is een bezoek aan het Buddha Park. Het is een betoverende collectie van boeddhistische en hindoeïstische beelden aan de oever van de Mekong rivier, vlak bij de Friendship Bridge. Er zijn ongeveer 200 religieuze beelden die soms meer dan 500 jaar oud zijn. Een spectaculair uitzicht over de Mekong rivier bij zonsondergang is een perfecte manier om de dag te beëindigen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.