Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 14 Dagen

Herfstkleuren in Japan

Terug Bekijk samenvatting

Japan kent net als Nederland vier seizoenen. Het najaar is een prachtig seizoen om door Japan te reizen. Het is fris, de lucht is vaak helderblauw en de herfstkleuren zijn volop aanwezig. 

Dag 1

Accommodatie: Hotel Moxy Tokyo Kinshicho - standaard kamer (LG)

Aankomst in Tokyo

De rondreis Japan begint bij aankomst op de luchthaven van Tokyo. Na het inwisselen van de Japan Rail Pass voucher, reis je per trein naar het hotel in Tokyo. Na de incheck kun je zelf op verkenning uit. Tokyo is een dynamische metropool met 35 miljoen inwoners, en bestaat uit verschillende centra die met elkaar verbonden zijn door een uiterst efficiënte ringlijn per trein. Daarnaast kun je ook gebruik maken van het metrostelsel.

Dag 2

Accommodatie: Hotel Moxy Tokyo Kinshicho - standaard kamer (LG)

Tokyo, of dagtocht naar de shoguns in Nikko

Gebruikmakend van de Japan Rail Pass kun je op eigen gelegenheid een dagtocht naar Nikko maken. Nikko ligt 150 km ten noorden van Tokyo. Hier vind je de praalgraven van de beroemdste shoguns en de Toshogu Shrine, het mausoleum van de eerste shogun. Deze behoren tot de mooiste gebouwen van Japan. Door de bosrijke omgeving zijn de herfstkleuren hier volop aanwezig.

Dag 3

Accommodatie: Fuji View Hotel - standaard room (LO)

Per trein naar het symbool van Japan; Mount Fuji

Per rechtstreekse trein reis je vandaag naar Kawaguchiko. Het Kawaguchimeer ligt aan de voet van de Fuji vulkaan die bij helder weer weerspiegelt in het meer. Je kunt de middag gebruiken om de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. Het gebied heeft diverse uitzichtpunten op Mount Fuji. 

Dag 4

Accommodatie: Fuji View Hotel - standaard room (LO)

Ontdek de Fuji Five Lakes

Je kunt op eigen gelegenheid de omgeving van de Fuji Five Lakes verkennen. Eventueel kun je een dagpas kopen voor de bussen die rijden tussen de meren en uitzichtpunten. Geniet van de kleurrijke esdoorn en kersenbomen.

Dag 5

Accommodatie: Alpico Plaza Hotel - standaard room (LG)

Per trein naar Matsumoto voor een bezoek aan het zwarte samoerai-kasteel

Per taxi of bus reis je naar station Kawaguchiko (niet inbegrepen) en per trein naar station Otsuki. Vandaar reis je met de Japan Rail Pass verder naar Matsumoto. Hoogtepunt is het fraaie zwarte 'Kraaienkasteel' midden in Matsumoto, één van de mooiste en meest authentieke samoerai-kastelen van Japan. Wandel ook eens door de wijk Makamachi, met zijn galeries, café's en restaurants.

Dag 6

Accommodatie: Alpine Route Hotel - standaard kamer (HP)

Je reist verder naar het kuuroord Omachi Onsen

Per trein en bus reis je verder naar het kuuroord Omachi Onsen waar de rest van de dag ter vrije besteding is. Voor liefhebbers van natuurlijke warmwaterbronnen is dit een ideale locatie om de Japanse badcultuur te ervaren. 

Dag 7

Accommodatie: Tateyama Kogen Hotel - standaard kamer (HP)

Ontdek de Tateyama Alpine route

De Tateyama Alpine route is een hoogtepunt van je reis. Met verschillende soorten vervoer zoals trolleybussen, kabelbanen en highlandbussen maak je een unieke en spectaculaire tocht door de Japanse Alpen tot circa 2500 meter. Onderweg zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om te wandelen. Je kunt genieten van prachtige vergezichten, immense natuur welke in de herfst de meest fantastische kleuren toont. Je koopt ter plaatse losse kaartjes of maakt gebruik van de Alpine Takayama Matsumoto Area Tourist Pass. Je verblijft te midden van dit prachtige natuurgebied met waanzinnige uitzichten op de bergen. 

Dag 8

Accommodatie: Resol Trinity Hotel - standaard kamer (LG)

Via Toyama door naar Kanazawa

Je vervolgt de reis over de Tateyama Alpine route. Neem onderweg nog even de tijd om te genieten van de prachtige uitzichten, voordat je de bergen uit reist. Vanuit Tateyama Station reis je per express trein naar Toyama en door naar Kanazawa. 

Dag 9

Accommodatie: Resol Trinity Hotel - standaard kamer (LG)

Ontdek de klassieke Kenrokuen landschapstuin in Kanazawa

Kanazawa is een stad met een oude samoeraiwijk en een van Japans mooiste tuinen. Je kunt vandaag een voormalig Samoeraiwoning bezoeken of wandelen door de herfstgetinte Kenrokuen tuin. Hou je van kunst? Breng dan een bezoek aan het 21st Century Museum.

Dag 10

Accommodatie: Muryokoin gastenverblijf - Japanse kamer met gedeelde badkamer (HP)

Slapen bij de monniken op Mount Koya

Reis met de trein via Osaka naar Namba of Shinimamiya station, neem vanaf daar de Nankai trein een kabelbaan (beide niet inbegrepen) naar Mount Koya, waar de monniken je van harte welkom heten. Als een echte pelgrim verblijf je in het eenvoudige gastenverblijf van een tempel, inclusief zen-vegetarisch diner.

Dag 11

Accommodatie: Matsubaya ryokan - westerse kamer (LG)

Mediteren op Mount Koya en per trein naar Kyoto

In alle vroegte word je uitgenodigd voor de zen-meditatie met de monniken, daarna volgt het ontbijt. Neem de tijd om de verschillende tempels op Mount Koya te verkennen. Je daalt af en reist per trein naar Kyoto. Kyoto is het culturele hart van Japan, en een absolute must voor elke Japan-reiziger. Verspreid over de stad vormen de tempels en tuinen oases van rust. Kyoto heeft goed openbaar vervoer, maar je kunt ook een fiets huren.

Dag 12

Accommodatie: Matsubaya ryokan - westerse kamer (LG)

Kyoto, of een dagtocht naar de kolossale Todaiji Tempel in Nara

Je kunt vanuit Kyoto een dagtocht maken naar Nara, in de periode 710-784 de eerste permanente hoofdstad van Japan. Tijdens de Nara-periode beleefde Japan de introductie van het boeddhisme met de daaruit voortvloeiende, verrijkende invloeden op de kunst en de cultuur. Wandel er door het bosachtige gebied, vol herfstkleuren, van de Kasuga schrijn naar de kolossale Todaiji Tempel.

Dag 13

Accommodatie: Matsubaya ryokan - westerse kamer (LG)

Wandelen door het bamboe bos bij Arashiyama

Bezoek de wijk Arashiyama, waar je een wandeling kunt maken door het unieke Bamboe bos. Vanaf de iconische Togetsukyo brug heb je prachtig zicht op de Hozu rivier en de beboste berghelling, waar de herfstkleuren in overvloed aanwezig zijn.

Dag 14

Per trein naar Osaka Kansai Airport

Per trein reis je naar Kansai Airport bij Osaka, het eindpunt van deze vakantie door Japan. Van Osaka vertrekken vluchten richting Europa.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.