Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 13 Dagen

Langs de oude postroute

Terug Bekijk samenvatting

Een rondreis door eeuwenoud Japan. Vanuit de moderne hoofdstad Tokyo reis je per trein naar de oude keizerlijke hoofdstad Kyoto. Onderweg overnacht je op het Japanse platteland en in het relaxte Matsumoto. De Japanse badhuiscultuur en de familiepensions zijn omgeven met traditie.

Dag 1

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Aankomst in Tokyo

De rondreis Japan begint bij aankomst op de luchthaven van Tokyo. Per shuttle bus word je naar het hotel. Na de incheck kun je zelf op verkenning uit. Tokyo is een dynamische metropool met 35 miljoen inwoners, en bestaat uit verschillende centra die met elkaar verbonden zijn door een uiterst efficiënte ringlijn per trein. Daarnaast kun je ook gebruik maken van het metrostelsel.

Dag 2

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Omhoog in de Tokyo Sky Tree en shoppen in hip Shibuya

Wil je kriskras door Tokyo reizen, dan is een dagkaart voor de metro het overwegen waard. Bezoek de wijk Asakusa, met middenin de oude Senso-ji Tempel, ook wel de Asakusa Kannon Tempel genoemd. Iets verderop ligt de ultra moderne Tokyo Sky Tree, het hoogste gebouw van Tokyo. Vanaf de Sky Tree heb je een fantastisch uitzicht over Tokyo. Wanneer je in Tokyo souvenirs wilt kopen is de chique winkelstraat Omotesando een optie. Betaalbaarder is het nabijgelegen en hippe Shibuya waar voor elke beurs wel iets te vinden is.

Dag 3

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Ga naar het Mori Art Museum en lunchen in een Japanse Izakaya

Maak vandaag zelf een mooie kunstwandeling langs de Roppongi Kunstdriehoek, naar het Mori Art Museum, Tokyo Midtown, met het Suntory Museum of Art en het National Art Center. Tip: gebruik de lunch in een nabijgelegen typische Japanse Izakaya. In dit grand café in traditionele Japanse stijl kun je in een gemoedelijke sfeer heerlijk lunchen of dineren.

Dag 4

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Tokyo, of dagtocht naar de shoguns in Nikko

Gebruikmakend van de Japan Rail Pass kun je vandaag een dagtocht naar Nikko maken. Nikko ligt 150 km van Tokyo. Hier vind je de praalgraven van de beroemdste shoguns en de Toshogu Shrine, het mausoleum van de eerste shogun. Deze behoren tot de mooiste gebouwen van Japan. NB: de Rinnoji en de poort van de Toshugu Schrijn worden momenteel gerenoveerd.

Dag 5

Accommodatie: Minshuku Shimaya - Japanse kamer met eigen badkamer (LG)

Met de trein naar de badende makaken in Yudanaka onsen

Vandaag verlaat je Tokyo en reis je per trein via Nagano naar Yudanaka onsen. Yudanaka onsen ligt in een vulkanisch gebied geliefd onder Japanners om de heetwaterbronnen en wereldberoemd om zijn badende Japanse makaken. Je overnacht geheel in Japanse stijl in een traditonele minshuku, op een futon op tatami vloermatten.

Dag 6

Accommodatie: Alpico Plaza Hotel - standaard kamer (LG)

Relaxen in Yudanaka en per trein naar Matsumoto

In de ochtend kun je nog heerlijk relaxen in Yudanaka. In de loop van de dag reis je per trein naar Matsumoto.

Dag 7

Accommodatie: Alpico Plaza Hotel - standaard kamer (LG)

Het zwarte samoerai-kasteel van Matsumoto

Vandaag kun je Matsumoto gaan verkennen. Hoogtepunt is het fraaie zwarte 'Kraaienkasteel' midden in Matsumoto, één van de mooiste en meest authentieke samoerai-kastelen van Japan. Wandel ook eens door de wijk Makamachi, met zijn galeries, café's en restaurants.

Dag 8

Accommodatie: Minshuku Hanaya - Japanse kamer met gedeelde sanitaire voorzieningen (HP)

Per trein door de Kiso Vallei naar Tsumago aan de Nakasendo

Per trein reis je door de Kiso Vallei. Onderweg kun je een stop maken in het nabijgelegen dorp Narai. Per bus reis je van station Nagiso naar het dorp Tsumago (ter plaatse kopen), waar je verblijft in een traditionele minshuku. Tsumago ligt langs de oude Nakasendo, de "Bergweg", die in de feodale tijd Kyo (Kyoto) verbond met Edo (Tokyo). Tsumago is sinds 1968 zorgvuldig gerestaureerd en werd verklaard tot een beschermd monument. Tsumago is van alle poststations zo uniek omdat het de geschiedenis vrijwel ongeschonden heeft doorstaan.

Dag 9

Accommodatie: Karasuma Hotel - standaard kamer (LG)

Wandelen langs de Nakasendo en per trein naar Kyoto

Vandaag kun je een wandeling maken van Magome naar Tsumago, door bamboebossen. Het is een 8 km lang, goed onderhouden pad dat deel is van de Nakasendo. In een rustig tempo loop je in 3 uur door een mooi en groen plattelandsgebied in de Kiso Vallei. Vanuit Tsumago rijden bussen naar Magome. Nadat je, na de wandeling, in Tsumago je bagage hebt opgehaald pak je de bus naar Nagiso (ter plaatse kopen). Vanaf Nagiso reis je per trein via Nagoya naar Kyoto.

Dag 10

Accommodatie: Karasuma Hotel - standaard kamer (LG)

Kyoto, of een dagtocht naar de kolossale Todaiji Tempel in Nara

Je kunt, gebruikmakend van de Japan Rail Pass, vanuit Kyoto een dagtocht maken naar Nara, in de periode 710-784 de eerste permanente hoofdstad van Japan. Tijdens de Nara-periode beleefde Japan de introductie van het boeddhisme met de daaruit voortvloeiende, verrijkende invloeden op de kunst en de cultuur. Wandel er door het bosachtige gebied van de Kasuga schrijn naar de kolossale Todaiji Tempel.

Dag 11

Accommodatie: Karasuma Hotel - standaard kamer (LG)

Verken de culturele hoofdstad Kyoto, stad van tempels en Zen-tuinen

Kyoto is het culturele en historische hart van Japan, een absolute must voor elke Japan-reiziger. Niet alleen was in Kyoto bijna duizend jaar de keizerlijke macht gevestigd, ook vele boeddhistische sektes vonden er hun thuis. Het hedendaagse Kyoto is een moderne miljoenenstad, maar verspreid over de stad en langs de buitenrand vormen de eeuwenoude tempels oases van rust en klassieke schoonheid.

Dag 12

Accommodatie: Karasuma Hotel - standaard kamer (LG)

Wandel in Kyoto langs het Filosofenpad en door de uitgaanswijk Gion

Vandaag kun je Kyoto verder verkennen. De Kinkakuji (het Gouden Paviljoen) is één van de bekendste tempels van heel Japan. Het elegante paviljoen is bedekt met bladgoud en wordt prachtig weerspiegeld in de omliggende vijver. Bezoek de nabijgelegen Ryoanji Tempel, met de bekende Zen-tuin. Loop langs het ‘Filosofenpad', verken de steegjes rond de Kiyomizu Tempel en bezoek het Nijo Kasteel. In de uitgaanswijk Gion heb je de kans een glimp van een geisha op te vangen.

Dag 13

Vertrek uit Kyoto

De Japan vakantie zit er op. Transfer per shuttle bus van je hotel in Kyoto naar de internationale luchthaven Kansai bij Osaka. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.