Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Bhutan

Cultuur

Terug

Bhutan is een koninkrijk met een staatsreligie, het boeddhisme. Strikt genomen is het boeddhisme geen geloof, maar een filosofie, die inhoudt in dat men alleen door niet te begeren de staat van verlichting kan bereiken, het zogeheten nirwana. Tolerantie staat daarbij hoog in het vaandel. Het boeddhisme in Bhutan is nauw verweven met het wereldlijk gezag, de kloosters zijn zeer levendig en zijn actieve centra van gezag die een belangrijke rol spelen in het dagelijks leven. 

De Bhutanezen zijn zeer beleefd en ontspannen in de omgang met buitenlandse toeristen. Tegelijk zijn ze enorm trots op hun land, onafhankelijkheid en cultuur. Bij het bezoeken van tempels, dzongs en kloosters is het gebruikelijk schoenen en hoofdbedekking te verwijderen, en zacht te praten. Ook als je bij iemand thuis wordt uitgenodigd word je geacht schoenen uit te doen.

De traditionele kleding in Bhutan is een van de meest in het oogspringende kenmerken van het land. De mannen dragen een gho, een lang gewaad. Het gewaad wordt bij elkaar gehouden met een kera. De perfectionisten dragen ook nog een klein mes (dozum) op de taille. Vrouwen dragen een jurk tot op de enkels die een kira wordt genoemd. Dit kleurrijke kledingstuk wordt om het lichaam gedrapeerd. Het gewaad wordt vastgehouden met zilveren spelden op de schouders en een zilveren riem.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe