Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Cambodja

Hoofdstad Cambodja

Terug

De Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh ligt in het zuidoosten van Cambodja, aan de Tonle Sap-rivier.

Het is een leuke stad met een gezellige boulevard. Er zijn diverse bezienswaardigheden in de stad, zoals het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagoda. Vanuit de stad kunnen leuke uitstapjes in de omgeving gemaakt worden. Er zijn nog veel overblijfselen uit de Franse tijd. Dat is terug te zien in de huizen met hun Franse balkonnetjes, die voornamelijk aan de boulevard langs de Tonlé Sap rivier staan. Vanzelfsprekend is ook de Aziatische cultuur terug te vinden: bijvoorbeeld in het straatleven met de fietstaxi’s, de prachtige tempels en het koninklijke paleis. Langs de oever van de rivier zijn veel restaurantjes. 

Het Koninklijk Paleis
Het Koninklijke Paleis werd in 1866 gebouwd door koning Norodom. Het paleis wordt nog steeds gebruikt; het is de residentie van koning Norodom Sihamoni. Een gedeelte is toegankelijk voor bezoekers.

Tuol Sleng Museum (S-21 Gevangenis)
Deze voormalige school werd tijdens het regime van de Rode Khmer tussen 1975 en 1978 als gevangenis gebruikt. Het was de grootste detentie-inrichting in de periode van de Rode Khmer. meer dan 20.000 mensen werden hier vastgehouden, ondervraagd en gemarteld. Degenen die in de gevangenis stierven werd in een massagraf op het schoolplein begraven, de meesten werden in de ‘Killing Fields’ afgemaakt. Slechts enkelen hebben S-21 overleefd. Elke gevangene werd gefotografeerd en binnen hangt nu een huiveringwekkende fotocollectie. Een gevangene heeft schilderijen gemaakt van de gruwelen die zich hier en in de Killing Fields voltrokken. Je maag draait er van om.

Wat Phnom
Vanaf de Wat Phnom heb je bij zonsondergang een fraai uitzicht over de brede lanen van Phnom Penh. De tempel staat namelijk op een kunstmatige heuvel, bij de rivier. Het verhaal gaat dat een vrouw genaamd Penh hier in de 14e eeuw vier langs drijvende boeddhabeelden uit de rivier haalde en de ‘bergtempel’ stichtte. Het was het begin van de plaats en Vrouwe Penh is dus de naamgeefster van Phom Penh. De tempel wordt drukbezocht. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.