Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 18 Dagen

Natuurreis Japan

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze Japan reis rij je met je eigen huurauto naar verschillende mooie natuurgebieden. Wandel over de oude handelsroute in de Japanse Alpen en ga fietsen over het platteland langs de rijstvelden. De huurauto geeft je de vrijheid om de mooiste plekjes te verkennen die door veel toeristen worden overgeslagen.   

Dag 1

Accommodatie: Shiba Park Hotel - westerse kamer (LG)

Aankomst in Tokyo

Aankomst in Tokyo per vlucht. Per airport shuttle bus word je naar het hotel gebracht. Na de incheck kun je zelf op verkenning gaan. Tokyo is een dynamische metropool met 35 miljoen inwoners, en bestaat uit verschillende centra die met elkaar verbonden zijn door een uiterst efficiënte ringlijn per trein. Daarnaast kun je ook gebruik maken van het metrostelsel.

Dag 2

Accommodatie: Shiba Park Hotel - westerse kamer (LG)

Ga wandelen of fietsen in Kamakura

Dag ter vrije besteding in Tokyo. Liever de drukke stad uit? Vanuit Tokyo zijn er verschillende dagtrips te ondernemen. Een aanrader is bijvoorbeeld Kamakura. 

Kamakura ligt niet ver van Tokyo en ligt aan de kust. Er zijn heel veel wandelroutes door de bossen en het is leuk om het eiland Enoshima voor de kust te bezoeken. Er kunnen (electrische) fietsen gehuurd worden om de omgeving te verkennen. Bezoek de oude samoerai-wijk, verschillende fraaie tempels en de Grote Boeddha van Kamakura. 

Dag 3

Accommodatie: Fuji View Hotel - westerse kamer (LG)

Naar Kawaguchiko voor het beste uitzicht op Mount Fuji

Per trein reis je in een kleine 2 uur van Shinjuku in Tokyo naar Kawaguchiko. Bij aankomst op het treinstation van Kawaguchiko haal je de huurauto op. Ten opzichte van Hakone biedt de regio Kawaguchiko vele betere en meer diverse uitzichtpunten op de Fuji berg. Het Kawaguchimeer ligt aan de voet van de Fuji vulkaan die bij helder weer weerspiegelt in het meer. 

Dag 4

Accommodatie: Fuji View Hotel - westerse kamer (LG)

Kawaguchiko, fotogeniek Mount Fuji

Je kunt op eigen gelegenheid de omgeving van de Fuji Five Lakes verkennen. Vanuit de Ubuyagasaki Cape kan bij mooi weer de reflectie van Mt. Fuji gezien worden in het water. Ken je de wereldberoemde foto van Mt. Fuji met een rode pagode op de voorgrond? Maak hem, na een forse klim, zelf vanuit Arakurayama Sengen Park!

Dag 5

Accommodatie: Minshuku Shimosagaya - Japanse kamers met gedeelde badkamer (HP)

Per huurauto de Japanse Alpen in naar Magome

Vanuit Kawaguchiko rij je met de huurauto de Japanse Alpen in. Het is vandaag een rit van 3,5 uur naar Magome, een sfeervol dorpje in de groene Kiso vallei. Magome ligt langs de oude Nakasendo, de "Bergweg", die in de feodale tijd Kyo (Kyoto) verbond met Edo (Tokyo). Magome is sinds 1968 zorgvuldig gerestaureerd en werd verklaard tot een beschermd monument. Je verblijft er in een traditioneel Japans ingerichte kamer in een familiepension, een minshuku. Er is een gemeenschappelijke badruimte. Na een warm kruikje sake slaap je heerlijk op de futon (matras) die op de tatami-vloer is uitgerold.

Dag 6

Accommodatie: Minshuku Shimosagaya - Japanse kamers met gedeelde badkamer (HP)

Wandel over de oude handelsroute tussen Magome en Tsumago

Vandaag kun je een wandeling maken van Magome naar Tsumago, door bamboebossen. Het is een 8 km lang, goed onderhouden pad dat deel is van de Nakasendo. In een rustig tempo loop je het in 3 uur, door een mooi en groen plattelandsgebied in de Kiso Vallei. Vanuit Tsumago rijden bussen terug naar Magome.

Dag 7

Accommodatie: Hida Tomoe Hotel - westerse kamer (LG)

Naar Hida Furukawa, gelegen bij de rijstvelden

Het is vandaag 2,5-3 uur rijden naar Hida Furukawa, een klein, rustig plattelandsdorpje. Met z’n mooie zicht op de Japanse Alpen is het vooral de traditionele architectuur (machiya-stijl) die het een gezellige plaats maken. Het dorp is ook bekend vanwege de goede kwaliteit van sake door de aanwezigheid van rijkelijke rijstvelden, helder water en goede weersomstandigheden. 

Dag 8

Accommodatie: Hida Tomoe Hotel - westerse kamer (LG)

Fietstocht over het platteland van HidaFurukawa

Vanuit het gezellige stadje Hida Furukawa fiets je door een prachtige groene omgeving naar een rustiek boerendorp. Deze helemaal vlakke, 3,5 uur durende fietstocht, onder begeleiding van een Engelssprekende gids, is ideaal voor beginnende fietsers en gezinnen. De tour wordt uitgevoerd met een internationaal gezelschap. Je passeert rijstvelden, heiligdommen en oude boerderijen. De gids vertelt over de geschiedenis en het dagelijks leven in deze regio.

Breng in de middag een bezoek aan het vlakbij gelegen Takayama. De nauwe straten, traditionele houten koopmanshuizen en winkeltjes van Takayama kun je het beste te voet verkennen. De stad staat bekend om haar lokale handwerk, vooral lakwerk en houtsnijwerk. Takayama is het culturele en handelscentrum van de Japanse Alpen. 

Dag 9

Accommodatie: Resol Trinity Hotel - westerse kamer (LG)

Rij via het bergdorp Shirakawago de bergen uit naar Kanazawa

Je rijdt in ruim 2 uur naar Kanazawa. Onderweg kun je een stop maken in het grotere Unesco bergdorp Shirakawago, waar je meerdere traditionele gassho-zukuri kunt bezichtigen. Vanuit Shiroyama heb je een panoramisch uitzicht over de regio. Je rijdt door naar Kanazawa. In de middag heb je tijd om zelf Kanazawa te verkennen. 

Dag 10

Accommodatie: Resol Trinity Hotel - westerse kamer (LG)

Verken de leuke stad Kanazawa

In de voormalige Geisha-wijk Higashi chaya is het aangenaam om te dwalen. In de schilderachtige straten lijkt de tijd sinds de 19e eeuw stil te hebben gestaan en dat vind je zelden in Japan. Geisha’s zijn echter niet meer te vinden in deze huizen. Men kan er nu een kop thee drinken, zoals in het 180 jaar oude Kaikaro Theehuis. In het Shima Museum kan men een authentiek geisha-huis zien met origineel interieur.

Kunstliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het 21st Century Art Museum. Behalve wisselende tentoonstellingen heeft het museum een vaste collectie van onder andere kunstenaars als Leandro Erlich (The Swimming Pool), James Turell (Blue Planet Sky) en Patrick Blanc (Green Bridge). Het museum is deels gratis toegankelijk.

De Kenrokuen Garden staat bekend als een van de mooiste tuinen in Japan. Dit meesterwerk van Japanse tuinarchitectuur is zo groot, dat het eerder een park te noemen is. Kenrokuen betekent “6 elementen” en duidt op de zes ideale eigenschappen voor een Japanse tuin: ruimte, rust, eerbiedwaardigheid, doorkijkmogelijkheden, ontwerp en koelte van waterpartijen.

Dag 11

Accommodatie: Comfort Hotel Ise - westerse kamer (LO)

Naar de kustplaats Ise, de stad van de goden

Omdat het een flinke reis is van Kanazawa naar Tanabe maken we een extra stop in Ise. Vanuit Kanazawa is het ruim 4 uur rijden. Ise is een havenstad in de prefectuur Mie, wordt ook wel de ‘stad van de goden’ genoemd. Ise is een plaats van grote culturele waarde, vooral vanwege de lange bijzondere geschiedenis die de stad heeft met het shintoïsme. Het belangrijkste shinto-heiligdom in Japan bevindt zich in Ise: de Ise Jingu (‘grote schrijn van Ise’). 

Dag 12

Accommodatie: Altier Hotel - westerse kamer (LO)

Naar Kii Tanabe om de Kumano Kodo pelgrims route te ontdekken

Vanuit Ise is het 3,5 uur rijden naar Kii Tanabe. Kii Tanabe is een kleine stad in het zuiden van Wakayama. In de omgeving van het station wemelt het van de goede restaurants. 

Tip: als je via de kust van Ise naar Kii Tanabe rijd kun je onderweg een bezoek brengen aan de beroemde Seigantoji pagode. Hier heb je een spectaculair uitzicht op de Nachi waterval. Van Ise via de tempel en waterval naar Kii Tanabe is het ongeveer 5 uur rijden. Een andere leuke fotostop zijn de Hashiguiiwa Rocks. 

Dag 13

Accommodatie: Altier Hotel - westerse kamer (LO)

Indrukwekkende cultuur en natuur langs de Kumano Kodo route

Kumano Kodo is een beroemd netwerk van vijf pelgrimsroutes naar en in het Kii-Gebergte op Kii, het grootste schiereiland  van Japan. De routes lopen langs een aantal zeer belangrijk boeddhistisch en shintoistisch cultureel erfgoed. Met de eigen huurauto kun je vandaag de omgeving gaan verkennen of gaan wandelen door de indrukwekkende natuur. 

Er is een mooie wandelroute die start bij het hotel. Vraag de receptie gerust om informatie. 

Dag 14

Accommodatie: Muryokoin Gastenverblijf - Japanse kamer met gedeelde sanitaire voorzieningen (HP)

Van Tanabe naar de zen-monniken op Mount Koya

Het is vandaag een rit van ruim 2 uur naar Mount Koya, waar de monniken je van harte welkom heten. Als een echte pelgrim verblijf je in het eenvoudige gastenverblijf van een tempel, inclusief zen-vegetarisch diner.

Dag 15

Accommodatie: Matsubaya ryokan - westerse kamer (LG)

Mediteren op Mount Koya en met de auto via Nara naar Kyoto

In alle vroegte word je uitgenodigd voor de zen-meditatie met de monniken, daarna volgt het ontbijt. Neem de tijd om de verschillende tempels op Mt. Koya te verkennen. 

Op je gemak reis je naar Kyoto. Indien gewenst kun je onderweg een bezoek brengen aan Nara.  Nara was in de periode 710-784 de eerste permanente hoofdstad van Japan en wordt daarom beschouwd als de bakermat van de Japanse cultuur. Wandel door het bosachtige gebied van de Kasuga Schrijn naar de kolossale Todaiji Tempel, de grootste houten tempel van Azië.

Kyoto is het culturele hart van Japan, en een absolute must voor elke Japan-reiziger. Verspreid over de stad vormen de tempels en tuinen oases van rust. Kyoto heeft goed openbaar vervoer, maar je  kan ook een fiets huren.

De huurauto lever je vandaag uiterlijk om 17.00 uur in. 

Dag 16

Accommodatie: Matsubaya ryokan - westerse kamer (LG)

Kyoto, stad van de mooiste Zen-tuinen

Je kunt een bezoek brengen aan de Kinkakuji Tempel (het Gouden Paviljoen) en de Zen-tuin van de Ryoanji Tempel. Of loop via het ‘Filosofenpad' van de Zilveren Tempel naar het centrum van de stad. Verken de steegjes rond de Kiyomizu Tempel en ga Japanse poffertjes (met octopus) eten aan een van de stalletjes in het park. In de avonduren bruist de uitgaanswijk Gion.

Dag 17

Accommodatie: Matsubaya ryokan - westerse kamer (LG)

Kyoto, het bamboebos in Arashiyama

Bezoek de wijk Arashiyama, waar je een wandeling kunt maken door het Bamboe bos. Vanaf de symbolische Togetsukyo brug heb je prachtig zicht op de beboste berghelling en Hozu rivier. Of maak een boottocht over de Hozu rivier.

Dag 18

Vetrek uit Kyoto

Vandaag eindigt in Kyoto deze vakantie door Japan. Per airport shuttle bus word je naar de luchthaven in Osaka gebracht.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.