Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 21 Dagen

Zuid-Korea en Japan

Terug Bekijk samenvatting

Twee landen in één reis. In deze reis krijg je een goed beeld van Zuid-Korea, met bezoeken aan het moderne Seoul, het klassieke Gyeongju en de havenstad Busan. Met de draagvleugelboot vaar je naar Fukuoka in Japan. Vanuit het zuiden reis je via Nagasaki, Beppu en Hiroshima naar Kyoto en Tokyo.

Dag 1

Accommodatie: Ibis Ambassador Insadong Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Seoul

De reis Zuid-Korea en Japan start bij aankomst in Seoul. Je gaat op eigen gelegenheid naar het hotel. Seoul is een moderne metropool met ruim 9 miljoen inwoners. De eerste avond kun je direct kennismaken met het Koreaanse eten. Het standaardmenu voor Koreanen bestaat uit soep, een hoofdgerecht en drie of vier bijgerechten waaronder kimchi. Kimchi is ingemaakte en rijkelijk gepeperde kool aangevuld met allerlei andere kruiden.

Dag 2

Accommodatie: Ibis Ambassador Insadong Hotel - standaard kamer (LO)

Ontdek de paleizen van Changdeok en Gyeongbok

Vandaag kun je zelf per metro en bus Seoul verkennen. Een goede plek om te starten is de Seoul Tower, waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Tips: het Gyeongbok Paleis, het Nationaal Museum, het Changdeok Paleis en de Namdaemun winkelbuurt en avondmarkt.

Dag 3

Accommodatie: Ibis Ambassador Insadong Hotel - standaard kamer (LO)

Ga antiek shoppen en uit eten in Insadong

Vandaag kun je Seoul zelf verder verkennen. Een bezoek aan Seoul is niet compleet zonder een wandeling door de gezellige wijk Insadong met vele kunstgaleries, antiekwinkels en kleine restaurantjes.

Dag 4

Accommodatie: Raon Guesthouse - Hanok Ondol kamer (LO)

Per supersnelle KTX trein naar eeuwenoud Gyeongju

Vanochtend stap je op de snelle KTX trein naar Gyeongju. Gyeongju was de hoofdstad van de Silla-dynastie, die in de 8e eeuw zijn hoogtepunt had. Tegenwoordig is Gyeongju een kleine provinciestad. In de vallei liggen talrijke tomben, en de restanten van tempels en paleizen uit de Silla-glorietijd. Het Gyeongju Museum huisvest een kostbare verzameling kunstvoorwerpen uit de Silla-periode. Neem ook een kijkje in het Tumuli Park, een ommuurd terrein met 20 grafheuvels van de keizerlijke familie van Silla. Je overnacht in traditionele stijl, en slaapt op een 'ondol'. 

Dag 5

Accommodatie: Raon Guesthouse - Hanok Ondol kamer (LO)

Bekijk de tempels van Seokguram en Bulguksa

De mooiste bezienswaardigheden van Gyeongju liggen buiten de stad in de omringende vallei. Tip: informeer in je hotel naar Shilla History bustour die langs de hoogtepunten voert. Beroemd is de Seokguram Grottempel, vanwege zijn boeddhistische beelden en schilderingen. De Seokguram Grottempel behoort bij de Bulguksa Tempel, maar ligt enkele kilometers ten noordoosten daarvan. Beide tempels zijn mooi gelegen en omringd door bossen.

Dag 6

Accommodatie: Aventree Hotel Busan - standaard kamer (LO)

Wandelen, vis eten en van het strand genieten in Busan

Je reist per snelle KTX trein naar Busan, een grote en bruisende havenstad. Neem de lift omhoog in de Busan Tower voor een een prachtig uitzicht over de stad en de kust. Voor strandliefhebbers is er het populaire Haeundae Beach. In het noorden van Busan ligt het Geumgang Park met daarin een imposant fort, prachtige rotsformaties en kabbelende beekjes. Voor visliefhebbers is er de grote en levendige Jagalchi Vismarkt, met ernaast een fantastisch visbuffet restaurant.

Dag 7

Accommodatie: Aventree Hotel Busan - standaard kamer (LO)

Over de Gwangan brug naar de Haedong Yonggung zeetempel

Vandaag kun je zelf Busan verder verkennen. Tip: neemt vanaf Busan Station (of vanaf de hoofdweg langs Haeundae Beach) de hop-on hop-off bus die langs alle bezienswaardigheden gaat, een ideale manier om in korte tijd een goede indruk te krijgen van Busan. Zo kun je o.a. naar de prachtig aan zee gelegen Haedong Yonggungsa Tempel, passeer je de Gwangan brug, kun je onderweg uitstappen om te shoppen, en naar de VN begraafplaats.

Dag 8

Accommodatie: Hakata Green Hotel No.1 - standaard kamer (LG)

Per snelle veerboot overvaren naar Fukuoka in Japan

Je stapt vandaag op de snelle veerboot naar Fukuoka in Japan. Bij aankomst ga je op eigen gelegenheid naar het hotel. Fukuoka is een moderne stad met hypermoderne architectuur en winkelcentra waar mensen graag komen shoppen.

Dag 9

Accommodatie: Hakata Green Hotel No.1 - standaard kamer (LG)

Shoppen in Canal City en noodlesoep eten in Nakasu

Vandaag kun je zelf Fukuoka verkennen. Bezoek de wijk Tenjin met zijn ondergrondse winkelcentrum, of in Canal City langs de Nakagawa rivier. 's Avonds kun je buiten heerlijke noodlesoep of gebakken bami eten aan een van de vele eetstalletjes in de uitgaanswijk Nakasu.

Dag 10

Accommodatie: Monterey Hotel - standaard kamer (LG)

Per trein van Fukuoka naar Nagasaki en Dejima

In circa 2 uur reis je per trein van Fukuoka naar Nagasaki. Aanrader in Nagasaki is een bezoek aan het eilandje Dejima, een historische en deels herbouwde Nederlandse VOC-vestiging. Gedurende 400 jaar hield de VOC hier stand, en was Dejima het venster van Japan op het westen.

Dag 11

Accommodatie: Monterey Hotel - standaard kamer (LG)

Wandelen en een terrasje pakken in Nagasaki

Neem een kijkje in het hypermoderne historisch museum, en ga lunchen op een van de terrasjes aan de boulevard. Of maak een wandeling naar het hooggelegen Glover Park voor een mooi uitzicht over de stad. Loop van hieruit geleidelijk door smalle steegjes terug richting het centrum. Lekker eten kun je in Chinatown.

Dag 12

Accommodatie: Sea Wave Hotel - standaard kamer (LG)

Per trein naar de heetwaterbaden in Beppu

Vanuit Nagasaki reis je in circa 4 uur per trein naar Beppu. Beppu is een populair Japans kuuroord met meer dan 3000 warmwaterbronnen en zwavelbaden waaraan geneeskrachtige eigenschappen worden toegeschreven. Je kunt ontspannen in een van de badhuizen en je laten ingraven in het hete, zwarte vulkanische zand. 

Dag 13

Accommodatie: Mitsui Garden Hotel - standaard kamer (LG)

Naar het Peace Memorial Park in Hiroshima

Vandaag reis je per trein in ruim 2 uur van Beppu naar Hiroshima. Iedereen is bekend met de tragische geschiedenis van Hiroshima. De atoombom die op 6 augustus 1945 de stad verwoestte, markeerde het einde van de Tweede Wereldoorlog. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers zijn het Peace Memorial Park en het bijbehorende A-bom museum opgericht.

Dag 14

Accommodatie: Mitsui Garden Hotel - standaard kamer (LG)

Maak een uitstapje per boot naar het tempeleiland Miyajima

Breng vanuit Hiroshima een bezoek aan het eiland Miyajima. Je vindt er de beroemde Utsukushima Schrijn met de Tori (toegangspoort) die bij vloed in zee lijkt te drijven. Het autoloze eiland is goed te voet te verkennen en er zijn volop restaurantjes waar verse oesters aangeboden worden. Voor het vervoer per boot naar Miyajima kun je gebruik maken van de Japan Rail Pass (alleen geldig op JR boot!).

Dag 15

Accommodatie: Matsubaya Ryokan - Japanse kamer met eigen badkamer (LG)

Met de Shinkansen hogesnelheidstrein van Hiroshima naar Kyoto

Per Shinkansen hogesnelheidstrein reis je in minder dan 2 uur naar Kyoto. Je verblijft in een Japans pension in een kamer met schuifdeuren en tatamimatten. Kyoto is het culturele hart van Japan, en een absolute must voor elke Japan-reiziger. Verspreid over de stad vormen de tempels en tuinen oases van rust. Kyoto heeft goed openbaar vervoer, maar je kunt ook een fiets huren.

Dag 16

Accommodatie: Matsubaya Ryokan - Japanse kamer met eigen badkamer (LG)

Wandel in Kyoto langs het Filosofenpad en door de uitgaanswijk Gion

Vandaag kun je Kyoto verder verkennen. De Kinkakuji (het Gouden Paviljoen) is één van de bekendste tempels van heel Japan. Het elegante paviljoen is bedekt met bladgoud en wordt prachtig weerspiegeld in de omliggende vijver. Bezoek de nabijgelegen Ryoanji Tempel, met de bekende Zen-tuin. Loop langs het ‘Filosofenpad', verken de steegjes rond de Kiyomizu Tempel en bezoek het Nijo Kasteel. In de uitgaanswijk Gion heb je de kans een glimp van een geisha op te vangen.

Dag 17

Accommodatie: Matsubaya Ryokan - Japanse kamer met eigen badkamer (LG)

Kyoto, of een dagtocht naar de kolossale Todaiji Tempel in Nara

Je kunt, gebruikmakend van de Japan Rail Pass, vanuit Kyoto een dagtocht maken naar Nara, in de periode 710-784 de eerste permanente hoofdstad van Japan. Tijdens de Nara-periode beleefde Japan de introductie van het boeddhisme met de daaruit voortvloeiende, verrijkende invloeden op de kunst en de cultuur. Wandel er door het bosachtige gebied van de Kasuga schrijn naar de kolossale houten Todaiji Tempel.

Dag 18

Accommodatie: Moxy Tokyo Kinshicho Hotel - standaard kamer (LG)

Per supersnelle shinkansen trein naar Tokyo

Per supersnelle shinkansen 'bullet train' (Japan Rail Pass) reis je in ca.3 uur naar Tokyo. Tokyo station is qua bouwstijl een kopie van station Amsterdam Centraal. De metropool Tokyo heeft meerdere centra, met elk een eigen karakter en sfeer: Harajuku en Shibuya, het shoppingwalhalla voor elke tiener, het luxe winkeldistrict Ginza met de uitbundige neonverlichting in de avond, de elektronicawijk Akihabara die ook bekend is om haar "maiden café's", en de excentrieke uitgaanswijk Kabuki-cho.

Dag 19

Accommodatie: Moxy Tokyo Kinshicho Hotel - standaard kamer (LG)

Verken Tokyo, stad van sushi en Kabuki

Vrije dag in Tokyo. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Ginza, de chique winkelwijk van Tokyo. Hier vind je ook het Kabuki Theater (op verzoek kunnen wij tickets regelen). In de middag kun je naar de Meiji schrijn, gewijd aan keizer Meiji.

Dag 20

Accommodatie: Moxy Tokyo Kinshicho Hotel - standaard kamer (LG)

Omhoog in de Tokyo Sky Tree en shoppen in hip Shibuya

Bezoek ook de wijk Asakusa, met middenin de oude Senso-ji Tempel, ook wel de Asakusa Kannon Tempel genoemd. Iets verderop ligt de ultra moderne Tokyo Skytree, het hoogste gebouw van Tokyo. Vanaf de Skytree heb je een fantastisch uitzicht over Tokyo. Wanneer je in Tokyo souvenirs wilt kopen is de chique winkelstraat Omotesando een optie. Betaalbaarder is het nabijgelegen en hippe Shibuya waar voor elke beurs wel iets te vinden is.

Dag 21

Vertrek uit Tokyo

De vakantie door Zuid-Korea en Japan zit erop. Nadat je in de ochtend uit het hotel bent uitgecheckt ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor vertrek.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.