Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 15 Dagen

Dwars door Laos en Cambodja

Terug Bekijk samenvatting

De reis begint in de mooiste tempelstad van Laos, Luang Prabang. Daarna reis je per privé-auto met chauffeur via het Boloven-plateau en de eilanden van Si Phan Don naar Cambodja. In Tuol Sleng ervaar je de macabere geschiedenis van de Rode Khmer. De reis eindigt met de grootsheid van de tempelruïnes van Angkor.

Dag 1

Accommodatie: My Dream Resort - classic kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Luang Prabang

Welkom in Laos! Je tour start bij aankomst op de luchthaven van Luang Prabang, één van de meest sfeervolle plaatsen in Zuidoost-Azië. Het visum voor Laos kan je gewoon op de luchthaven kopen. Na de douane word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die je naar het hotel zal brengen. Tijdens de transfer zal de gids afspraken met je maken over de vertrektijden voor de komende dagen. De rest van de dag is naar eigen inzicht in te vullen. 

Dag 2

Accommodatie: My Dream Resort - classic kamer (LO)

Bezoek de mooiste tempels van Luang Prabang

Dag ter vrije besteding. Je kan vandaag op eigen gelegenheid de belangrijkste bezienswaardigheden van Luang Prabang bezoeken zoals het Nationaal Museum en de bekende Wat Xieng Thong, de Wat Sene, de Wat Visoun en de Wat Aham. In het Arts & Ethnology Center krijg je een goed beeld van de minderheden die in Laos leven.

Dag 3

Accommodatie: My Dream Resort - classic kamer (LO)

Bezoek de Pak Ou-grotten of de Khuang Si-waterval

Dag ter vrije besteding. Indien gewenst kunnen we vandaag een optionele excursie voor je reserveren naar de Pak Ou-grotten en de Khuang Si-watervallen. Deze liggen circa 2 uur varen over de Mekong en onderweg krijg je een goede indruk van het fraaie landschap. Op de terugweg maak je stops bij verschillende Hmong- en Khmu-dorpjes. In de middag bezoek je de Khuang Si-watervallen.

Dag 4

Accommodatie: S Park Design Hotel - deluxe kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht reis je naar de hoofdstad Vientiane

De lokale gids brengt je naar het vliegveld. Je vliegt van Luang Prabang naar Vientiane. Daar word je opgewacht en naar je hotel gebracht. De rest van de dag is naar eigen inzicht in te vullen. Langs de Mekong ligt een boulevard, waar je heerlijk kunt flaneren en waar je in een van de eenvoudige openluchtrestaurantjes kunt genieten van een schitterende zonsondergang boven de rivier.

Dag 5

Accommodatie: S Park Design Hotel - deluxe kamer (LO)

Verken het kleine en compacte Vientiane

Vrije dag in Vientiane. Ga zelf op pad om de verborgen charme van Vientiane te ontdekken.Je kan beginnen met een bezoek aan de Wat Sisaket. Als je nog iets bijzonders wilt bekijken, bezoek dan het uit 1958 daterende Bane Hatsayfong of Boeddhapark, vlakbij Thadeua aan de grensovergang met Thailand. Hier staan allerlei wonderlijke boeddhistische (en enkele hindoeïstische) sculpturen bij elkaar, een soort beeldenmuseum in de open lucht.

Dag 6

Accommodatie: Pakse Hotel - superior kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht naar Pakse in Zuid-Laos

Je vliegt vandaag van Vientiane naar Pakse. Op de luchthaven van Pakse in Zuid-Laos aangekomen word je opgewacht en naar je accommodatie gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Tip: breng een bezoek aan het Boloven-plateau. Dit hooggelegen gebied staat bekend om zijn prachtige natuur, plantages en afgelegen dorpjes.

Dag 7

Accommodatie: Sala Done Khone Hotel - classic kamer (LO)

Via de Wat Phou-tempel naar het 4000 eilanden-gebied in Zuid-Laos

Na het ontbijt reis je richting Champassak waar je een kijkje neemt bij de Wat Phou-tempel. Deze Pre-Angkoriaanse tempel uit de 10e eeuw staat genoteerd op de UNESCO World Heritage lijst.  Na afloop rij je naar Nakasang. Daar wacht de boot die je in een half uur naar het eiland Don Khone brengt, gelegen in het gebied van Si Phan Don (4000 eilanden).  De Mekong-rivier, die hier tot wel 14 km breed is, vormt een labyrint van stromen tussen vele kleine en grote eilanden.

Dag 8

Accommodatie: Sala Done Khone Hotel - classic kamer (LO)

Ga fietsen of wandelen op Khone Island en spot de Irrawaddy-dolfijn

Dag ter vrije besteding. Don Khone, het eiland Khone (niet te verwarren met Don Khong) ligt in de Mekong in een gebied met vele eilanden. Het is een mooi en rustig eiland, waar je kan wandelen en fietsen en traditonele Lao-dorpjes kan bezoeken. Aan de westkant van Don Khone zijn de Li Phi-watervallen een bezienswaardigheid. Aan de zuidkant zijn er met een beetje geluk Irrawaddy-dolfijnen te spotten.

Dag 9

Accommodatie: Mekong Dolphin Hotel - deluxe kamer (LO)

Per boot en auto de grens over naar Kratie in Cambodja

Om meer van de regio te kunnen ervaren reis je niet per vliegtuig maar per boot en auto naar Cambodja. Vlakbij de grens zie je de grootste waterval van Zuidoost-Azië, Khone Phapheng. Daarna steek je de grens over. Aan de andere zijde wacht de auto met chauffeur en gids je op om je naar Kratie te brengen.

Dag 10

Accommodatie: Cardamom Hotel - superior kamer (LO)

Per auto naar Phnom Penh met onderweg een stop bij een Cham dorpje

De autorit gaat verder naar de hoofdstad Phnom Penh. Onderweg maak je een stop bij een traditioneel Cham-dorp. Na aankomst in de hoofdstad is de rest van de dag ter vrije besteding. 's Avonds kan je uitstekend dineren in één van de vele restaurantjes langs de oever van de Tonle Sap-rivier.  

Dag 11

Accommodatie: Cardamom Hotel - superior kamer (LO)

Gehele dag in Phnom Penh

Dag ter vrije besteding. Om kennis te nemen van een recente gruwelperiode, die een enorme impact had en nog altijd heeft op de mensen in Cambodja, kan je vandaag een bezoek brengen aan de Tuol Sleng-gevangenis en de beruchte Killing Fields van Choeung Ek.

Dag 12

Accommodatie: Angkor Holidays Hotel - superior kamer (LO)

Via het Cambodjaanse platteland naar Siem Reap en het Angkor-gebied

Het is 314 km, ongeveer vier tot vijf uur rijden naar de Siem Reap. Onderweg zie je meer van het Cambodjaanse leven op het platteland. Je maakt een stop bij de Skun-markt. De specialiteit, die er wordt verkocht is een bijzondere spin, die zowel wordt gegeten als gebruikt wordt voor traditionele geneesmiddelen. Siem Reap is de toegangspoort tot de vele tempels van het ooit zo machtige Khmer-rijk Angkor.

Dag 13

Accommodatie: Angkor Holidays Hotel - superior kamer (LO)

Gehele dag in Siem Reap om het Angkor-gebied te verkennen

Dag ter vrije besteding. Je kan een tour boeken of zelf het Angkor-complex gaan verkennen. Voor het Angkor Archeological Park kan je bij de hoofdingang een 1-daags of 3-daags toegangsbewijs kopen. Dit toegansbewijs moet je steeds kunnen tonen bij een bezoek aan de tempels. De ingang ligt op ongeveer 20 minuten per auto van Siem Reap. Je kan een auto met chauffeur, een motor met chauffeur, een tuktuk of een fiets huren om naar en door het Angkor-complex te rijden.

Dag 14

Accommodatie: Angkor Holidays Hotel - superior kamer (LO)

Gehele dag in Siem Reap om het Angkor-gebied te verkennen

Ook vandaag is de gehele dag ter vrije besteding om het Angkor-gebied te verkennen. Als je even genoeg tempels hebt gezien kan je ook een boottocht maken over het Tonle Sap-meer.

Dag 15

Vertrek vanaf de luchthaven Siem Reap

Vandaag is de laatste dag van je Laos en Cambodja vakantie. Je wordt naar het vliegveld gebracht.   

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.